Rabu, 30 Jun 2010

Brain Teaser: Memo 10004180204

Salam petang you all.. Di petang yang panas nie, Mumun nak test you all..
Perhatian sila gunakan kepala yang berisi otak dan bukan dengan menggunakan jari mengoogle..
Wakakaka
Seorang pelanggan restoran mewah telah menunggu selama 43 minit untuk diambil pesanan. Akhirnya, dia bangun dan ingin keluar dari restoran.
Penjaga pintu restoran bertanya sudahkah si pelanggan ini membayar bilnya? 
Dia menjawab “tidak”, dan kemudian dia terus menulis satu memo untuk diserahkan kepada pengurus restoran. Memo ini bertulis: “10004180204″. 
Apakah maksud memo ini?

 
ɹoɟ ǝʍo oʇ ƃuıɥʇou ǝʇɐ ǝuo ɹoɟ ƃuıɥʇou sǝʍo ǝuo

Popsicle tu ape?

ini tag dari popsicle , soon kite bakal satu negeri
terima kasih tag. walaupun aku bizi mengalahkan menteri hiks!
Ntah berapa hb aritu die Tagged tp xsempat nk view memandangkan chatbox agak sukar berfungsi dengan baik menggunakan line broadband ini.. ah skema!

1) The phone rings. What is your ringtone?
-One Time by Justin Bieber

2) Did you go anywhere yesterday?
- Nope. Berguling2 mcm tenggiling.

3) Who was the last person you shared beds with?
- My Siblings

4) Favourite drink?
- Teh Tarik Ping =)

5) Does the person you like know that you like them?
- Yes ofkos! *shy2 lor

6) Last time you talked to your mom?
- Yesterday, she exited telling me her celebrity like day! whoah.. hehe

7) Where are you right now?
- Bed Room

8) If you HAD to kiss the last person you kissed, would you?
- I prefer Nuno

9) Favourite gadget in the kitchen?
- Pinggan Besar

10) Favourite pie?
- Tekak Melayu xsuke pie

11) How is your hair?
- Perlu ker korang taw?

12) Where's the last place you walked to?
- Dapur hehe

13) Last time you had a sleepover?- Err, currently sleep over somewhere.. hehe

14) What are you doing?
- tak perlu jawab kot

15) Have you been in a car accident?
- Errm not really, xda pape pun

16) What is the last thing you said aloud?
- Bangun!!


17) Who's the 1st person on your missed calls list?
- Budak Busuk

18) What did the last text message you received say?
- Oh itu bahaya! Biarlah Rahsia

19) Last time you went to the beach?
-last month, Pantai Irama

20) Story behind your friendster song?
-i've deleted my fs account already :D

21) What's bothering you right now?
- Betul ker kitorg pindah rumah nie?

Describe your:
22) Wallet: oh wallet buruk pernah kene curik tp jumpe balik.
23) Eyes: Cerewet, perlukan 3 cermin mata =)
24) Life: Boleh lah

25) Doing this weekend to come?
- Entah, wish my mom culik sy pergi INTEC antar adik aku

26) Wearing?
- ko rasa?

27) Wanting?
- makan.

28) Listening to?
- lagu taylor swift kat blog sape ntah, semak haha.

29) What do you smell like?
- Entah

30) Do you sleep sideways, facing up or down?
- mana2 pun boleh.

31) Do you like seafood?
- yes but im having an allergy  =(

32) Do you play soccer?
- nope

33) Do you consider yourself a study freak?
- sometimes

34) Do you speak another language other than English?
- yup

35) What did you do last night?
- sleep?

36) What do you hate?
- this question

36) Orange or apple juice?
- apple

37) Who were the last people you went out to luch with?
- My Aunt

38) Last thing you ate?
-nasi+ikan patin masak gulai tempoyak

Selasa, 22 Jun 2010

Dim Sum Funeral


Haha bergolek2 mcm tenggiling. Budak2 da pegi sekolah. cik na dgn baby arissa dah tdo lepas 1malam baby arissa tamo tdo. Hujan kt luar, sejuk tp xbley tdo. Bkak la tv, cerita dim sum funeral. Mengisahkan sorg mak yg tipu die da mati semata2 nak satukan keluarga die semula. Anak2 die 4 org dah berjaya tp sorg kt utara selatan timur dan barat. Moral of the story, sayangi keluarga anda sementara mereka masih ada. Sekian tazkirah pepagi nie. Hehe.

