Jumaat, 2 Disember 2011

Welcome December 2011

Assalamualaikum

Rasanya belum terlambat nk wish Salam Maal Hijrah.. Mari kita sama2 buka buku baru, lembaran baru perjalanan sebagai HambaNya.. Semoga kita semua terlindung dari segala kejahatan dan kemaksiatan.. InsyaAllah.. Amin.. Eh bukan muka buku okey..

Ahlan wasahlan bulan December!

Pertama sekali hari ini, 1 december kan? Genap setahun sudah Mumun menceburkan diri dalam alam pekerjaan.. Dah lama bye2 kat zaman hostel/kampus/universiti.. how come kan rasa macam sekejap sangat masa berlalu.. Dah lebih setahun since i left Sabah with thousands of memories.. =)

1 dec 2010 - 1 dec 2011. Thanks to A&W (M) Sdn Bhd, yang telah mengajar sy selok belok pengurusan restoran makanan. Tugas yg tampak mudah tp sejujurnya, ianya tanggung jawab yg besar kerana amanah yg diletakkan ke atas bahu seorg 'manager' tu sangat besar kan? Hilang duit kau kene ganti, customer complaint kau kene jawab, kedai tak buat profit kau kene bg justiification, CMS/ECER fail kang rosak imej kedai kau.. keh3.. makanan tak sedap/panas kau kene maki ngan customer.. hehe customer always right kan? Thanks you especially friends at Bukit Tinggi yg sempoi.. Walaupun kita bersama tak lama tp aku bangga tgk staf2 aku dulu semua ada yg dah naik pangkat.. tahniah! kerja bagus2 nanti miss datang sana belanja la! hehe.

Currently kat workplace baru yg totally different with what ive been work for and what ive been studied for selama 4 tahun di universiti!!  Well said, tuah ayam nampak kat kaki, tuah manusia tak siapa yg tahu kan.. Just believe in rezeki, alhamdulillah.. I Love My Job I Love My Job *motivate diri sendiri agar tak cepat down whenever ditimpa masalah, anggap itu sebagai kifarah.. Thanks for the advice buddy!

December 2011 juga one record for my parent : dah takder anak yg sekolah rendah mahupun sekolah menengah!! Dont ask their age, for me my mom is most beautiful woman in my life and my father is paling handsome dan awsome la dalam dunia nie.. *mcm ada pape jer kan? mana ada! haha

Congratulation to my lil sis err si bongsu dah habis exam SPM.. pasni amek lesen kereta lepas tu jom kite jenjalan nganjing akak2 kau dua org yg ada lesen tp layak sangkut kat pokok mangga halau burung je okey.. haha! boleh la aku ader driver baru.. bosan okey asek drive jer.. lol drool

December - Adoi sudah mau setengah abad! tak boleh terima! hehehe.. adakah tahun nie sesunyi tahun lepas, beli kek sendiri makan sorang2 dalam bilik *sadis* gara2 kene kerja sepanjang hari dan terpaksa study untuk pass qualification.. Hari rabu ada org tu cuti.. Apa kaitannya?

Last but not least, like like like seribu kali this quote taken from one of my friend


Disember 2011. Kepada yg hilang tulang rusuk kiri, sila tuntut pada sy sebelum Disember 2015. Kalo tak aku tak nak pulang dah. (momot,2011)




Okey dah kene sambung buat homework given by my bos! Planning planning planning ~ *drool

Khamis, 24 November 2011

Happy Birthday my lil Sister

She has grown up
Preety fast right
Mcm br semalam i kick her and she cry loudly sampai 1 taman dengar..
Cik Ju jiran depan siap dtg rumah i tell you..
kwang2..

Pergi sekolah comot
Sekarang dah cun! *bg chance

Budak kecik nie kan
Tahun depan insyaAllah nk merantau ke Ireland *kalau lulus!
Hehehe

Ikut jejak parent and adik aku yg kedua
Aku? over the sea jugak what! *tamo kalah

Lokasi kejadian: Kolej Akasia
Tarikh: 22 Nov 2011
Masa: 8mlm
Mangsa: yuyun
Pemangsa: me and her classmate



masa nie die tak tahu akak die menyorok dlm bilik
aku dlm bilik dah gelak berguling2 dah
panjang lebo aku plan ngan simren since a day before
yg prepare a plate of Whip cream cake tu aku lah!
hahahahahaha!!!!


Simren: huda, kitorg xder kek, anggap nie kek ya..
cepat tiup....

jeng jeng jeng 
hahahaha kan dah kena...

aku suke tgk pict nie sebab simren mcm jahat giler
eh budak nie xperasan yg vikhna pegang kamera aku
kalau tak cmner aku bley tangkap gmbar nie kan?


yes.. rancangan berjaya
tapi tak as i expected..
aku nk penoooohh satu muka
hahahahaha


okey dah start riuh rendah whip cream fight nie
kenapa la aku xbwk 1 pinggan lg
silap dah pegang kek dulu
okey budak nie xperasan aku kat belakang lg..
haha bile dah nampak aku nk kenekan aku sekali
tp no way, kaki aku panjang leh defence antara kau dan aku
hahahahahaha


okey pergi cari mangsa lain yer


nah amek la kek kau
makan sampai bloating
sekali aku yg kene bawak balik
hahaha br teringat ada dlm peti sejuk
lupe nk makan
balik tu aku tidur dlm kereta
penat sgt
tu yg cair habis kek dlm kereta

habis cerita
*ni nk dedicate kat family yg jauh kat mata*

Wordless Wednesday

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu
Dialah permata yg dicari
Selama ini baru ku temui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
kan kubatasi dengan syariat-Mu

Jika dirinya bukan untukku
Reda hatiku dengan ketentuan-Mu
Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Mumun,20112011

Isnin, 14 November 2011

Ada apa dengan tarikh cantik?

