Sabtu, 2 Oktober 2010

Entiti di Lokasi pembunuhan Datuk Sosilawati??

Kisah pembunuhan jutawan kosmetik menjadi liputan hampir saban hari di media tempatan dan jugak di negara jiran. Kisah pembunuhan kejam yang mungkin tak dapat dilupakan oleh rakyat Malaysia amnya. Benarkah dakwaan beberapa anggota polis yang mengawal di sekitar ladang gadong mendengar suara orang minta tolong hampir saban malam dan ada jugak diganggu "lembaga". Suara tu sayup sayup kedengaran..seram jugak dengar cerita macam ni, tapi tak mustahil saya rasa sebab kawasan tu menjadi tempat pembunuhan kejam, banyak dah polis forensik jumpa tulang tulang semasa mencari bahan bukti di situ.

Di ladang tu ada kawasan kubur yang digali dengan jentolak, yang tak pasti ialah berapa jumlah dah mangsa yang maut di kawasan tu.
Baca petikan berita berikut...jangan pandang belakang...huhuhu!!


Anggota polis yang bertugas mengawal lokasi pembunuhan kejam itu mendakwa mendengar 'suara-suara' meminta tolong hampir setiap malam.


Ekoran itu, polis dikatakan terpaksa menambah bilangan anggota yang berkawal daripada dua kepada lima hingga enam orang mengikut syif setiap hari.

"Pada mulanya, hanya dua anggota bertugas namun bilangannya terpaksa ditambah kerana ada yang mengalami gangguan-gangguan ketika bertugas.

"Mereka diganggu 'suara-suara' itu yang sayup-sayup kedengaran meminta tolong," kata sumber sambil memberitahu salah seorang suspek kes itu juga mengakui 'didatangi' lembaga.

Menurutnya, 'suara-suara' itu biasanya muncul dari dalam ladang kelapa sawit terbabit di waktu tengah malam semasa anggota-anggota sedang berehat di pondok kecil yang dibina mereka tidak jauh dari tali air.
Katanya, anggota-anggota terbabit juga tidak dapat memastikan dari arah mana 'suara-suara' itu kerana keadaan ladang yang amat gelap selain ia hanya sayup-sayup kedengaran.

Katanya lagi, bagi langkah berjaga-jaga anggota tidak melakukan rondaan seorang diri sebaliknya dijalankan secara berkawan pada setiap jam.

Cabaran lain dihadapi anggota bertugas adalah kawasan tersebut mempunyai bilangan lalat yang luar biasa dipercayai ekoran kematian ternakan seperti kambing serta haiwan peliharaan, iaitu anjing. "Kalau duduk sebentar sahaja, lalat akan memenuhi muka. Haiwan-haiwan itu mati kerana kini tidak lagi diberi makan sejak tuannya ditahan polis,"
Sumber: Utusan
haha nie pict entri tertangkap pict hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...