Khamis, 30 September 2010

10 hari Lagi


Hahaha.. 10 hari Lagi la.. Ler next week la ea aku fly.. Aigo.. how, kereta tak dapat lagi nie.. Aiyoyoyo..

Iklan Proton Persona yang Seksi

Nak tiru yang Girl CarWash.. Haha.. Bengong itu orang..

Video best in Malaysia

Only in Malaysia? Pergh panas jer.. Jom cekidaut..

Meh Cek Henpon korang Ori ker Tak Ori Meh

Would you like to know if your mobile is original or not ?????

Press the following on your mobile
*#06# and the-international mobile equipment identity number appears. Then check the 7th and 8th numbers:
 
1
2
3
4
5
6
7 th
8 th
9
10
11
12
13
14
15
Phone serial no.
x
x
x
x
x
x
?
?
x
x
x
x
x
x
x


IF the Seventh & Eighth digits are 02 or 20 this means your cell phone was assembled in China which is low quality

IF the Seventh & Eighth digits are 08 or 80 this means your cell phone was manufactured in Germany which is fair quality

IF the Seventh & Eighth digits are 01 or 10 this means your cell phone was manufactured in Finland which is very Good

IF the Seventh & Eighth digits are 00 this means your cell phone was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality

IF the Seventh & Eighth digits are 13 this means your cell phone was assembled in Azerbaijan which is very Bad quality and also dangerous for your healt
 

IF the Seventh & Eighth digits are 03 this means your cell phone was assembled in Malaysia   
 

Tragedi Payung Terjun

ANGGOTA polis dan Jabatan Pertahanan Awam  mengangkat mayat  wanita yang maut ketika membuat latihan terjunan di Menara Alor Setar, semalam.
ANGGOTA polis dan Jabatan Pertahanan Awam mengangkat mayat wanita yang maut ketika membuat latihan terjunan di Menara Alor Setar, semalam.
ALOR SETAR: Seorang penerjun wanita warga Australia maut apabila payung terjun yang digunakan ketika melakukan latihan ‘base jump’ di Menara Alor Setar, di sini, gagal berfungsi, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.20 petang itu, mangsa Tantikey Lie Marion, 42, dipercayai sedang menjalani latihan penerjunan bersama tiga lagi rakannya untuk program ‘KL Tower International Jump’ yang dijadualkan berlangsung awal bulan depan di Menara Kuala Lumpur.
Mangsa yang juga penerjun keempat, jatuh terhempas dari ketinggian kira-kira 165 meter dan mati di tempat kejadian akibat parah di kepala serta badan.
Difahamkan, penerjun pertama dikatakan tersasar ketika melakukan pendaratan dan tersangkut di atas tiang lampu kira-kira 200 meter dari lokasi kejadian dan dia diselamatkan oleh pasukan bomba dan penyelamat.

Saksi kejadian, Zaidi Zainol Abidin, 41, berkata ketika kejadian dia sedang menunggang motosikal menuju ke pejabatnya sebelum memberhentikan kenderaan selepas ternampak penerjun pertama tersangkut pada tiang lampu.

Bagaimanapun, katanya, penerjun pertama tidak mengalami kecederaan sebelum diturunkan oleh kakitangan Menara Alor Setar serta anggota penyelamat.

“Ia kemudian diikuti dua lagi penerjun lelaki, seorang warga tempatan dan asing. Apabila tiba giliran mangsa, saya lihat payung terjun tidak terbuka dan terhempas di atas simen kaki lima Menara Alor Setar,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, semalam.
Zaidi Abidin berkata, orang awam yang berada di kawasan kejadian terus berlari ke lokasi kejadian untuk membantu mangsa.

“Bagaimanapun, mangsa mati di tempat kejadian akibat kecederaan serius di kepala muka dan badan,” katanya.

Mayat mangsa dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, untuk dibedah siasat.

Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan siasatan sedang dijalankan.

(29/09/2010)

DiGi iPhone 4 Life

Task hari ke-4
1. Write a blog post with the title, “DiGi iPhone 4 Life”.
2. In your blog post, include a photo of yourself with either one of these iPhone “frames”


Hahaha.. Wish Me Luck.. Nak iPhone 4.. Hahaha...

Win Tickets to Adam Lambert Glam NationTour Live in Malaysia

Salam..
Korang korang..
Ada sesape yang minat kat Adam Lambert nie tak?
Kalau minta pat ler join contest kenapa korang suke Adam Lambert ngan kenapa diorg kene bagi korang tiket free pergi konsert nie?
Hahaha.. kenapa la Mumun buat entri nie eyh?
Haha saje jer promote kat korang..
Mumun? Konsert? ah not so me.. hahaha.. So pass kat korang la yer..