List tarikh konon2 cantik

01.01.01
02.02.02
03.03.03
04.04.04
05.05.05
06.06.06
07.07.07
08.08.08
09.09.09
10.10.10
11.11.11
12.12.12

ada lagi banyak sebenarnya,
aku masih ingat masa kecik2 dulu haha rasa2nya masa sekolah menengah kot!
pernah berangan nk kawen time2 tarikh cantik camnie..
haha sangat belum nk matang..
g sekolah pun mama bg duit belanja lagi..
sekarang nie alhamdulillah ada duit sendiri..
tp takde pulak la terfikir nk pk macam kecik2 berangan dulu..
kelakar biler fikir aku set last tahun 2012 jer
now lg sebulan lebih nk masuk tahun 2012 aku tak bley nk rasa pape
semuanya rasa loong way to go

cukup la 10.10.10 tarikh aku konvo
11.11.11 aku melangok takder buat ape
12.12.12 aku lg la takder plan..
uishh melancong jom! haha

Khamis, 10 November 2011

menyepi

dah lama xbuka blog
dah lama xbuka email
dah lama xbuka fb
semua lah..

sebabnya..
setiap kali buka aku akan teringatkan seseorang
yang akan buat aku sentiasa bersedih
peluang dah tak ada

aku redha
semoga aku/dia akan temui apa yg aku/dia cari
mungkin akan ambil lebih masa lg

kuatkan lah semangat aku sentiasa
terima kasih ya Allah

bukan aku tak sayang! itu yg aku nk tekankan.
aku sgt stress ni jangan tanya kenapa lately aku byk habiskan masa kt tempat kerja.

Sabtu, 5 November 2011

selamat hari raya aidiladha

hi
PBI currently me and my sister
hahaha

TAK BALIK RAYA

orang lain time2 macam ni sume tgh sibuk memasak kan
kami? order mee goreng mamak kat kedai mamak

TERBAIIKKKK

dear, mama abah dan adik ain plus roro
selamat berhari raya di kampung
dear anis, takpe kita serupaaaa *tak balik raya

hehe

korang makan ketupat makan rendang
kitorng cume boleh pandang memandang

huda, sambung study biology laa
=)

Salam Aidil Adha

*dpt cuti raya tp volunteer nk kerja jugak ari isnin tu, aku mcm tak percaya, aku kah itu.. haha! Esok nk g Mid Valley laa.. jom jom jom ada PC Fair, mcm2 ada.. KL lengang! i Like!

Selasa, 1 November 2011

i promise


i cant promise to fix all your problems
but i can promise you wont have to face them alone

Ahad, 30 Oktober 2011

Boy's dont realize how much one little thing can upset a girl.

She Has Secrets
You'll Never Know Or Understand,

She Appears So Strong On The Outside,
But On The Inside Her World Is Spinning Upside Down.

Shes Smiling 'n Standing Tall 2 The Outta World,
Shes Crying 'n Breaking Down In Her Inner World.

She Appears So Happy to Her Mates,
But Alone, She Shares Her Tears With Her Pillow.

She Knows Not to Get Her Hopes Up,
As They Always Come Crashing Down.

Shes Heard It All Before 'n Felt It All.
Shes Experienced More Then Her Fair Share.

One Touch, 'n She'll Flinch
One Harsh, Word 'n She'll Cry
One Bad Moment, 'n She'll Break Down

She Trusts No one,
Because The People She Has,
Hurt Her 'n Leave Her to Pick Up The Pieces

She Believes No one,
Because The People She Has, Lie 'n Betray Her.
So For Now She'll Keep to Herself
'n Pretend Everything Is Fine, When Everything Is Wrong

Sabtu, 29 Oktober 2011

Aku hanya ingin kau menjadi yang halal bagiku





seandainya kau dapat membaca isi hatiku
bertanyakan aku apa yg aku inginkan dalam hidup ini
sumpah aku takkan dapat berikan jawapan yg tepat
why?

1. aku masih belum puas berbakti kepada kedua ibu bapaku
2. aku masih ingin menjadi wanita yg berkerjaya dan mampu mencari duit sendiri
3. aku ingin menjadi yg halal bagimu-itu yg pasti!

Aku hanya insan lemah yang tak mampu memuaskan hati kesemua pihak pada satu2 masa..
Ya Allah, permudahkan urusan aku dunia dan akhirat
Amin


Jumaat, 28 Oktober 2011

Promosi : Pakej fotografi serendah RM 600 sahaja



Bukan mumun yg buat
My cousin yg buat
Promosi sampai akhir tahun nie aje
Pakej fotografi bagi majlis pertunangan RM600

13x13 Mock up album
150 x 4R photo
1 x 12R photo
5 hour duration

Ada rebate lg RM70 bagi siapa yg tempah before 11.11.11

Why amy?? kau saje je kan..
Kau saje tanak aku amek pakej murah ngan kau kan..
eh ngan aku kau bley khawtim lg kan?.. haha

Aku xtau nape die xletak no fon die kat sana
low profile kot
check it out at below link, TQ


Selasa, 11 Oktober 2011

Cadbury share the happiness dedication 19sept-16oktober


CADBURY SHARE THE HAPPINESS DEDICATION

bestnyer kalau ada org dedicate kat diri ni.. 
hahahahaha.. *over

sape2 yg nk join bley la submit form kat cadbury and great news tempoh penyertaan telah diilanjutkan sehingga 16 oktober.. ada 5 ari jer lagi.. 