Isnin, 21 Jun 2010

Contest itu telah berakhir

Eh entah dah abes ke? macam dah.. Hadiah utama menang sampai RM25ribu sape taknak.. eh ader jugak ler.. Mana Ah So dengan Izza Macho nie.. Bersemangat aritu mau bagi gambar kasi upload masuk pertandingan.. Korang nie.. xmacho ler.. hahaha.. Opps.. Sorry Mumun taw korang kan dah bekerjaya sekarang.. Mana ada masa nak berhuahua macam dulu.. (eh memalam korang on jer kan lepak2.. ha ha.. ape nie xsempat gak amek pict nie) korang korang.. kan dah terlepas join contest nie.. ok2 lengkali ada contest lain aku khabaq yer..

Fenomena 2 matahari yg penuh misteri arini??

21 Jun 2010 ini dikatakan penduduk dunia berpeluang untuk melihat fenomena dua matahari di permukaan langit. Marilah sama-sama kita menyaksikan keajaiban alam yang penuh misteri yang pasti seluruh umat manusia hari ini tidak akan dapat melihatnya lagi melainkan masih hidup pada tahun 2287.

Oh betul kah? Mumun tak sure plak.. mumun petik kenyataan tu dekat belog Sejuta Kepala pagi tadi.. Nak tinguk gak cmner la.. tp nampak ker kat sini? Mumun nampak bangunan rumah sana sini jer.. eh eh.. entah, xkeluar rumah pun.. hihi.. Mumun kan jd bibik moden sekarang.. wakakakaka..

Ahad, 20 Jun 2010

Bye2 BT - Day 1


Day 1

Bermulanya kisah Mumun berjauhan dengan Family Semula..
Ececeh.. macam jauh sangat jer kan Dengkil dengan Bandar Tenggara, Johor..
Belakang rumah jer kan? (ditujukan khas buat mama dan cik na aku)
Hahahahaha
p/s: Jauh oo mau 4-5 jam perjalanan.. Sigh..

Nasib lah baik..
Nasib baik tak lone Roger bawak Herbie dengan mengangkut sekali budak2 kecil 3 orang nih..
Abah dengan mama volunteer nak hantar..
Nek Kete mama la besau sket.. Fuh selamat..
Uncontrollable! Sebaik ruang luas untuk diorg bergusti..
Wakakakakaka... Sabar2..

Pagi2 Abah amek 3 orang budak kecik nie dr rumah atok nenek diorg kat pengeli.. kene post seminggu lepas seminggu nenek diorg jaga makcik mumun kat dengkil.. balik pengeli angkut sekali.. Hehehe..

Scene 1: Dalam kereta
Malas nk cerita, Amal merajuk dan mengamuk.. Cik Hasan die marah die tros menekup muka sampat tertidur kat RnR Alor Gajah.. Sebabnyer, Ayish minum air die, Mumun plak amek hp ngan Rubic mumun sebab die buat senjata nk memukul org.. Lagi ler die mengamuk.. Habis vontot aku kau cubit, sebaik ler babat terlebey, ndalah aku rasa sakit mana.. Hahahaha.. Opps..

Scene 2: Kat KFC RnR
Oh mak aih, sorang kesana sorang kesini, mama abah tengah beratur kat kaunter.. Akeem nak g kedai Al-Ikhsan seblah tu.. Mumun teman ler.. Sekali nah kau Amal tetibe berlari muncul dengan cekedis die.. Pastu Nurul dengan Ayish lak muncul.. Adui parah2.. Jadi siapa yg tunggu kat meja? Nan hado.. semua dah bertempiaran lari tinggalkan barang.. sabar ja lah.. kat dl, KfC, Ayish menyanyi karoke plak.. Hahaha.. Penin den, belum sampai rumah diorg kat Dengkil Mumun dah Migrain.. Tros dok diam2 kat meja lain, eh sedara sapa la tu.. hahaha wat2 xkenal.. ko layan sorg lah nurul.. kui3.. abes makan..

Scene 3: Lepas makan
Lepas makan, masih di RnR. Kak Moon, Amal nk pergi tandas.. Sudah, berlari semua pergi cari toilet.. Akeem tercicir dalam kedai cenderamata xdan Mumun nak tunggu, risau gak.. tp mumun lagi risau kalau ade yg terkemcet depan kedai.. hahahaha.. Amal pun masuk doin his business.. Mumun ngan Ayish belajar Matematik kat luar.. Dekat 10 minit cmtu Amal keluar teros die ngan Nurul berlari ke kereta.. Dah nah kau Amal xpakai seluar dengan betul.. hahahahahahaha.. malas nk cerita panjang2.. kene sensored sket.. Memang Lawak Antarabangsa.. Cmner jalan2 seluar kecik Amal tercicir jatuh kat kasut..Gelak guling2 seyh..