Hahaha.. Gelak takder motif..
Adam Lamert datang Malaysia bulan depan la weyh..
Asal Mumun tak taw nie.. hahahaha.. Mana kema Mana Kema..
Kau kan peminat kipas susah mati Adam Lambert nie..
Cikgu Finance kite pun ko bley bayangkan itu Adam Lambert..
Hahaha aku kelentong.. cett.. haha


Date: 14 October 2010 (Thursday)
Time: 8 pm
Venue: Putra Indoor Stadium, Bukit Jalil


Disebabkan aku kene jawab soalan sebelum nk submit entry nie kan.. Arr bantai jer la..


Ape pasal Minat ngan Adam Lambert nie?
Hahaha.. walaupun die Gay, tapi Mumun tak faham kenapa die pilih jalan hidup die camtu since lagu die sume best.. sumpah tak tipu..

Apa pasal plak Digi kene bg aku tiket ke Konsert nie?
Entah..Haha..Since aku pengguna Digi.. Mang patot kot.. Tapi xper la.. Aku tak harap sgt pun.. Haha..

Dah dah Dah siap walaupun macam ntah pape.. ko tgk jam sekarang pukul berapa? pukul 3 pagi nie.. Kejap lagi ayam berkokok.. Korang minat Adam Lambert gak? nak taw lebih lanjut korang cekidaut la kejap kat sini  http://www.digi.com.my/whatshot/promotions/adam/index.do

Since Digi adalah penaja Iklan-Iklan BE Mumun bulan nie, makanya mumun kasi support la sket.. Oh my, kasi Up sket la hehehe.. Daa

Perempuan Cantik Selalunya Curang!!

Kurang asam jer kan sape yg buat kajian nie?
Tapi phew.. Mumun tak termasuk dalam kategori nih..
Sebab.. Mumun Tak cantik sangat tapi tak la hodoh..
Orang kata, yang sedang-sedang aja.. aka menawan.. hahahaha...
Perasan sendiri sekali sekala tak salah kan.. haha..

Sapa bilang gadis melayu tak menawan? itu kata Pakcik Jamal Abdillah..
Yang penting, sy takkan pernah curang..
Awak, percayalaaaaaahhh.. dah itu kata dato siti la pulak.. haha


tatau nk end entry macamana..
Blurr.. Night!

Rabu, 29 September 2010

Tamau Bedah2 Orang

Hahaha.. Boleh tak mumun cakap.
Macam seronok jer korang belajar camnie eh..

The reason Mumun sangat2 tamo jadi amek Medic..
Keh3.. Pass kat My younger sister jer..
Good Luck eh.. Haha..


sumber pict: fesbuk seseorang.. haha

Duit dah terbang

Entri takder kene mengena dengan tajuk entri

Dah bayar Yuran C tghari td..
Memula abah yg pergi bank, tp abah tersilap dengar pi masukkan RM120 aje..
Sebbaik la Mumun cek, dah nk masuk dalam beg dah..
Terus la Mumun pergi bank masukkan lagi RM30..
Agak2 boleh diterima tak ek nanti sebab resit ada 2.. hahaha..
Bantai jer la..

Air Soya yang Haram

Tengahari td Mumun blog walking kat Blog cik Salmia, Jumpe entri pasal Green Bean Soy Drink nie.. MasyaAllah, Hati-hati ya.. walaupun dah nama soy bean tu asal dari tumbuh-tumbuhan.. tapi pengeluar telah mencampurkan benda haram bagi umat islam iaitu pengemulsi dari Khinzir.. Cek label sebelum beli/makan/minum yer kawan2..

kopipes dr http://salmiahehehe.blogspot.com/

YHS " Green Bean Soy Drink

Petikan dari Email:

Pernahkah anda dengar tentang keluaran produk minuman YHS yg terkini, khususnya minuman kacang soya fusion dengan kacang hijau? Jika anda di Singapura, harap2 baca dulu ya, bahan-bahan yg terkandung dalam minuman ini.



Apakah kandungan dalamnya? Rupa-rupanya E471 is derived from pig. MasyaAllah, dah takde lagi ke sumber yg baik, yg murni, darimana pihak pengeluar nak dapatkan bahan atau sumber utk membuat produk minuman mereka???? Tidakkah mereka peka dgn pengguna2 Islam yg sememangnya ramai telah terbiasa dgn minuman yg mereka bekalkan atas jenama YHS???  