Kat bawah nie entry dari BeautifulNara punye blog, die pi surprise kat wife die.. sooo sweett...
3 kali tengok 3 kali menangis terharu.. ahhh *over lg.. haha larikk

pi baca cerita diorg sendiri la k.. hehe



notakakitangan: abes baca dan tgk video? best kan.. hehe

Khamis, 6 Oktober 2011

Asal mood swing je ke sini

Tahniah la Mumun..
2 bulan blog nie bersawang..
Kenapa bersawang?.. Entah....
Good Luck

Sabtu, 6 Ogos 2011

mood swing

<3


"i'm here and i love you
i have always loved you 
and i always love you"


<3


Khamis, 21 Julai 2011

ALERT: beware of ur picture taken by ur smartphone


tgk video atas nie untuk dapatkan detail lebih lanjut
sebaiknya turn off your location detection for camera
*whoah*
from pict itself boleh detect exact location pict tu diambil
like gps
scary enuff eh

btw: mumun xder pun smartphone nie.. apesal nk cuak lelebey eh.. hahaha..

Sabtu, 16 Julai 2011

Saya Nak Baju Kelawar AMNI Collections


Assalamualaikum..

Saya nak baju kelawar!! eh tamau.. sy nak baju kelawar aka caftan itu...
mumun pilih ini baju
why? sebab memang suke pakai bj kelawar tapi xpernah ada yg lengan panjang punya..
lgpun ada sket2 kaler pepel my fevret hehe



KOD : 0002
nk tgk lain? meh la tengok link2 kat sini IBRAHzine.com dan AMNI Collections 
nak join gak? klik link bawah nie k
 good luck

Siti Nurhaliza kene sabotaj kah di APM 2011 nie?

Aiyoo baru nk feeling2 bangga penyanyi tanah air kita Dato Siti Nurhaliza telah dinobatkan artis serantau paling popular selama lebih sedekad dalam Anugerah Planet Muzik 2011!!

Sekali time Dato siti nurhaliza ambil hadiah baru nk sampaikan ucapan terus keluar "haraf Maaf atas gangguan siaran dari lokasi, harap bersabar sehingga kami mengenalpasti masalah ini" 


Sah kene sabotaj nie hahaha sebab okey2 siaran terus dah habis.. aiyoooo.. Kagum dengan persembahan ala-ala kadet kelly punye cerita la.. mantap, mana taknyer dato siti kan dah menjalani latihan askar wataniah baru2 nie..

Jumaat, 15 Julai 2011

Semakan keputusan permohonan ke IPTA

Pejam celik pejam celik hari nie dah 15 july 2011.. Semakan keputusan permohonan ke IPTA pun dah dibuka. Tahniah buat adik-adik yang berjaya masuk IPTA nie. Bukan semua orang dapat, mumun pun sedih bila dapat tau ada adik2 mumun yang tak berjaya masuk ke IPTA nie, mumun nampak semangat die nk belajar tapi tak dapat. 

Teringat 2 tahun lepas my adik angkat, yanie nk masuk sangat UMS tapi tak dapat, now kat private college.. Hope die berjaya dengan sukses dan berjaya menjadi pendidik as her mom and her sister! i miss you dear.. datang semenanjung roger kak moon yer.. she now kat Sabah..

And today, my roomate aka will be my ex staff i called her kak long tak berjaya untuk intake kali nie.. Hope kak long tak putus asa dan terus berusaha mencuba pada masa hadapan. maybe ada suara-suara sumbang mengatakan ada degree pun xder keje ke ape, miss nk nasihatkan kat kak long yang rezeki kita ditangan Allah. Teruskan usaha demi masa depan keluarga yang lebih cerah. Semoga suksess! Amin..

okey2, kalau ada sesiapa yang belum buat semakan bagi keputusan UPU bagi sesi akademik 2011/2012 Korang bolehlah berbuat demikian dengan menyemak secara online menerusi laman web dibawah yer



Semakkan secara online boleh dibuat menerusi laman² IPTA dibawah;

Laman UPU
Laman Universiti Utara Malaysia (UUM)
Laman Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

Berikut adalah cara untuk membuat semakan keputusan UPU menerusi SMS :

Taip UPU <jarak> RESULT <jarak> NO KAD PENGENALAN dan hantarkan ke 15888



love, mumun =)

swimming suit plus swimming pool

Satu scene ditengahari

Along:  Weyh, ko nk tau tak umah baru aku nanti ader swimming pool!!

Adik : Waahh best, boleh la nk datang berenang2 kat tempat ko ek..

Along : Apa lagi, yok beli swimming suit yok..

Adik : kwang2 ada swimming suit tapi tenggelam je watpe? (perli si along xpandai berenang)

Along : Bzzzttt kurang asam!!

sekian cerita along dan adiknya yg kurang asam

Khamis, 14 Julai 2011

Orang kata

Don't make decisions when you're angry and don't make promises when you're happy...
Morning n happy Thursday!

