Selasa, 31 Ogos 2010

Spoiler Sinetron Cinta Kirana episod 11-episod 20


Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 11

Rama marah besar mengetahui pertunangan Galang dan Riana. Apalagi berita itu didengarnya bukan dari Galang, tapi dari televisi. Rama makin merasa bersalah pada Sita. Apalagi setelah Rama dan Sita mengetahui bahwa Kirana sudah jatuh cinta pada Galang.
Galang meminta maaf pada Rama sampai bersujud di kaki Rama. Galang juga mengakui bahwa selama ini kemesraannya dengan Kirana hanya pura-pura. Rama sangat kecewa. Tapi Rama tak punya pilihan lain. Akhirnya Rama pasrah melihat Galang bertunangan dengan Riana.
Sementara Baim akhirnya menyatakan cintanya pada Kirana. Kirana malah menangis. Baim bingung. Sejak itu, Kirana jadi jaga jarak pada Baim. Kirana tak mau makin menyakiti hati Baim. Selain itu, Kirana lebih sering sedih dan menyendiri karena mengetahui Galang bertunangan dengan Riana. Baim akhirnya tahu alasan sebenarnya Kirana berubah pendiam, yaitu karena Kirana mencintai Galang. Baim langsung patah hati.
Sementara itu, Galang sedikit-demi sedikit mengetahui kebohongan Riana. Tapi Riana selalu berhasil membela diri. Sampai akhirnya, Galang melihat sendiri Riana menghina Rama. Galang kecewa dan memutuskan pertunangannya dengan Riana.

Sila klik di sini untuk mengikuti sambungan sinopsis & gambar-gambar sinetron Cinta Kirana Episode 11 pada 25 Ogos 2010

Episode 11 - 1
Episode 11 - 2
Episode 11 - 3
Episode 11 - 4
Episode 11 - 5
Episode 11 - 6


Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 12

Galang yang mengetahui sifat riana yang sebenarnya lalu memtuskan hubungannya dengan Riana. Riana shocked tapi tidak bisa melakukan apa apa. Galang dan Rama lalu pergi dan mencari Kirana. Galang menemui Kirana dan mengungkapkan perasaannya dan meminta Kirana mau bertunangan dengan dia. Kirana menerima dengan senang hati.
Galang menemui Kirana dan memintanya untuk bertunangan. Kirana senang. Baim yang tanpa sengaja mendengar berita ini, patah hati. Kirana lalu menemui Baim dan mengatakan kalau ia sangat menyayangi Baim. Namun hanya sebagai sahabat. Baim mencoba menerima semua itu.
Hari pertunangan pun dilaksanakan. Sita dan Rama sangat bahagia melihat kedua cucu mereka bersatu. Sementara Aida hanya terdiam. Rama lalu meminta Aida untuk belajar menerima Kirana sebagai bagian dari keluarga mereka.
Galang dan Rama harus pergi keluar kota untuk urusan bisnis. Saat itulah Aida mulai membuka diri dan menerima Kirana.
Saat di tengah perjalanan, Galang menelepon Kirana. Karena tidak memperhatikan jalanan, mobil Galang bertabrakan dengan mobil lain yang melaju kencang dari arah yang berlawanan. Rama terluka hebat di kepalanya, sementara Galang terjatuh ke dasar bukit.

Sila klik di sini untuk mengikuti sambungan sinopsis & gambar-gambar sinetron Cinta Kirana Episode 12 pada 26 Ogos 2010