Scene 4: Dah sampai
Kak Moon! Kak Moon! Kak Moon! Sudah, semua memanggil.. Anis ada pesan, ko kene biasakan diri.. hahahaha.. oh tidak aku sgt fail nk layan budak2 kecik.. Dari berkurun aku tinggalkan game Saidina dengan The Sim (Astafirullahalazim..) aku layankan jer.. kui3..

Eh tu jer la info semasa arini.. =)
p/s: Mumun dah kat Dengkil, babysit for my aunt.. oh bukan baby lg 3 org ni.. dush2.. tp ader gak baby.. My aunt br bersalin.. =)

Line hampeh tahap super saiya!


Haha mcm terok gle kan. Haha. I really missed the laju gle baban tenet kt rumah walau kne share2. Hahaha. Susah la nk update blog dgn bermanje dgn fesbuk kesygan pkai bokben. Ini adalah kerana kne tgu lama sempat mumun buat sit up seribu kali. Oh sy tipu, sy xbuat pun. Haha. Now mumun kt dengkil kt rumah makcik, teman haha teman? Apa skil mumun ada? Nan hado! Haha now dgn kak ija jenjalan kt putrajaya bwk 3 org budak kenit nie. Nampak tak 3kepala dalam pict tu. Hahahaha. Oh tgh dlm mood bengang maybnk presint 2 xmau terima kad maybank td. Huaa oo tidak! Hancur hatiku kredit xdok.. Lalala..

Sabtu, 19 Jun 2010

Tutorial - Pasang Iklan Nuffnang


Hari nie, Mumun nak try buat Tutorial lg..
Sebenarnya tak pandai pun..
Tapi sekadar nk berkongsi dengan rakan2 yang mungkin masih belum lagi memasang Nuffnang nie..
Sebenarnya adik2 Mumun sendiri bising soh buatkan..
Memula soh diorg buat sendiri tp FAIL!
Sabar jer, Mumun gak ler yg buat..
Tapi since semalam Iklan Nuff Mumun hilang Mumun try la buat untuk korang yer..
Tapi aci tak kalau coy paste dr Nuffnang sendiri? Sikit jer la..
Tak faham contact mumun balik erk..

Langkah 1: Log masuk ke Nuffnang



Langkah 2: Click Add Ads seperti di dalam gambar


Langkah 3: Log masuk ke akaun Blogger anda

Log masuk ke dalam akaun Blogger anda di http://www.blogger.com/start. Jika anda masih belum mendaftar akaun, sila klik pada pautan pendaftaran Register dalam halaman yang sama dan sila ikut arahan yang dipaparkan bagi mencipta akaun baru anda.

Langkah 4: Masuk ke halaman Layout 

Setelah anda log masuk, anda akan dibawa ke halaman Dashboard. Anda akan dapat melihat senarai blog yang anda telah reka di bawah bahagian 'Manage Your Blogs'. Klik pada pautan 'Design' di bawah blog yang anda ingin memasang unit iklan Nuffnang. 



Klik pada pautan 'Edit HTML' untuk mengubah templat blog tersebut. 


Langkah 5: Memasang unit iklan Nuffnang 

Sila ikut arahan di bawah bagi memasang setiap unit iklan Nuffnang di dalam templat blog anda. Sebelum bermula, sila pastikan opsyen pilihan 'Expand Widget Templates' telah ditandakan:

  1. Memasang Unit Iklan Leaderboard:
    - Salin kod bagi unit iklan Leaderboard daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks sebaik selepas tag .

  2. Memasang Unit Iklan Skyscraper:
    - Salin kod bagi unit iklan Skyscraper daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam imej berikut.
     
  3. Memasang Unit Iklan Large Rectangle:
    - Salin kod bagi unit iklan Large Rectangle daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam imej berikut.  
  4.  


  5. Setelah siap, klik pada butang 'Save Template' bagi mengemaskini templat blog anda.
    *nota: Sekiranya anda ingin melihat previu templat yang telah diubah, anda boleh klik pada butang 'Preview'. Sila ambil perhatian yang anda akan dapat melihat mesej ralat di dalam unit iklan Nuffnang dan ini adalah selamat untuk dibiarkan. Mesej ralat tersebut tidak akan dipaparkan setelah anda mengemaskini templat anda.

Langkah 6: Previu unit iklan Nuffnang

  1. Setelah unit-unit iklan Nuffnang dipasang dengan betul, berikut adalah contoh bagaimana ia akan dipaparkan dalam blog anda (bagi konfigurasi asal)


Ops nak senang cr try cari dengan tekan Kekunci "Ctrl+F"
Oke dah Siapp!!
Selamat Mencuba..
Esp kak Min.. hihi

Happy Father Day

Hahahahaha
Macam dah basi
Eh Eh Eh jangan Speku
Mumun dah Wish dah
hahahahaha
masa tu ontheway nak pergi Cameroon Highland

To my Abah yg ku sayangi
En. Abu Hasan

eh eh mo berjiwang pla..
Lurve yah!
Maceh betulkan kereta
Maceh tolong angkatkan kotak2 dr Pejabat Pos tadi
hahahaha

=)

Jumaat, 18 Jun 2010

New Design Kat Blogger

Adoyai..
pening pale aku mana nk paste Nuffnang nie dlm HTML template baru nie..


hahahaha.. nanti la.. malas nak layan..