Selasa, 5 Julai 2011

Nk bg kupon kat semua org.. amek lah amekk.. hihi

kisah sedih pederita cancer

Entri ini kopipes, penama moon dibawah bukan sy yer.. sy cuma nk berkongsi..
sebbak pepagi baca entri nie..
terpanggil untuk berkongsi dan menghulurkan bantuan..
*tsk tsk lap air mata


Hari nie ada special entry sikit...Aku sendiri tak tau nak start dari mana dan nak start macamana..

Kalau korang perasan sorang blogger nie.. nama dia Moon.. dia antara kawan yang terapat dengan aku.. dan kalau korang follow blog Moon.. korang mesti tau masalah yang dia dan keluarga tengah hadapi sekarang.. Sebenarnya Moon dah puas fikir panjang samada nak buat benda ni atau tak perlu... so sebagai kawan, aku rasa takde salah pon kalau Moon nak teruskan niat dia.. yang penting dia tau niat dia ikhlas...
-Norma-
Adik ipar Moon menderita menghidap cancer... memula aku dapat tau.. aku pon macam terkejut jugak.. sebab adik ipar moon nie baru jugak kahwin.. lepas tu mengandung.. dan Alhamdulilah selamat melahirkan bayi lelaki yang comel dan sihat.. kita panggil je dia Norma ye.. so, selepas Norma melahirkan anak pertama dia tetiba jatuh sakit.. aku ingat lagi masa tu Moon kata ingatkan penyakit misteri.. siapa tak sedih? orang lain selepas melahirkan anak, gembira menyambut kehadiran orang baru.. lagi-lagi anak pertama.. buat yang ada pengalaman manisnya memeluk anak pertama mesti faham bahagianya rasa tu..
-Norma bersama Rafiq-
tapi Norma tidak menerima nasib sebegitu.. selepas je bersalin Norma stay di rumah Moon.. nasib ada kakak ipar dan abang ipar yang penyayang, prihatin dan mengambil berat.. Moon lah yang menguruskan anak Norma yang bernama Rafiq.  bila pegi hospital, buat check up semua.. barulah tau yang Norma sebenarnya menghidap cancer.. sebak mengenangkan nasib Rafiq yang baru lahir tapi tak sempat merasa belaian seorang ibu.. tak sempat merasa susu ibu.. ok aku sebak. hmmmmm..

Suami Norma, Talib ke hulu ke hilir menguruskan isteri yang terlantar sakit.. aku tak boleh bayangkan bila Moon selalu datang melawat Norma sambil bawak Rafiq... Norma hanya mampu pandang tak mampu membelai bayi kecil itu.. tabahnya Talib suami Norma.. hanya Tuhan yang tau apa ada di hati Talib.. apa ada di hati Norma saat melihat Rafiq..
anak kecil yang tak mengerti penderitaan ibunya

-siapa sangka selepas setahun perkahwinan, dikurniakan cahaya mata dan bermula sebuah penderitaan-
-Talib sentiasa ada disisi isteri-

Dugaan bertimpa-timpa.. sampai Talib pon aku tengok dah susut sangat badan dia.. condition Norma plak tak menentu.. kadang lepas operation dia ok.. kadang dia tak ok.. hati mana lah yang sanggup tengok penderitaan ditanggung mereka..

-Talib bersama Rafiq-

-tangan Norma yang lebam-

-gambar terkini baby Rafiq-

Moon dan suaminya Sutan ni aku kenal dah lama.. diorang baik dan lembut.. aku tau Moon malu, Talib malu nak mintak tolong aku buatkan entry nie.. tapi berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.. dalam serba salah tu aku rasa tak pelah Moon, kita usaha je..
kepada sesiapa di luar sana yang rasa ingin sama-sama mengurangkan beban Talib.. korang boleh buat sumbangan ikhlas.



cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif


aku rasa ramai yang nak membantu, cuma tak tau cara.. ini tiada paksaan langsung.. tak kira lah kalau kita mampu nak derma RM5 sekalipon, janji ikhlas..kalau ada sikit-sikit sumbangan ikhlas dari korang utk Norma, InsyaAllah duit tu akan keluarga dia gunakan untuk kos rawatan Norma yang menelan belanja ribuan ringgit.. baru-baru nie kos untuk injection je dah menelan belanja 10K dan injection tersebut masih belum diambil.. sumbangan tu juga akan digunakan utk bayaran ambulans.. kos untuk beli susu untuk Norma minum.. dan mungkin selepas ni keluarga Moon akan ikhtiar perubatan-perubatan lain yang dah tentu memerlukan belanja.

Moon malu nak buat benda ni actually.. nampak macam meminta-minta..tapi yang penting niat demi untuk membantu Talib dan anak dia Rafiq, maka Moon dan Sutan terpaksa tolak perasaan malu ke tepi..lagipon aku rasa tak salah kot.. bukan paksaan.. kot-kot korang ada rasa nak bersedekah boleh lah bantu-bantu ringankan beban orang yang dalam kesusahan..

 hanya Tuhan yang dapat membalas jasa murni atas sumbangan ikhlas korang.. Sama-sama kita doakan semoga keluarga Talib dilindungi Allah dan semoga Norma cepat sembuh supaya dia berpeluang melihat Rafiq membesar di depan mata dan dapat mencurah kasih sayang buat suaminya Talib... Amin....