Episode 12 - 1
Episode 12 - 2
Episode 12 - 3
Episode 12 - 4
Episode 12 - 5

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 13

Kirana dan Aida terpukul mendengar berita kematian Rama. Apalagi Galang tak juga diketahui keberadaannya. Kirana sedih dan terpukul. Ramiro yang merasa bersalah dengan kematian Rama, mendatangi rumah Galang untuk mengembalikan ponsel Galang. Namun saat melihat kesedihan yang dialami Kirana juga Aida, Ramiro mengurungkan niatnya.
Riana yang melihat berita kecelakaan Galang di televisi merasa senang. Riana segera menunjukkan cek kosong dengan tanda tangan Galang pada Sandra. Sandra gembira bukan alang kepalang.
Riana dan Sandra menggunakan cek itu untuk menarik semua uang di rekening Galang. Akibatnya Galang dinyatakan bangkrut dan kehilangan asset perusahaan. Aida yang menerima kabar itu shock. Kirana memutuskan untuk tinggal di rumah Galang menemani Aida.
Ramiro yang merasa bersalah mengutarakan kegalauannya pada sahabatnya, Choky. Meski Choky mengatakan semua itu hanyalah kecelakaan. Namun Ramiro tetap tak bisa menepis rasa bersalahnya.
Aida yang sangat terpukul menjadi histeris. Atas saran Dokter, Kirana terpaksa menyimpan semua benda-benda yang bisa mengingatkan Aida pada Galang dan Rama. Saat sedang membereskan barang-barang, ponsel Kirana berbunyi. Tertulis nama Galang di layar LCD. Kirana terbelalak kaget.

Episode 13 - 1
Episode 13 - 2
Episode 13 - 3
Episode 13 - 4
Episode 13 - 5Sila klik di sini untuk mengikuti sambungan sinopsis & gambar-gambar sinetron Cinta Kirana Episode 13 pada 29 Ogos 2010

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 14
Kirana kaget mendapat telepon dari nomer Galang, sementara Raka yang menelepon tidak kalah kagetnya karna Kirana mengira dia adalah Galang. Perusahaan Galang terancam bangkrut, semua harta perusahaan dan rumah di Sita. Kirana bingung, karna dia harus menyembunyikan semua ini dari Aida yang depresi dan tidak mau menerima kematian Galang dan Rama.
Kirana akhirnya tahu kalau semua uang yang ditarik adalah perbuatan Riana. Kirana lalu berniat menemui Riana untuk meminta belas kasihannya, tapi Riana malah menghina Kirana.
Kirana, Aida dan Sita harus keluar dari rumah. saat itu hilman Adik Rama, datang dan meminta mereka tinggal dirumahnya. Istri Hilman Eva berniat menjadikan mereka pembantu.
Kirana berusaha mencari pekerjaan, akhirnya dia diterima disebuah restaurant atas bantuan Tejo.
Sementara itu Raka terus mencari Kirana. Saat dia sedang pergi ke sebuah restaurant, Raka bertemu Kirana yang sedang dimarahi oleh managernya.

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 1

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 2

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 3

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 4

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 5


Sambungan sinopsis Cinta Kirana Episode 14 pada 30 Ogos 2010

Riana dan Sandra yang takut Kirana akan melaporkan, membuat pengaduan polis hingga menyebabkan Kirana di tahan di penjara. Eva tidak mahu Hilman masuk campur tentang hal Kirana.Surti tanya pada Baim:

Surti: Siapa yang cakap pada kau?
Baim: Nenek Sita. Tadi saya ke rumah Pak Hilman untuk jumpa Kirana. Sampai di sana, Baim diberitahu Nenek Sita Kirana dimasukkan ke penjara kerana dilaporkan oleh bekas tunang Galang, Riana. (towards the shinystar)

Surti: Si bulu ayam itu? Biadap sungguh. Jom kita ke sana.
Baim: Mahu ke mana?
Surti: Mak nak ajar mereka itu.
Baim: Tapi, mak...
Surti: Dah, kalau kau tak nak ikut mak, mak akan ajar kau. Mari.
Baim: Ya, mak. ya, ya, ya...

Raka yang mendapat tahu tentang hal ini daripada Pak Benny, pengcaranya diam-diam meminta Pak Benny membebaskan Kirana. Raka mahu Pak Benny uruskan supaya Kirana keluar dari penjara secepat mungkin. Pada waktu yang sama, Rannia dan Sandra berasa senang dan lega kerana Kirana telah ditahan.

Riana tanya mamanya siapa yang menjerit di depan pintu, teruk betul katanya.