Cofee Mate

hahaha..
Baru berkesempatan nk tengok semua episod Nota Cinta Cofee Mate tu..
Best sangat!!
rasa nk bercinta sekarang jugak.
eh eh motip..
Lalalalala..

meh tgk kat sini [cofee mate]

Harga Blog Korang Macamana?



hahaha sikitnyer!! cmner org leh dapat beratus2 ribu erk.. keh3..
nak mencuba berapa nilai blog korang? mai tekan sini [link website value]

Blog hits berlipat kali Ganda!!

Sumpah tak tipu
Macam tak percaya jer
Tapi kene percaya
hahaha
jakun nie ekceli
Semalam bloghits mumun mencanang naik
huahuahuahua
11hb-16hb kira hari mumun bercuti-cuti malaysia
nah kau sekali 5 entry muncul semalam

First time nie hit sampai dekat 500 paparan satu hari
Sebelum nie nk cecah 50 pun susah
Tak caya tgk ler bawah nie
Mostly datang search pasal azrinaz mazhar hakim cerai


haha sila datang lagi..
Tak lupe dari belog kak Vp pun ada menyumbang, Tocey kak!

Khamis, 17 Jun 2010

azrinaz mazhar hakim kene Cerai?

Td blogwalking kat blog A'rorra. Die cakap hari nie hot orang search keyword pasal Azrinaz Mazhar Hakim.  You all taw ka cerita die tengah hot sekarang.. Siapa yang tak kenal Azrinaz, bekas pembaca berita TV3 suatu masa dahulu telah mendirikan rumahtangga dengan Sultan Brunei, Sultan Hasanal Bolkiah.

Tapi itu dulu, berita terbaru, Azrinaz telah diceraikan talak satu oleh Sultan Brunei.. No komen..

Berita : Saiful Apek Di Dakwa Hari Ini?

Dalam Harian Metro arini kat muke depan ada terpempang muke pelawak yang kene tangkap sebab hisap Ganja aritu.. Huhu.. Agak2 korang kenal ker sape? Kenal tak? adoyai.. Ape la.. kenapa la Dadah yg ko pilih.. uhuk3.. Memula aku ingat die punyer bekas kumpulan si Yassin tu.. tapi kat paper arini ada pict die cume kene kabur muka je la kan.. still mumun dapat cam.. Correct me if im wrong..

Pelawak tu Saiful Apek Senario kan?

Saje jer buat2 tak tahu.. sah2 la kan.. umur ada di tulis.. siap bagitahu pernah dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular.. Sape lg.. Saiful Apek la kan kan kan..


p/s: moral of da story, jgn ler amek dadah.. bukannya bagus untuk kesihatan pun..

Happy Belated Birthday Anoi

Salam.. Entry tak berbayar..Hehehe..
Mumun terlepas nk wish Happy Birthday to Anoi Semalam..
So,

Happy Belated Birthday Anoi
Siapakah adik Anoi nie? Nama die An-Nur.. sweet kan nama die.. Anak Kak Jemah aka Viruspadu yg Vougue.. Sejak Annur dalam pewot lagi Mumun dah Follow perkembangan tumbesaran die.. Ho yeah, lebih setahun la kan Mumun da follow kak Jemah.. eh since Nisa baby lagi.. Diorg nie kiut sangat.. Teringin nk jumpe diorg.. nk cubit pipi diorg.. hahaha aci? abeh ler nanges nanti..

Also tak lupe buat kak Ceera sebab baru melahirkan baby girl, Keisha 14Jun yang lalu.. Makin bertambah ler cucu atok dan nenek =)  Kak Jemah ngan Kak Ceera kene sediakan duet raya manyak2 sket la kan.. hihi



ini birthday girl.
hai. nama saya an-nur abriza. umur saya satu tahun. saya suka menangis kuat2. :)

Pic cedok dari viruspadu.com!

p/s: hehe bukan belated la derr.. hihi.. salah tgk tarikh plak.. tq kak Jemah cz btolkan.. tocey2..

Carpal Tunnel Syndrome

tarik nafas dulu sebelum baca entri ini taw!!