-boleh check entry ni sebab dari first day dapat tau Norma dapat cancer sampai keadaan Norma sekarang-

Sabtu, 18 Jun 2011

Sorry Blogger, my blog nk kene renovate

it has been a long time since i didnt wrote in my blog. Since i had my new life now, i decided to move on to the life i really wanted to do for so long time a go.. everyone changes, to forget the past we have to create a new memories right? new identity maybe.. hehe.. will follow up you guys soon later ya.. daa have a nice day!

Khamis, 19 Mei 2011

Alfatihah buat pemilik blog Telordibasuh

Terkejut jugak bile mumun baca komen kat blog http://telordibasuh.blogspot.com tadi.
Tak ler selalu mumun masuk dlm blog tu tapi seminggu sekali tu ader la based on entri ape yg best kan.
Tahun lepas dunia dikejutkan dengan kehilangan blogger sekaligus meninggalkan bayi kembar tiganya..
bile meninggalnya mumun tak pasti pulak last entri die adalah 15 may yg lalu..
takziah buat keluarga allayarham dan alfatihah buat allayarham.

Isnin, 16 Mei 2011

Selamat Hari Guru

Happy teachers day to all teacher!

thats all! hihi daa~~

Selasa, 3 Mei 2011

meremang bulu roma saat meletak pict osama bin laden mati dibunuh ni dalam entri















skroll punya jauh kat bawah semata2 takut nk tgk gambar di atas
Al-fatihah

Isnin, 2 Mei 2011

10 Ramuan Melampau Dalam Mi Segera

Adakah mi segera makanan sebenar atau makanan palsu? Apakah bahan penambah ini sebenarnya dan sejauh manakah ia selamat? Berikut beberapa ramuan yang mungkin anda mengambilnya bersama dengan mi segera anda.



Kalsium Sulfat: Kapur Paris.

Asid Tartarik: Bahan kimia yang digunakan dalam julap dan untuk memutihkan cermin. Lebih beracun berbanding 100% alkohol tulen.

Kalsium Oksida: Digunakan rawatan sisa buangan dan dalam racun serangga.

Tertiary Butylhydroxyquinone (TBHQ): Produk berasaskan petroleum; satu bentuk butane (cecair dalam pemetik api).
BHT: Risiko karsinogen dan kesan berbahaya kepada ginjal.

Propyl Gallate: Satu xenoestrogen (sebatian seperti hormon). Boleh memberikan kesan sampingan kepada pembiakan, perkembangan janin yang sihat dan menghalang pengeluaran sperma

Pentasodium triphosphate: Bahan pencuci paling berkuasa (sering digunakan dalam bahan cuci), bahan samak untuk kulit; juga digunakan dalam pengeluaran kertas, penapisan petroleum, aplikasi lombong dan rawatan air.

Propylene Glycol: Pelarut sintetik yang dianggap racun neurologi. Digunakan untuk pembuatan bahan pendingin, antibeku automotif, cecair yang berfungsi dalam tekanan hidraulik dan sebagainya. Jumlah berlebihan yang diambil boleh membawa kepada kerosakan buah pinggang.
Polydimethylsiloxane: Digunakan dalam kanta sentuh, syampu (untuk menjadikan rambut berkilat dan licin), minyak pelincir dan jubin tahan panas.

Pewarna tiruan (contohnya: Sunset Yellow FCF dan Tartrazine): Menyumbang kepada hiperaktiviti dalam kalangan kanak-kanak; mungkin turut menyumbang kepada gangguan visual dan pembelajaran, kerosakan saraf; mungkin menjadi penyebab kanser.

sedut sini lagi
p/s: dah sebulan tak sentuh megi *clap clap*.. no wonder diz month langsung xkene migrain =)

Selamat Hari Buruh + Jom makan kat A&W = haha

Selamat Hari Buruh kepada Buruh-Buruh sekalian

eh kenapa dulu panggil buruh cm xsedap langsung bunyi
hahahaha
no wonder dah tukar Selamat Hari Pekerja
sama jer sebenarnya
korang2 yang tak kerja tu selamat bersenang2 hati
Hari nie A&W ada promosi Mozza Monday yer
mai ler mengkayakan A&W kasi upkan lagi gaji2 kitorang kah3..

monday mozza special RM8.90 only
normal price RM10.20

10 perkara 'Jangan' tentang handphone

zaman sekarang nie macam semua dah ada handphone.. even budak sekolah tadika pun dah ada.. handphone bukan cikai2 macam mumun pakai sekarang (redha jer la bhw handphone rosak, taget nk beli smartphone lak pasnie tp xtaw la bile bole angkat) hahaha... but some thing you all kene take note ya..

1. Jangan Simpan Dalam Poket

Bagi lelaki yang suka menyimpan handphone (hp) didalam poket seluar, sebaiknya sebaiknya selepas membaca ni akan berfikir dua kali kerana, hp menghasilkan medan elektrostatik & elektromagnetik yang mengakibatkan ketidaksuburan lelaki.

2. Jangan Guna Dekat Barangan Elektronik
Jangan gunakan hp ketika isyarat lemah berdekatan barangan elektronik berkuasa tinggi. Contoh barangan elektronik mengeluarkan medan elektonik yang tinggi seperti televisyen, oven, peti sejuk, radio dan lain-lain.. daya yang dikeluarkan oleh barangan tersebut boleh mengakibatkan kebakaran pada printer circuit board (pcb) dalam hp terbakar.

3. Jangan Dekat Dengan Kunci Kereta
Dalam keadaan tertentu, hp yang digunakan dalam kendaraan akan memberikan impak kerosakan terhadap peralatan elektronik kenderaan. Hp yang diletakkan terlalu dekat dengan kunci kenderaan boleh mangakibatkat terhapusnya kod yang ada dalam sistem elektronik pada kunci kenderaan tersebut.