Belek punya belek.....hah, patutlah. Minuman ni diperbuat di negara yg dah memang dah tersohor bubuh melamine dalam susu!!
**
E471
Name: Mono-and Diglycerides of Fatty Acids

Description: Emulsifiers and Stabilizers - salts or Esters of Fatty Acids

Status: Mushbooh, Halal if it is from plant fat, Haram if it is from pork fat

The definition of Mashbooh:

Mushbooh status was given to those E-Numbers where source of raw material was not known, it could be from plant source or animal source and also lack of information of use of alcohol with based ingredients.

For details, check out the following link:

Source(s): http://www.muslimconsumergroup.com/enumb…


Sharing is caring!

Picture ngeri tertusuk Pagar...!!!

Dislaimer:

Kat sini ada pict yg mungkin akan meloyakan tekak anda, dan walaupun ini pict naked aka perempuan ini berbogel tapi mumun tak mau korang fokuskan kat situ. Sila fokus pada pagar yg tertusuk di Punggung nya.. Sedaya upaya nk buat blog ini suci murni.. hehe..

Pengajaran buat korang2 yang suke panjat pagar nie.. Bahaya taw tak.. Kalau jd macam nie macamana? kan dah malu.. huhu.. Haruuu..

wanita ini dikatakan cuba memanjat pagar tetiba kain bajunya tersangkut pada besi pagar itu dan tercucuk pada punggungnya..

Projek Besar Punya!!! Hahahaha


Kazen Mumun nak kawen bulan 10 nie tp kenduri kat belah rumah die bulan 11 nie..
Nak dijadikan cerita.. Mumun kene transform junk-junk atas nie kepada bunga duit.. ala yg org2 sanggah dapat tu.. Hahaha..

Bukan senang la derr... Lu lipat duit hari2 pun ley jadi kurang siuman.. hahaha.. sebebat duit tu.. makanya.. sampai la nie tak siap2.. takper takper.. slow2.. hihi..

Agak2 sempat siap sebelum mumun fly ke ek? hehe

update 
jam 9am: dah siap 25 kuntum.. Lipat2 duit tu yg makan masa.. nk ikat kat bunge tu senang jer rupenyer.. ahahaha.. Nie gara2 entri nie adalah auto published.. hehe

Noah Sinclair

pic taken from here


Siapa tak kenal Bunga Cinta Lestari dan Asyraf Sinclair??
Hurm Tahniah la yerk atas kelahiran Putera yg diberi nama Noah Sinclair..

Ape-apelah.. Aku rasa macam dah basi jer berita nie..
haha.. entri takder motip lagi,,

Selasa, 28 September 2010

A True Friend - Hannah Montana

Blogwalking jumpe lagu nie.. hahaha.. Lagu dalam cerita Hannah Montana rupenye.. apesal la bole tak perasan.. kih3.. Best ler lagu nie.. Hilang stress dengar lagu nie.. Tengah depress dan emosi yg agak tak stabil.. I just/had lost my bestfriend for the reason i shouldt reveal here la kan.. hehehe.. But my pray is always with them.. Then the rest is for my R Crew.. Kite still Best Friend right? hehe..



We sign our cards and letters bff
You've got a million ways to make me laugh
You're looking out for me
You've got my back
It's so good to have you around
You know the secrets I could never tell
And when I'm quiet you break through my shell
Don't feel the need to do a rebel yell
Cuz you keep my feet on the ground

You're a true friend
You're here til the end
You pull me aside when somethin ain't right
Talk with me now and into the night
Til its alright again
You're a true friend

You don't get angry when I change the plan
Somehow you're never out of second chances
Won't say I told you when I'm wrong again
I'm so lucky that I found

A true friend
You're here til the end

You pull me aside when somethin ain't right
Talk with me now and into the night
Til its alright again

True friends will go to the ends of the earth
Til they find the things you need
Friends hang on through the ups and the downs
Cuz they've got someone to believe in

A true friend
You're here til the end
You pull me aside when somethin ain't right
Talk with me now and into the night
Don't need to pretend

Oh you're a true friend
You're here til the end
You pull me aside when somethin ain't right
Talk with me now and into the night
Til its alright again
You're a true friend
You're a true friend
You're a true friend

Kelakar: Aunty... Reverse la Aunty!!

Tadi Kat Facebook Mumun nampak video nie.. Pemandu nie rekod macamana seorg aunty nak parking kereta Lexus RX300 die secara membontot.. Hahaha.. Kelakar dengar apek nie asek2 reverseeee... reverseee... Hahahaha... Lebey 2 minit nk parking.. Menguji kesabaran org yg nak menunggu.. hahahaha.. Reverseeeee.. haha.. Tengok meh.. kelakar!


My AKiko





suke pict nie
rembat dr blog adik
Huhu sebab My Nuno ada terselit..
dua-dua pon comey!
Get well soon Dear Akiko @ Kiko

Love is Subjective

Love is Subjective, yet to be sometime happy and unhappy..
Mumun tak taw nk merepek meraban dengan pict nie..