Lebih baik mencegah dari mengubati kan? Seriau seyh.. Buat siapa2 yang belum tahu sila take note.. especially kita yg gunakan laptop or komputer setiap hari.. Karang kene CT Syndrome nie.. Palis! Palis! *oh sila tepuk meja 3 kali.. hahaha..

For everyone who works daily on a computer. The mistakes daily mouse and keyboard usage will result in Carpal Tunnel Syndrome! Use the mouse and keyboard correctly. View below for the surgery of a patient suffering from Carpal Tunnel Syndrome followed by the RIGHT TECHNIQUES for usage....

CARPAL TUNNEL SYNDROME







best exercises utk mengelakkan syndrome
amacam ? :)

Missing SABAH mode


OMG.. Miss the catching eye seeing of Mount Kinabalu everyday when i woke up every morning.. (nape aku rasa ayat nie semua dah tunggang terbalik erk..)

First of all, mumun nak say SoRRy banyak2 buat Blogger yang dah blogwalking kat blog Mumun sepanjang seminggu nie.. xsempat nak blogwalking balik.. Mumun akan cuba nak cover semua tp mcm xlarat lak nak menghadap lappy lama2.. huhu..

Have a nice day =)
Thanks for Drop By!

Selasa, 15 Jun 2010

Tutorial - Buat Filter kat Folder Email

Sebelum apa-apa, Mumun nak bg credit post nie kepada Kak Jemah yang banyak berkongsi ilmu2 yang dah die dapat kepada semua pembaca setia die.. 

Sebelum nie, Mumun memang stress giler dengan email-email yang bersepah-sepak kat folder Inbox tu sampai mencecah 1k yang terbaca..
bermacam2 sampah kengkadang muncul especially FACEBOOK.. haha

aktif la kunun kan.. kih3..

macamana nk solve? korang perasan tak kat Yahoo tu ada filter?

mesti tak perasan kan?

kalau ite gune filter nie, email yg kita dpt terus masuk dalam folder yg kite create..

takder la tercicir email2 penting kan.. ok cara dia mcm ni

lepas kita sign in emel. biasanya ini la paparan yang kita nampak kan.

yang bahagian tepi ni, ada folder kan, klik Add. buat satu folder FACEBOOK



lepas tu, kat bahagian kanan tepi ni ada bahagian mobile, option, help ni. kita kena klik Option, lepas tu klik More Option



nampak tak saya bulatkan filters tu, bukan accounts tau, tapi klik FILTERS


lepas klik FILTERS. klik Add Filter

[klik gambar if nak tengok besar sikit]

lepas tu letak filter name: facebook

bahagian sender tu, contain letak "@facebookmail.com"
yang lain biar kosong

kat Move to Folder tu, pilih folder FACEBOOK yang kita buat tadi.

lepas tu klik save changes.
k dah siap, selamat mencuba

Home Sweet Home

Alhamdulillah..
Mumun da Selamat Sampai Rumah..
Hahaha..
Gambar2 belum di transfer lagi..
Nk send thru hp tp malas nk godeh2..
Sampai2 malam td tros pengsan..
Mcm mau demam sudah..
Mcm banyak giler nk di hapdet..
nanti2 basi lak..
hehehe

p/s: Jumpe cik Lolit semalam kat RnR Seremban.. xsempat nk lepas coz kejar masa takot kene pintas ngan kereta parent.. tp sampai jer tol kluang kitorg da tersaing.. sebaik xkene tinggal..

Isnin, 14 Jun 2010

Trip Tunggang Terbalik

Salam..
11hb - 14hb
Travel around Malaysia sampai kebas punggung
kuikuikui
Entry Bundle akan menyusul kot (kalau sempat)
Penat giler Ooo

Next Time kene la bwk kete BESAR eh..
hehehe.. Spare tempat brg2 hasil yg dikutip setiap check point..
Haha.. Lariks!!

Bandar Tenggara - Kluang - Segamat - Kuantan - Kemaman - Chabang Tiga - Kuala Terengganu - Bachok - Kota Bharu - Gua Musang - Cameroh Highland - Tapah - Bangi - (to be continued.. hehe)

Panggung Lalat

Panggung ker Punggung?
Speku speku Speku

Cube teka Panggung Lalat kat Mana?
Hebat eh Lalat ada Panggung..
Wakakakaka..

Ampun2.. Penduduk kat sana jgn Marah aku yer..]
Jakun nih, ntah pape.. haha

Sabtu, 12 Jun 2010

Baby da sampai!


Tahniah. Haha. Baby telah selamat tiba dengan jayanya. Ngam2 tghari semalam pegawai yg tlg jaga baby telefon bgtahu mumun da boleh ambil baby. Hehe. Sabo eh baby. 14hb br dapat ambil masa otw balik ye baby. Haha gedik. Stop it. Kekeke. Tersadai kat gua musang nie. Xdan nak balik ke kota bharu smula sambung shopping sbb bonet kete da penuh. Ktorg kan camping, haha.