4. Jangan Dekat Dengan Komputer
Komputer & hp adalah alat yang gelombang elektromagnetik. Jika berada dalam jarak yang dekat, maka keduanya akan saling merosakkan. Anda tentu tidak ingin kalau kedua-dua gajet kegemaran anda kerosakkan ?

5. Jangan Simpan di Tempat Bersuhu Tinggi
Tempat bersuhu tinggi, kelembaban tinggi, & berdebu merupakan geng musuh hp anda.. Mungkin anda tidak menyedari yang anda sering kali “menjemur” hp anda di atas dashboard kereta, tingkap & beg.


6. Jangan Meletakkan Kad SIM Dekat Magnet
Bahaya kad SIM dekat dengan benda-benda yang mengandung magnet kerana radiasi yang dipancarkan. Hp juga berkebolehan untuk merosakkan kad memori & kad kredit anda.

7. Jangan Dekat dengan Logam
Hindari hp anda daripada berdekatan dengan logam-logam kecil kerana speaker hp anda akan menarik benda-benda tersebut. Hp akan mengalami kerosakan fizikal.


8. Jangan Dekat Alatan Hospital
Kebanyakan hospital adalah tempat yang paling tak sesuai untuk hp. Selaian pesakit memerlukan ketenangan, peralatan media seperti alat bantuan pendengaran & alat pengepam jantung akan terganggu. Jangan kerana hp, anda menjadi seorang pembunuh dalam senyap


9. Jangan Dekat Dengan Gas Yang Mudah Terbakar
Gas merbahaya kerana mempunyai tekanan yang tinggi dan juga mudah terbakar. Berada dekat dengan gas yang mudah terbakar boleh mengakibatkan hp anda tidak berfungsi dengan baik.


10. Jangan Basah
Rasanya kita semua sudah tahu betapa bahayanya air bagi hp. Air juga musuh kepada kamera hp.. Apatahlagi ketika musim hujan, boleh mengundang banyak masalah. Bagi penunggang motorsikal, bersiap sedialah untuk menyembunyikan hp anda sebelum hujan tiba.


mumun kan cepat2 alihkan handphone dari dok kat sebelah lappy.. sayang oo kat dua-dua.. hihi.. mumun sedut kat sini

Selasa, 26 April 2011

Video peniaga ludah dalam air soya yang dijual

tekak kembang
loya tekak
all mixed up

AIR SOYA+LUDAH = ADDED VITAMIN?
AUTA!!

fotostat dr blog kak fieda
Punya la pengotor....eiii..geli tekak, kembang perut aku pagi2 tgk video ni....ape la nayakan pembeli dgn cara ni...kesian btul la kt pembeli2 yg ketagih air soya tu rupa2 rupanya dh dijampi serapah dan diludahnya...Kejadian ni berjaya dirakamkan oleh seseorang yg ternmpak perbuatan peniaga ni yg dipercayai seorang warga Palembang..Bila ditanya alasan dia tiup nak kasi sejuk..x masuk akal langsung...Logik ke sekali tiup terus sejuk...Lokasi peniaga ni dekat Bandar Baru Bangi (Shell Fasa 1)..Hati2 yer jgn sampai kita terminum air ludah dia...Buwekkk...........:( 

what?? bangi area ooo
ada lg ke?
sape nampak adu jer la kat penguatkuasa
geliii ooo geliiii

Datuk Seri Anwar Ibrahim lelaki 'Y'

KUALA LUMPUR 25 April - Datuk Seri Anwar Ibrahim dinamakan sebagai penyumbang utama asid deoksiribonukleik (DNA) Lelaki Y yang ditemui di dalam rektum Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Pendedahan identiti tersebut dibuat oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden sewaktu mengemukakan hujahan di akhir kes pendakwaan di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

Pengesahan identiti itu juga membuatkan kesemua penyokong Ahli Parlimen Permatang Pauh yang berada di galeri awam kelihatan diam seketika.

Mohd. Yusof menyatakan, perbandingan hasil ujian DNA yang dibuat oleh saksi pendakwa kelima, Dr. Seah Lay Hong dan saksi pendakwa keenam, Nor Aidora Saedon mengesahkan profil DNA yang ditemui di dalam rektum (salur dubur) Mohd. Saiful Bukhari dengan DNA yang terdapat pada tuala Good Morning, botol minuman 'Cactus' dan berus gigi adalah sepadan.

Ketiga-tiga barang tersebut diambil dari lokap yang menempatkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu semalaman pada 16 Julai 2008 selepas beliau ditangkap, sebagai bahan bukti.

''Dengan padanan tersebut, tanpa sebarang ragu, ia mengesahkan bahawa penyumbang air mani Lelaki Y yang tidak dikenali dan dijumpai di dalam dubur mangsa adalah milik tertuduh,'' tegas Timbalan Kanan Pendakwa Raya itu.

Anwar, 64, dibicarakan atas dakwaan meliwat bekas pembantu peribadinya yang berusia 26 tahun itu di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Oleh itu, ujar Mohd. Yusof, pihak pendakwaan telah berjaya membuktikan prima facie dalam kes tersebut dan tertuduh perlu dipanggil membela diri atas pertuduhan yang dihadapinya.