Abaikan

Entry tak de motif!

Ekor Kiko jer yg sakit

Ingat lagi entry ini?
Pengalaman Kiko kene Gilis

Update status Kiko kat sini
- Die dah okey dah..
- Makan makin banyak.. dekat 5 ekor ikan semalam..
- Baru nampak die rajin minum
- Boleh Poo Poo macam biasa tp quite mcm buasir jer! haha
- Owh kaki xler patah kot, terkehel jer..
- Dulu ada kucing len gak kene gilis sampai terkuar tulang..
- Tapi kiko stedy jer, xder luka pun..
- Cume.. EKOR die KemeK..
- Dalar ekor die pendek tp bersimpul bulat mcm rabbit..
- Tapi semuanya berubah, dah Kemek/Leper..
- Hahaha..

12 days to my Special Day

Perjalanan ke My Big Day
Oh Mummy and Daddy little girl dah Besar!
Thank you atas semua kurniaan ini


Tertangkap Gambar Hantu ker?


Good Afternoon
Heee Heee Sebenarnya nie Pict Kontroversi sket
Paling kelakar bile adik Mumun la
Cuak Sampai tak terkata
Langsung tak bley buka mulut sepanjang dok kat Johor
dah balik Pahang baru die bukak mulut

Haha Sape soh kau sekodeng gambar kat Hp
tak bley tido kat rumah Johor
Masa kitorg sampai rumah aritu ngam2 buka puasa
Means Maghrib la kan?

Maybe nie gambar ilusi je
lagipun bulan Ramadhan, syaitan2 kan da hene ikat
Korang salah tengok kot.. belakang tu pokok ros dan diding
hehehehe

Saje nk simpan kat blog kot2 org yg takot tu terbaca sambil guling2 kat Ohio.. hahahaha

Isnin, 27 September 2010

Komenwell 2010, india Dah bersedia kah?


ini jambatan sudah runtuh~
toilet kt athletes' village ~ siap ade kesan ludahan sireh

tapak kaki haiwan~

cabel berselirat..lubang2..aish~

dr luar pun dah menyeramkan~

toilet lagie.. camne la atlet x tarik diri..
semacam jer tgk bumbung dia.. dah la main naik gitu jer..

bebudak n wanita pun wat keje skali..nk cepat punyer pasal..
 source : BBC sport
;)

Seram Mumun tgk gambar-gambar sekitar Majlis komenwell 2010 yang bakal berlangsung di India pada tahun ini.. Good Luck la.. Hope nothing more serius happen next..

Kalau Mumun, Mumun tak berani nk pergi sana.. Sebab bagi pendapat Mumun, India masih belum bersedia untuk menganjurkan Majlis Temasya Sukan Terbesar.. Sepatutnya India mencontohi Negara Afrika yang berjaya membuka mata dunia, walupun negara miskin tp mampu menganjurkan temasya World Cup.. Sudah tentu lah kan jika belanjawannya besar kan.. Better terjamin dari Disaster..

Pengalaman Kiko kene Gilis Kaki

Kucing Mumun.. K.I.K.O
Huhu Injured lagi..
Kene Gilis Kaki ngan Kereta Jiran Sebelah
we ol dok umah SemiD

Apesal ntah kiko suke lepak kat umah Jiran Mumun tu
Taw la akak tu punye kete, kete Mahal
Haa.. Nah kelmarin Kiko bg Mumun cenderahati..
Now Kiko pulak dapat cenderahati..

Nasib baik kaki ajer..
Nakal giler..
Baru semalam Kiko berwebcam ngan Puteribonda
Dah nak kena.. xle nk wat ape la kan..

Tapi tak salahkan akak seblah pun
Die dah hantar balik rumah dah td..
Mana taw kiko ikut die semula ikut celah pagar..


Nie pict 2 hari before raya, kaki depan injured..
Tetibe berdengkot-dengkot..
Nie Arini, kaki belakang..
Memang Pakej la Budak Nakal..

Now, br sapu ubat..
And die tgh sedap tido like nothing Happen..
bertuah punye budak Kecik.
Nak nakal-nakal lagi?

psst: sebenarnya, selalunye pagi2 die lepak kat dlm bilik Mumun je tp arini nie keluar plak
konpius.. petang2 jer die keluar makan angin..xoxo

BILA IntanBerlian BUAT KONTEST, GAMBAR MAKAN PALING SEDAP!

Create your own banner at mybannermaker.com!