Jumaat, 11 Jun 2010

Penat gler!


Syukur alhamdulilah. Kami selamat sampai ke destinasi stlah mengarungi perjalanan selama lebey kurang 14jam. Op benti kat kampung losong 2jam. Ceh mcm mumun lak yg drive. Hehe. Cian abah penat, kami smpat bergumbira dan bercmwhore di tepian pantai area melawi nie. Haha. Perasan tak pict tu pict ape, jakun jakun see lmbu kah? Hahaha

Khamis, 10 Jun 2010

Cuti2 Malaysia!!

Salam..
Sori semua, Since semalam sy xbanyak buat blogwalking..
Busy plak rasa..
And cume nak bagithu, malam nie sy akan bertolak ke PANTAI TIMUR!!
ehem2..mcm jakun sket sebab..
1st time nih nk pergi Kelantan, hahaha jakun tetibe
Selalu sampai Terengganu pekene kepok lekor sket n patah balik
and now kami pakat2 nk sampaikan gak ke Kelantan
ekceli ada kenduri kawen wahahaha


So sape area Bachok? Mumun nak terjah sana..
hik3.. Nak tanya la..
Agak2 dari JB sampai sana lalu jalan Mersing pergi Kelantan berapa jam yer sampai??
Doakan kami selamat pergi dan kembali..
Jumpe lagi.. Kalau Broadband Digi bley pakai la kat sana.
kalau tak alamatnyer ntah berapa ari la kot..
Coz banyak tempat nk singgah nie..
Kuantan-umah cik lan n cik zana tgk baby
and rumah cik na n cik ely- tgk baby jugak!
wahahaha..

Selasa, 8 Jun 2010

Share Tips nak Tambah Blog Trafik

Salam. Peace upon of you.
Petang tadi Mumun Blogwalking
Jumpe satu tip tingkatkan trafik kat blog
sangat berguna buat kite2 yg sibuk nk tambah income dr nuffnang
dang!! haha.. amek amek.. 

mumun dapat dr cik nina

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.




PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.


2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie....



15. [Nama blog dan Link ada]

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat traffic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google.
Last word: kawan2 meh ler join.. tolong menolong sesama kawan.. hiks.. have a good day! 

BILA SAYA MERAJUK, SAYA SEBENARNYA NAK AWAK PUJUK

Hehehehe.. tetibe tgk Activity kat Facebook Mumun ada TeRjoin plak Group ini [link]. Macam kelakar jer.. Tapi Mumun berani angkat kening kalau korang xrasa macam tu.. hahaha [xmencabar betul]..  Bukan nk promote tp rasa cm kenapa la bley tertekan ek.. haha.. Macam sweet jer kan.. Merajuk-merajuk ada orang pujuk.. To my Husband-to-be, take note.. hik3..

Isnin, 7 Jun 2010

Tagged

ala kene tag lagi
waaaa.. hahaha..
papehal pon thank you ler ifa sebab tolong mumun isi masa lapang... wakakakaka..


Adakah anda rasa anda hot 
 Yes No Maybe


Bila last time anda makan Pizza
Semalam. Ronggeng 1 Family kat Pizza Hut Kluang Mall jer.

Lagu Terakhir yang anda Dengar
Eeenie Meenie Miney Mo - Justin Bieber


Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni

 Kira Bulu Kucing
Selain nama sendiri, anda dipanggil ape?
Sukati korang la malas nk list. Tehehe
Tag 8 orang lagi
1. izza
2. Yanie
3. Ifa
4.Dena
5. Sis Suzilawati
6. Anna
7. Icee
8. T-are

Siapakah no 1 kepada anda?
Geng Ronggeng

Katakan sesuatu kepada no 5?
Bile nk update blog nie sis ooi

No 3 ada hubungan dengan siapa?
Dengan orang xkan momok lak kan

Bagaimana dengan no 4?
Ronggeng crew yg tertinggal di Sabah

Pesanan buat no 6?
Belog ko bersawang

Kata-kata cinta buat no 2?
haruskah!! say hi dah ler. haha

No 7 & No 8 ada persamaan?
Bestari 5 punyer olang

Berikan 5 yg anda tahu tentang orang yg tag anda?
nama die ifa,tiefa,ipoque,tiepa,atifah (cukup lima?)

Persamaan antara kambing dengan lembu?
dua2 xkenal korang

Perasaan anda buat tag nie?
Ngantok haha abes!

Ahad, 6 Jun 2010

Herbie dan Heliza Helmi AF??