Selain itu, beliau menyatakan, barisan pembelaan tidak pernah mencabar secara serius keterangan terperinci Mohd. Saiful Bukhari berhubung kejadian liwat tersebut yang diberitahu dalam prosiding tertutup sebelum ini.

Niat tertuduh untuk melakukan perbuatan tersebut juga jelas kelihatan pada beberapa insiden yang berlaku sebelum dan pada hari kejadian.

Mohd. Yusof menyatakan, tertuduh berulang kali meminta Mohd. Saiful Bukhari untuk datang ke Kondominium Desa Damansara malah pada hari kejadian, Anwar sekali lagi mengingatkan pengadu agar ke tempat kejadian dengan membawa gel pelincir, KY Jelly.

''Tertuduh boleh berbincang mengenai jadual kerjanya dengan mangsa sewaktu masih berada di pejabat tetapi dia tidak berbuat demikian malah turut meminta Mohd. Saiful Bukhari membawa KY Jelly. Apa perlunya diminta membawa pelincir tersebut sekiranya hanya ingin berbincang mengenai jadual kerja?'' katanya.

Sepanjang perbicaraan selama 57 hari, sebanyak 26 saksi pendakwaan telah dipanggil memberi keterangan dengan saksi pertama dan utamanya ialah Mohd. Saiful Bukhari.

Prosiding di hadapan Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah bersambung esok.
 
utusan

Khamis, 21 April 2011

kawaii.. anjing yang boleh mengawal nada salakkannya based on arahan tuan die..

cube try tengok video nie
kawaiiii
anjing nie boleh faham ape yg tuan die cakap
die boleh buat suara nada tinggi ke nada rendah..
sape tak gelak die memang sott hahaha
owh maybe tak faham
meh mumun translate bahasa jepun nie yer..
- speak
- can u do it again?
- is that all u got?
- can u do it more quietly?
- more quietly! more quietly!
- in a cute way


Cerita HOP best eh boleh laa.. lagi2 pergi tgk ngan org yg baru lepas kene virus ayam nie..

Virus ayam --> die sendiri claim diri die sendiri kene virus ayam nie.. lol

The day cerita ni kuar budak nie kene kuarantin pla sebab kene chicken pox.. bile die dah merdeka nie and pale die aku tgk dah ting tong jawab test2 yg dah die tinggal beberapa minggu nie serentak plus xtaw nk lepak mana.. Jasko bukit tinggi jer la kitorg pegi.. layan 1 movie.. cerita dah agak lama panggung nie kami berdua yg punya!! wahahahahaha..

iklan: ekor bunny kiut kan?? hahaha

ayam jahat gila kuasa! haha

pink barrete ninja bunny yg haha tgk la sendiri

baru muncul watak utama
E.B berak keluar gula-gula
kau ada? haha

adorable giler
macam nk patung bunny nie la

boleh laaa
dr tak tgk ape
waiting for Kungfu Panda 2 soon in cinema!
wow xsabar!

Isnin, 18 April 2011

giveaway from moscow miszlullaby.com

salam
ceceite cecite dah berapa lama mumun tak join contest?
laaaamaaa giler eh bulan lepas try sekali
keciwa tak dapat
acik majuk eh.. eh men2 jer.. haha

okey kali ini
kene tag ngan my BFF mucuk2
bakal doktor phd eh bukan calang2 org okey
kang tak buat kecik ati lak
banyak kali tag tp biziiiiiii
hahaha

untuk tak menghampakan cik ira mucuk2 nie
mumun pun join ler..
eh tp nie bukan contest yg die buat
yang buat contest nie lagii la doktor bedah2 i tell you!
orang nyer adalah Miszlullaby

nama lain die dodoD
sebenarnya ada kisah mumun taw nama die dodoD
6thn lepas kot hahaha kisah lama
sekali naa mula berblogging mule la follow miszlullaby nie lama dah
baru ler bulan lepas pasan
what a small world hahaha

update: tertinggal D plak pg td.. hihi
tebayangkan burung dodo yg dah pupus tu byk sgt le pg td.. haha


kompem pasni ML carik Mumun
seblum pape mumun larriiii dulu yer
papai
papehal pun nk menang hadiah dr moscow dulu acii??
daaa~

OK! nak tag 5 orang kawan mumun dulu..

MY DEAR AKI
TIEFAZATI
ICEE
KAK MIN
FADILAHAMKA

psst penganjur xletak due date ker.. hihi

Khamis, 14 April 2011

kejadian pecah cermin kereta berhampiran uturn seksyen 16.. be careful semua.. perigatan kepada yg suke letak handbag atas passenger seat.. DONT Do It AGAiN!



sharing is caring

Selasa, 12 April 2011

12/4/2011 jepun dilanda gempa bumi lagi dan peti-peti besi berisi wang tunai dan harta karun dijumpai di mana-mana

nie haaa antara beratus2 peti besi yang dijumpai dan dikutip semasa operasi pembersihan kawasan bencana
korang ada simpan lagi kunci peti besi nie
eh bukan kite punya la..
org jepun yang punya
tapi dalam keadaan bencana aritu sempat ke diorg selamatkan brg2 diorg
pray for Japan everybody
pg td ada lagi gempa bumi di sana tp tiada amaran tsunami
tak caya tekan link INI

pasal gambar di atas, kebanyakan penduduk tidak menyimpan wang didalam bank namun menyimpannya sendiri di dalam peti besi dirumah kerana percaya simpan dirumah lagi selamat..
baca lagi kat sini
safes, cash wash up on japan shores after tsunami

Isnin, 11 April 2011

chatbox takder+nuffnang

Sorry yer mumun tak dpt jejak sape yg blogwalking kat sini.. aritu "renovate" blog sampai banyak giler benda yg hilang.. nk buat baru tp xder masa plak.. tu jer daaa~~

hepi sebab dah boleh cashout nuffnang.. tapiii nk simpan dulu la.. hasil setahun sebenanrnya, mumun bukan nya aktif sgt.. nie bukan blog artis pun.. hiks..


tq fren yg byk support blog missrivebell mumun nie..