Hye semua.. Hari nie.. Mumun blogwalking lagi.. IntanBerlian buat contest.. Gambar makan paling sedap.. Nah nie satu pict Mumun tepek kat entri untuk Intan berlian.. Amek la, tp kalau dah amek kene menangkan saya.. hahaha.. kalau taaak.. aduh buat unsur ugutan lagi.. hahahaha.. men2 jer..


Intan suruh letak pict tengah makan.. Tapi, apa nk buat.. Belum sempat nk amek pict tengah makan, kek licin daa Mumun telan bulat-bulat sorang.. Buas tak? Hahahahaha.. Tak Kelakar.. Makanya, bagi gambar mukadimah nk makan tu aci la kan? sebab pict nie masa sambut birthday Member dalam bilik Karoke.. Gelap! haha..

Cik Intan Wrote:
4. kemudian, anda boleh tulis: SAYA PALING SUKA ENTRI INTANBERLIAN YANG .......... KERANA........... (tidak kisah patah perkataan, aku mahu feedback entri mana yang korang suka baca, dan korang ni baca ke tak ek aku tulis pe.... BAM2 kata aku bajet je nak buat part ni.hahaa)

Intan ada bagi syarat la pulak.. Alamak, ape kehal kau nk aku buat slogan mcm kat kedai runcit atau pasaraya Giant nie.. hahaha.. Kau jgn bagi aku Membebel, Bila Aku Membebel nanti susah nak berenti.. Hahahaha.. Tetibe dengan sengaja telah mencuri Tagline Cin Intan Berlian.. Cik Intan, kenapa nama Cik Intan Berlian? kenapa tak Intan payong ker? Intan Batu bata ker.. Hahahaha.. Lagi tak kelakar..

Saya Paling Suka Entri IntanBerlian yang Mari Belajar Tamil kerana... Err Mumun Kagum kowt!! Hahaha.. Sket info pasal Intan Berlian niekan.. Die skang takdek kat Malaysia.. Dok kat India.. Sekarang nie die student dental final year.


Sebut pasal Dentist nie, Err terus terang la erk.. Mumun fobia dengan dentist.. hahahaha.. Dulu masa kecik, jumpe dentist boleh meraung2.. Cume aritu last pergi thn 2009, tu pun masa praktikal kat pejabat kesihatan.. Kene paksa cek.. Menggegel lutut den masa tu.. Sekali naa, sekejap ja.. Doktor bilang gigi Mumun cantik dan bersih.. hahaha.. tetibe Vangga.. Tapi dah 3 ari sakit gigi.. komengga!.. Eh dalam bahasa tamil nie ape erk?

Haa memula dah macam lari tajok, maka sekarang Mumun nk uji ketereran Cik Intan translate Komenga dalam bahasa Tamil tu ape? Haa Jawab-Jawab.. tak dapat Jawab sila ketuk ketapi 50 kali..

Kagum weyh, Mumun kagum.. Die telah belajar bahasa Tamil walaupun macam agak terlewat hang dah final year br terhegeh-hegeh belajar.. kalau kau belajar 6 tahun yg lalu, Mumun rasa kompom kau dah femes boleh jadi model atau duta intan berlian.. haha.. Tak kelakar..

Sila kagum la weyh, sebab kauorang ingat senang ka nak belajar? meh click sini [Mari Belajar Tamil].. Bile die ckp ngan sifu die, siap geleng2 kepala gitu.. kau orang pandai? Fuh kagum kagum..Oh ya, jumpe Mumun kat memana sila jgn speaking ngan mumun bahasa yg mumun tak faham.. Pang das das mumun bagi.. hahaha..

Oke la, kan mumun dah cakap.. Jangan bagi Mumun chance membebel.. Tengok-tengok.. ape dah jadi Bila Aku Membebel?? Lu pikirlah sendiri.. Wasalam! Hehe

ps: mintak mahap zahir batin, salah silap selamat hari raya.. Ehem2.. hadiah jangan lupe post kat Mumun eh.. hahaha

Facebook Dah Hilang !!!!

Mumun tak boleh Bukak Facebook..
Bukan Akaun tp Server- server nya sekali..
Takkan dalam maintainance kot..
Warning la awal2.. huuhuhu.. haru...

psst: sebenarnya Bosan..

Candid Camera Contest

 

Salam semua..
Mumun nk join contest candid Camera pulak..
Hehehe.. since mcm ada byk jer pict candid..
Tak salah kan nak cube..
Jom la join sesame geng..
Tarikh tutup dah nak dekat nie..
29hb September 2010

nie syarat-syaratnya taw

1) Terbuka kepada semua bloggers...
2) Wajib folo blog Tukang Create Contest....nnt korang gak senang dapat info Contest ni...
3) Up-load gambar Candid yang korang rase paling menarik...Xkesahlah gambar korang sendiri ke.. family ke... aweks ke... kawan2 ke... janji Candid... 1 gambar sahaja....
4) Letak Banner Contest ni kat slidebar blog korang..
5) Tag 5 orang kawan korang.. biar meriah sikit....
6) Jangan lupa tinggalkan link korang kat comment post..