Godeh2 laptop jap td tetibe terjumpe pict nie..
Herbie Mucuk2 Manje Mumun dok port baik seblah kereta Heliza Helmi AF..
Oh Mumun parking situ dulu..
Haha bukan kene bayar pun.. Kecoh ler Mumun nie..
No plat kereta terpaksa disorokkan..
Karang Mumun kene saman..
Walaubagaimanapun.. no plet kami dekat2 jer..
haha Merepek!

Matilah jeles semua fan2 Heliza Helmi AF err die AF berapa ek?
oh teet sy xminat Akademi Fantasia, sekarang layan Akademi Al-Quran dan Imam Muda..
Ececeh baik tetibe..
Betul nie, selalu sgt bile org tanye sy orang mana..
Terpaksa ler jawab orang Kulai..
Then terus sangkut paut, oh tempat Mawi..
Alamak!! Haruskah!!
Haruskah Mumun Pastekan Map Rumah Mawi dengan Rumah Mumun?
Alamak cm ader persamaan pla RM dan RM nie..
Habislah itu adalah trademark kak RedMummy.. (pinjam kejap jer kak) Habis merapu..

Motip sebenar nk bagi cakap..
Sila Jangan Hijack Kapal Kargo yang bawak Herbie dari Sabah ke Port Klang okeh!
hahaha.. eh silap.. doa semoga kapal tu selamat sampai ler dalam seminggu dua lagi..
Arini br nk boarding.. haha..


mood: sedih dengan kekejaman Israel menghijack Kapal Rachel Corrie semalam.. bukan ada pape pun.. cume bekalan simen jer, ada ker Israel takot Gaza buat terowong seludup senjata.. Adoyai.. S*Ta* betul! *oh bile la dpt tgk cerita Lagenda Budak Setan nie erk*

All is Well 3 Idiot

Disebabkan rutin harian mumun menghadap TV jer setiap hari, makanya hampir hafal semua intisari rancangan (hek eleh, bukan ader astro guide kah?) hehe..


Recent movie yg selalu ulang tayang ntah berapa ploh kali ntah adalah movie Three Idiot.. Omakaih, kat Sabah dah pulun cerita tu dekat 3 kali sampai terpaksa delete sebab asek rotate tgk cerita yg sama masa final exam.. hahaha.. Then bile balik umah, Astro Box Office 953 pun dok pulun rotate cerita nie 4 kali sehari.. hahahaha.. 

Trust me, i almost hafal all da dialogue.. hahaha.. Sesape yg belum lagi tgk, mumun suggest korang tgk ler.. haha.. Peace (^_^)v



<3 3 idiot. 3 idiot. 3 idiot <3

Pelakon
  • Aamir Khan (Rancho/Phunsukh Wangdu)
  • Kareena Kapoor ( Pia Sahastrebuddhe)
  • R.Madhavan  (Farhan)
  • Sharman Joshi ( Raju Rastogi)
  • Boman Irani (ViruS)

Lagu fevret dalam movie 3 idiot nie, Zoobie Doobie



Sabtu, 5 Jun 2010

Arini cuti birthday Agong ye kawan2..

Haha.. Selepas 3 hari 3 malam duduk terperap dalam rumah baru lah ada alasan nk keluar dari rumah walaupun xsampai pon setengah jam.. ini adalah disebabkan sekolah adik aku hanya sekangkang kera dari rumah.. hahaha.. yeker, terkangkang-kangkang ler kera tu ek sebab dlm 1 km die kene kangkang.. hahaha.. Paling jauh pun pergi Taman Anggerik.. hahaha.. Aku tak paham ler, ker aku kekok jalan kampung nih.. hahaha.. berlagak betul, aku taw korang lama dah menetap kat sini jalan ni dah cm korang yg punyer bagi la can aku yg baru mcm setahun sekali balik nie jalan2 makan angin.. sibuk nk cucuk2 kereta aku.. sebaik ada adik aku disebelah kasi tenang, dan tugas dengar aku bebel2 semasa drive telah adik aku ambil alih dr cik pojianna.. hahaha.. selalu ba die kire berapa kali aku membebel.. hihi..

tu jer la.. cume nak cakap hati2 di jalan raya.. nak tahu sebab aper, semalam tengah asyik aku nk masukkan ikan sekor demi sekor dalam kuali tetibe dengar dentuman kuat giler depan rumah.. Ader accidennt depan rumah upenyer.. Kereta sama motor, pecah gak r tayar motor tu.. kereta tu kereta toyoto avanza cikgu bahasa melayu aku dulu.. sebbaik takder pape.. kecoh gak r sebab ramai lelaki baru balik dr solat jumaat la kan.. yang kelakarnyer tu kan, kitorg kunun2 mo mengendap la kan.. nah kau sekali lalang teppi umah nie tinggi betul.. bgtahu mama, nape tak tebas jer.. mama billang ala nanti senang orng sekodeng korang plak.. bio jer la.. hahaha.. melepas nk usha org lalu lalang ler cmni.. hahaha.. takper2.. eh tu more kepada kerja masa lapang me n my mom.. my mom dapat nama.. hihi..