Sabtu, 9 April 2011

Naqib Raqib to Raqib AF9.. you save the show tonight..


baru nk hempas pintu sebab rumet tgh layan AF9 yang bosan!
sume tak best.. nyaris key.. nyaris nak tutup pintu bilik yg brhubung ngan ruang tamu..
sori aku memang tak layan sebenarnya
kalau nk aku layan sorang2 sori
nie aku pasrah sebab kerja pagi
malam kene pasrah volume tv tahap max
diorg xkorek telinga seminggu eh
soh potong kuku seminggu sekali pun susah
hahahaha

tetibe telinga tertangkap lagu yank wali band
lagu febret abah aku i tell you!
masa cuti raya aritu kitorg balik kampung lambat
kawasan perumahan lengang
my abah berkaroke sorg2 dlm bilik i tell you
nak masuk AF9 tapi lebih umur dah =(

okey lagu tu memang best
jadi aku xsempat nk dgr suara raqib nie best ke tak
Raqib AF9 atau nama sebenarnya Fahrur Raqib Bin Abdul Majid 
yg aku fokus si enot ala2 lady gagah malaysia tu
pink! eww haha but comel
lawak giler
siap ada sesi makeover?
mak aih bekas qari tu kau nk jadikan notty imej look plak

haha
suke statement ogy ahmad daud
sapa setuju sila angkat tangan macam sayer (usup wilcha yg ckp eh bukan mumun)
hahahahahaha

psst: lepas raqib br start bes sket.. sebelum tu.. sori xbest..

ayampox attacked her! Get well soon dear..

pict nie baru minggu lepas
masa sy bosan2 sy culik die jalan2
misi nk bg die makan
asek ngadu xmakan jer
sy kan kakak yg baik hati
huahuahuahua

tup2 beberapa ari lepas mamma kol
" kakak, tgk2 kan adik sok, die demam "
tengok jam pukul 11.30 mlm sy tengah keje
huahuahuahua
lgpun die dah tido kot
plan dtg sok pg

kol 7pg sok die msg,
"kak, xyah la dtg, sy g klinik ngan kawan je"
oh baik ~ zz sambung tido lg kejap
aritu kebetulan ada on job train so kene dtg super awal
sekali mlm tu mama tepon nk pi amek adik
eh? asal?

kene chickenpox!!
mc 2 minggu
wahh

mumun xpernah kene lagi..
korang? huuu minta dijauhkan lah..

part paling sedih: sy jumpe parent sy yg dr pahang tu xsampai pun 10 minit malam tu.. diorg benti isi minyak sekali huhu sempat hug2 kis2 pipi ngan mama jer.. mama xturun kete pun.. sy pun tgh kerja.. sampai dlm kedai.. banjir kolam air mata!! rindu.. nk balikkk..

tibe2 rasa takut nk makan telur gara2 TELUR TIRUAN nie.. jom tgk camner rupenya

Serius!
seriau nk mkn telur
tengok telur pun fobia
takut tak dpt beza telur ayam ngan telur tiruan nie
huhuhu

nie telur goreng tiruan
org ckp akan form banyak buih yang beracun!
wah xnampak pun different ngan real one kan?




nak belajar buat telur tiruan beracun nie?
hahahaha ini dia resepi telur tiruan itu
sila jgn cube di rumah

Antara bahan kimia yang di gunakan untuk menghasilkan telur tiruan ialah karbonat,resin,alum dan pelbagai lagi.
Telur kuning yang menggunakan kalsium klorida di buat menggunakan acuan khas.

 Dituang dan di biarkan kering sedikit sebelum melalui proses seterusnya.

Direndam dalam cecair parafin wax untuk membentuk selaput luar telur kuning.

Proses membuat kulit telur tiruan juga menggunakan bahan kimia tertentu.


Walau bagaimana pun telur tiruan agak mudah pecah berbanding yang telur asli.


ha itulah antara cara-cara diorg buat makanan beracun nieyh
hati2 dengan label tanpa kolestrol
hahahaha
sebab dlm telur tiruan memang xde kolestrol..
huhu
kurang asam jer sape yg cipta nie..
dem

Jumaat, 8 April 2011

Sediakan Map dlm handphone kalau takder GPS

henpon cikai takder GPS
tapi ada map nie dalam henpon tu
tangkap ngengde dulu
sekali nah kau berguna rupanya

jauh perjalanan mumun arini
dr Padang jawa-kl sentral - monorail - bukit bintang - raja chulan - titiwangsa - bandaraya- bank negara- padang jawa
sorang2 lak tu..
3rd time naik pengangkutan awam kat sini
hahaha mahap ler jakun sket
serius jimat!!
selalu kalau jalan habis 50 hengget plus plus wat tol minyak parking sume
arini 10 hengget jer

abah mumun pun kagum giler td anak die malas bawak kete
sebenarnya sy mengantuk n malas drive
hehehe sekian

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...