Oke lah.. since Mumun tertarik sangat-sangat denagn Winner Prize die.. mumun nk bantai join.. Boleh la boleh la.. mumun gile boling nie taw.. Tak dapat beli bola boling dapat piala pin bowling pun aci lah. hehe.. nah amek pict nie.. Description nanti Mumun jelaskan.. hehe

Candid Pict masa raya
-Sorang excited dapat berkumpul sampai terlompat tros blur.. haha Mumun lah tu..
-sorang lagi.. melopong tu.. jgn men2.. mak budak tu.. 3 org dah anak die.. Ish3..

hehe.. Oke Mumun nak tag
- Blueberry Cheese
- Tiefa
- Icee
- Syamim
- Kak Min

Hee Daa.. Entri ini Autopublish.. Macey..

Ahad, 26 September 2010

Contest - Gambar Kenangan Open House AidilFitri 2010 (Rumah Terbuka)

First sekali Mumun nk credit berbanyak-banyak TAHNIAH kat Kak Ina KL kerana pengunjung blog Tertunainya Hasrat Di Hati dah mencecah 400,000..

Pergh Mumun kagum.. Hebat tu!! Rasanya macam 400 kali ganda dr blog Mumun yang biasa-biasa ini.. Ecececeh.. Dan blog kak Ina juga akan menginjak usia 2 tahun pada bulan November nie.. 

Nak kenali lebih lanjut pasal kak Ina nie, meh kite cekidaut kat http://www.kakinakl.com/
Banyak tu info dalam blog Akak nie.. Ape lagi.. Terjah la.. Terjah la..

Biar Mumun perkenalkan diri.. eh tak yah lah.. haha.. tetibe gelojoh..
Akak!! Mumun nk join contest akak nie.. Tapi pict xberapa la sebab gune kamera phone jer.. Waktu malam lak tu kan..





Okeyh nie pict masa Raya ke-2
Sesi terjah Kampung
Walaupun Atok ngan Nenek dah takder, kami tetap akan berkumpul
Dan Legasi ini akan tetap berterusan, InsyaAllah
Memang Happening Giler la..
Petang tu Belasah Duku ngan Aktiviti Masak ramai2
Lepas tu buat Bacaan Tahlil untuk arwah atok Din ngan Arwah atok Odah
Lepas Tahlil kitorg belasah Makan sampai lauk sume Licin Habiss!!
Lepas Makan baru kitorg buat sesi keretapi
Berbaris ikut Family dan Ikut Umur untuk Bersalam salaman
Memang macam ulat gonggok la bukan keretapi lagi
Haa teka ulat gonggok ada berapa kaki? haha
Pastu bukan abes cmtu jer
Sambung berkaraoke tu.. Gagak Gempita Bukit Ramun oo..
Memang sound yg xde slow2 lah..
Kebetulan birthday Kazen, lepas setel2 sume
Sesi untuk bermain tepung dan Telur la weyh
Happening gler lah


Hahaha.. Kak Ina soh Letak satu pict jer..
Tapi Mumun tak taw nk letak pict mana..
Bantai jer la letak sume.. Haha..

eh update
 mumun pilih pict

Dialog 1: cepat2 kite abeskan sesi fotoshoot nie, mau berkaroke pulak lepas nie!!
Dialog 2: Anak aku mana?? Ah lantak kau org lah, ikut ayah sana..


Okeyh kak Ina, Bereh dah..
Ape lagi
okeyh pesanan penaja pulak:
Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz dan beautifulnara, nurazzah dan darkbatman.


zass angkat kaki dulu, chow!

BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER


Sape xkenal Ben?
Oh ini bukan sebarang Ben
Dan beliau juga bukan Ben 10
Beliau adalah Ben Ashaari
Blogger tegar yg Tegar
Errr hahaha layanjer la

Ben ada buat offer nie
Limited Edition sangat-sangat nieyh
Sape cepat die dapat eh

Oke, nk join?

Tarikh tutup
12 malam nieyh weyh
Hi Bro Ben Ten
Meh terjah blog Mumun
Haha =)

DiGi iPhone 4 Real

Task Hari ke-3
1. Write a blog post with the title, “DiGi iPhone 4 Real”.
2. In your post, tell us what you love about the DiGi iPhone 4 Plans. You can refer to this link for more information.



Tengok tengok..
Ape yg Mumun suke pasal Digi iPhone 4 Plans nie..