Happy Birthday Sultan Agong.. ekceli pg tadi macam kene pang sedas bile ade org ckp sy harus kene potong kepala sebab lupe bday Agong.. apa daa.. bg sy kawen dulu, aci??

Jumaat, 4 Jun 2010

Harvest Festival 2010 contest

Harvest Festival 2010 contest
bahasa melayunyer adalah
Pesta Gawai 2010 contest =)

sticky notes until 31july!!
latest entry please scroll down..=)
(nan hado! buat semak ajer, haha keji sampai 31 july ko taw)
inform missrivebell as your referral and join this contest! 
(oh tidak kene paksa rela)



hye korang korang dan korang!
missrivebell dah terjoin contest nie la..
cik tiefazatie da paksa buat.. hahahaha.. (salahkan die tetibe)
die kawan aku, kang tak buat die kecik ati.. haha


kalau korang nk buat contest nie, meh ler..
tukang create contest ini adalah stewardjohn..
oh jangan tanyer sape die.. sebab sy xsempat nk amek tahu.. haha 

cara2nya adalah, buat entry, bgtahu tukang buat entry n bagitahu sape referal.. 
tu je kot.. hahaha.. tambahan lagi die cakap cmnila kan,  
ala baca la sendirik kat bawah tu.. haha
you will got a chance to win a set of handmade freshwater pearl jewellery..


open to all malaysian bloggers and run from 4th june of june until 31st of july 2010
so..plss inform that you know this contest from missrivebell as your referral ok..
becoz the person with the most referrals wins the contest.

again please inform that me as your referral missrivebell!!

 p/s: oh sy sangat malas nk oter2 makanya sy ada kopipes sedikit dr cik Tiefazatie lor..

Bye2 Mumun Hye2 MissRiveBell

Mood ape ntah ari nie.. Tetibe rasa nak tukar nama blog.. Adakah simptom telah mula merindui kawan2 in past hostel life? hahaha.. Mumun In Da House is no Longer will be Used.. and i'll replaced it with MissRiveBell..

Khusus ditujukan kepada R Crew, korang ingat lagi nama 'registered' korang yang korang cop kat buku denda lewat masuk kat pintu gate dulu? haha.. macam-macam..


Ceritanya macam nie, oh mumun takda semasa kejadian.. Serasa mumun diorg berempat keluar ke mana ntah, ke McD kot.. haha.. malam la bha.. masuk lambat.. Pintu gate UmS atas nie tutup jam 11pm tepat! hihi.. kalau lambat kene siap sedia tadah telinga pak Guard yg baik hati bg ceramah ler, kalau bernasib baik korang selamat ler lepas.. kalau tak korang tidur la kat luar.. so far Alhamdulillah mumun xpernah kene tido luar.. paling koman pun tulis nama kat buku tunjuk sebab kelewatan tu.. ala xkene denda la.. tipu jer.. haha.. tp so far, mumun lepas jer.. hahaha.. adakah sebab da 4 tahun pak Guard tengok muke mumun sampai jemu mo tinguk setiap kali.. hihi

Ala... lari topik lak!!

Tahun 2008 tak silap, diorg kene bagi masuk tapi kene tulis nama.. Punya la nakal R Crew nie ada ka letak nama samaran sama no bilik yang tak wujud.. haha lelama kedapatan!! terus setiap kali insiden tu setiap kali kene tunjuk kad matrik siap cek lagi nama betul ka, muke sama ka.. haha.. korang la perintisnya kan?

hehe.. Antara nama registered yg mumun dapat (tak pasal2) haha.. Mumun tak bersalah!! adalah Missrivebell.. Kalau nk tahu lebih detail maksud die, korang click ler link Mantan Setiausaha Ronggeng Crew punyer blog pasal akta mengarut kebende yg die cipta dengan meletakkan ID kepada kami.. haha

Miss M   : : : : : : : : : : > Miss Rive Bell Cinta Kurubuhan
Miss I     : : : : : : : : : : > Dayangku Diamon Jed zamrud
Miss S    : : : : : : : : : : > Putriliyana Zamrie
Miss A   : : : : : : : : : : > Raja Gomakiah Berairakiah
Miss D   : : : : : : : : : : > Anaku Manjak Balieqarumak

Last but not least, found pict of Us 2 years ago in front of Lab.. I missed you babe!
Friends Forever <3


R Crew Di Hati

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...