First, Dapat more Savings of kos sebab pakej nie RM58 je sebulan compared harga biasa RM88.
Second,  Akan dapat lebih banyak FREE.. hehe Panggilan,SmS, MmS to Local network la der..
Third, dapat unlimited Free Internet with no extra charges.. huhu.. best!!
Fourth, dapat flexibility with 0% installment up to 36 month..

Oh Digi.. nak sebijik la.. Haha
Dah. FIN.

Sabtu, 25 September 2010

25 Buffered Earning !!

Whoah..
Owh baru Mumun perasan..
Sepanjang Mumun start Public kan Blog Mumun nie 4 bulan yang lepas Mumun dah dapat sampai 25 Buffered Earning..
Cis satu kerugian disitu sebab tak aktif berbelog walking..
Adeh, ilmu berbelog belum dipelajari..
Nak buat macamana kan?
Tak per la..
Redha itu perlu..
Hehehe

Terima Kasih Nuffnang sebab dah bagi Mumun BE..
Tapi yang aktif sekarang cume 3 iaitu

MNG Fall Winter 2010 LR



DiGi Postpaid YP iPhone LR



DiGi Postpaid YP iPhone Contest LR


hehehe tak taw nk buat entry aper daa..

Lagu Yang Sempurnakanku – 6ixth Sense

Recently, Mumun suke dengan lagu nie.. Hepi2 dan sweet sweet jer.. Sesuai ke untuk orang yang dalam fasa2 frust nie erk.. hahaha.. Sangat la very tak sesuai.. hahaha.. tapi lagu nie catchy la.. Tak caya meh la tengok video lagu yang sempurnakanku oleh 6ixth Sense nie.. Best taw..




Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

DiGi iPhone 4 Me


Oh Kambing, kenapa kau makan epal..
Makan lah rumput..
Gara2 kau makan rumputlah..
Contest iPhone 4 me keluar.
Hahaha Demand eh?

Pulak tu ada contest kambing
eh salah
Digi nk bg iPhone lah

Sapa tanak? Angkat tangan meh..
Oke Siji Loro Telu Papat [Jawa]
Eh yg len pun nak jugak ker??
Alaaa.. bagi lah Mumun chance nk merasa iPhone pulak
Korang2 yg dah ader iPhone henpon canggeh2 tu
Ehem-ehem, faham-fahamlah haha

Ketepi Ketepi
Mumun nak Laluuuu~~~
Hihihi

Kenapa Mumun nak iPhone dari Digi?
~ Sebab die Beshhhhhh~

Oh iPhone idaman hati
Datanglah secara free kepada ku..
Datanglaaahhhhh

Highlight sikit eh..
Nak yang Free jer, Aci?
Aci ler..Aci eh..

Okey Bebeh, Again why?
Lets Check It Out 
Ape yg best sangat iPhone nieyh!


FaceTime
iPhone 4 makes video calling a reality. See your friends while you talk to them and make phone calls like you've never seen before. iPhone 4 to iPhone 4 over Wi-Fi.

Macam nie baru syok nak Halu-Halu 3G ngan member, toksah la mata kau sibuk tgk screen padahal kamera nun jauh kat atas.. Yg nie macam kau tgk kat sebelah tingkap je... Sape tanak??

 

Retina Display
It's the sharpest, most vibrant, highest-rresolution phone screen ever. With four times the pixel count of the previous iPhone, images and text are amazingly crisp.

 Oh ini sudah bagus, siap ada display kanta macam tuu.. Oh tetiba rasa kalau dapat nie nk bagi kat abah Mumun.  Abah Mumun rabun dekat dan rabun jauh.. Sekali tgk mesej kat henpon sampai ke hidung.. Oh tetibe teringat adiah besday tahun depan tak beli lagi.. hehe


MultiTasking
Run multiple apps at the same time and switch between them instantly. All without sacrificing performance or battery life

Fuyooo.. kebarangkalian nk hang hang nie xder la yek.. kalau biasa kan kalau terlebih banyak bukak task, tros selow performance die.. Betri pun dapat bertahan lebih lama!
 


HD Video Recording
Now you'll always have a great HD video camera with you. Record, edit, and share HD video right on iPhone 4.

High Demension Video tu, rugi tak cuba... Ya Be Da Be Doo..


5.0 MegaPixel Camera
Photography on iPhone 4 takes a giant leap forward. The 5-megapixel camera includes a 5x digital zoom, a built-in LED flash, and improved low-light performance.

Hehehe.. yg nie kalau ada jerawat kat muke pun steady lagi nie nk nk zoom in.. hahaha scary.. jadi bahan gelak jer.. Tapi apa nk buat kata dah canggih and up to date



Abes dah merapu
Inchik Digi, Mumun bg Kambing ni eh.. 
Bagi Mumun iPhone tu okeyh??

oho.. Hak cipta Mumun semata-mata..
Jgn ciplak ah.. Haha..

Buffered Earning baru - Kambing makan Epal 4 Biji

Tadi Mumun perasan Mumun dapat satu lagi Buffered Earning
Nak Taw dari Sape?
Hahaha..

Ada Seekor kambing putih makan 4 Biji Epal
Tak caya? Meh tgk nie.. Tipu la.. baru makan 4 bijk dah Monceet..
En. Kambing, sila buat exercise macam dalam [post ini]
Hahahaha Mengarut..

Mari bermain teka tambah tolak darab dan bahagi ya!!

http://www.digi.com.my/iphone/index.html

http://www.digi.com.my/iphone/index.html

Haha jawapannyer adalah iPhone.. Bijaknyer Mumun.. Anak siapa lah nie.. Matilah enri syok sendiri lagi.. haha


Tenkiu Digi iPhone
Meh tgk iklan die kat sini

Digi iPhone 4 Play

1. Write a blog post with the title, “DiGi iPhone 4 Play”.
2. In your post, tell us which App from the iTunes App Store that you have seen/tried out is your favourite, and why. If you’re not familiar with iPhone Apps, you could get an overview at this link, or try Googling around; you’re bound to find a few recommendations ;)



Okey Task kali nie agak mencabar bagi Mumun yang tak pernah hayat la ada iPhone nie kan..

So I've tried my best la kan study apps aper yg best nie kan..

Tapi kan Mumun jumpe satu yang special!

Since mumun suke masak err kompem kene jaki ngan diorg nie.. Siyes suke masak tapi tgk mood n tgk resepi.. Lepas tu campak2 ajer la kan.. Plus Mumun kan ex-student Food Science and Nutrition of coz la my life is all about stuying about food.. Ngeh3.. Tengok Mumun kan sihat dan comel jer.. haha..

Apps yg Mumun suke sangat adalah

Apps For Cook
Siyes kagum.. Macam-macam ader.. Resepi dari Jamie Oliver ngan Martha Steward tu pun ader.. Naa selalu tgk kat AFC jer..

Paling tak tahan siap ada Kitchen Calculator PRO!
Mantap, toksah Mumun kene bawak buku hijau tebal tu! bapak senang kau nk carik.. Gugel2 jer dalam apps nie.. siyes canggeh..

Nak iPhone 4 Plissss hehe

Contest bersama si kecil



Salam bloggers
Cik Gayah  ada buat contest..
Saper cik gayah nie?
Haa nie la sedara jauh Britney Spears, Gayah Spears..
Haha Aww ahkak like oo [eh tetibe]

Mintak mahap ler cik Gayah..
Masih dalam bulan raya kan?
Meh Mumun mintak mahap siang2
eh bukan ker sekarang dah malam nie
hahaha abaikan..

Kang tak pasal2 mumun kalah tanpa bertanding nie..
Mumun nk masuk contest nie..
Tak kira.. Sila bagi Mumun menang..
Kalau tak dengan cik gayah sekali mumun masukkan dalam tong sampah..
Boler teman si Oscar the Grouch, si makhluk hijau..
Hahaha ada unsur2 ugutan disini..
Lariksss.. Ala, men2 jer..

Baby: Akak, sape yg tgh tgk gambar kite ni??

Nah pict biasa2 Mumun pertaruhkan..
Since haha jarang pegang budak kecik..
Nie Mumun dengan adik sedara Mumun..
Sekarang baru 3 bulan 25 hari..
Mumun jaga nie taw masa mama die dlm pantang..
Nama baby nie Arissa Nur Sabriena..
Hobi die adalah berkerut..
Semua benda la die nk kerutkan..
Jumpe org yg xkenal, ngah poo poo, ngah mandi lg laa..

Haa amacam? Oke ker?
Ah tembirang la tu.. Mumun memang suke syok sendiri..
Ada aku kesah? hahaha


Elmo:  Jenuh cik Gayah nak baca sampai abes..
Oscar: Hahahaha Rasakan!!
Bert:  Oscar! kamu sunggu kejam la.
Ernie: Oh kite belum tag kawan2 lah
Rubber Duckie :  Jom tag Fluffy, Ifa dengan Icee
Baby Bear:  Yeah yg len pun boleh
Baby Natasha:  Yeah bagi KAMI menang eh!

 Haloo Haloo kami kalau menang
Oh mesti

Hahaha Abes Merapu
Sekian

Pergh:tahniah la dah tukar dr gayahspear.blogspot kepada gayahspear.com.. cayalah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...