Sandra: Ibu siapa?
Surti: Saya Surti. Saya datang ke mari nak buat perhitungan dengan kamu berdua. Kamu kan yang buat Kirana masuk ke penjara:?
Sandra: Eh, cakap baik-baik sikit. Kirana tu dah aniaya anak saya. Memang wajar kalau dia dipenjarakan.
Surti, Baim, aniayai tu apa?
Baim: Diseksa, mak.
Surti: Awak kan yang dah seksa Kirana kan? Anak awak tak apa-apa pun. Awak nak keluarkan Kirana atau tak?
Sandra: Cakap baik-baik sikit, ya. Orang kampung! Mahu saya panggil polis sekalian?
Surti: Saya tak takut, awak nak panggil polis, angkatan laut, tentera saya tak takut. Nak saya kerjakan awak? (towards the shinystar)
Sandra: Eh.. dasar orang gila. Awak sajalah yang bebaskan dia kalau boleh.
Surti: Enak saja awak katakan saya gila. Awak nak bergaduh dengan saya, ya?
Kemudian mereka bergaduh. Riana dan mamanya masuk ke rumah dan memanggil Surti adalah orang gila. Baim minta ibunya pulang saja takut Riana dan Sandra akan melaporkan mereka kepada polis.Baim tak sangka ibunya begitu garang. Baim minta diri dari ibunya kerana dia ingin menemui Kirana di Balai Polis. Kirana dibebaskan. Hilman beritahu Kirana bukan dia yang tolong Kirana dibebaskan. Mereka hairan siapa yang telah bebaskan Kirana. Mereka sangkakan mungkin Pak Tejo yang telah berbuat demikian. Raka minta Choky menggantikannya menemani Nadira kerana mamanya paksa dia untuk menemani Nadira. (towards the shinystar) Tetapi Raka kata dia harus uruskan masalah Kirana. Choky minta Raka supaya tidak menjadikan dia sebagai pelindung. Bagaimana kalau diketahui oleh Nadira. Dia pasti marah kalau bukan Raka yang pergi menemaninya. Raka memberitahu Choky yang Nadira akan menunggu di Resta pukul 8.30 malam.Choky terpaksa turut permintaan Raka.

Choky memberitahu Nadira bahawa Raka mempunyai urusan mendadak jadi dia tidak dapat menemani Nadira jadi dia telah minta Choky saja yang menemani Nadira. Nadira tidak menghiraukan Choky dan dia pulang sendirian.

Karina berterima kasih pada Pak Tejo kerana telah membebaskannya tetapi dia mendapat tahu orang itu juga bukan Pak Tejo. (towards the shinystar)Raka pergi menemui Kirana dan mengaku sebagai teman lama Galang. Kirana hairan kenapa selama ini Galang tidak pernah menceritakan padanya tentang Raka. Rakat jawab kerana dia baru pulang dari luar negara. Selama ini mereka selalu berhubung melalu e-mel. Kata Raka Galang sering menceritakan tentang Kirana padanya. (towards the shinystar) Menurut Raka, dia turut berduka cita keana kemungkinan Galang telah... sebelum dia dapat menghabiskan kata-katanya, Kirana katakan pada Raka dia yakin Galang selamat. Kirana minta maaf pada Raka sekiranya apa yang dikatakannya sebentar tadi menyebabkan Raka terganggu. Raka memberikan pada Kirana kartu namanya dan meminta Kirana jangan ragu-ragu menghubunginya sekiranya dia mengalami kesulitan. Kirana mengucapkan terima kasih pada Raka.

Linda berbincang dengan ibu Nadira tentang pernikahan Raka dengan Nadira.

Linda: Kalau boleh bulan depan. Kita akan mulakan semua persiapannya.
Widya: Saya tak keberatan langsung. Malah Nadira juga sanggup menangguh menyambung ijazah demi Raka. Tapi yang saya risau adalah Raka. (towards the shinystar) Puan Linda mesti pastikan yang Raka benar-benar bersedia untuk menikahi anak saya.
Linda: Puan Widya jangan risau. Raka pasti mahu menikahi Nadira. Raka tidak mungkin menolak permintaan ibunya yang tersayang. Lagipun saya yakin Nadira adalah pasangan yang tepat buat Raka.
Nadira: Terima kasih banyak, mak cik.
Widya: Sekarang kita cuma tinggal bicara rencana selanjutnya.
Linda: Kebetulan sekali saya ada rancangan untuk merapakan mereka.

Raka meminta maaf pada ibunya kerana sejak akhir-akhir ini sikap dia telah membuat ibunya cemas dan dia berjanji tidak akan membuat ibunya khuatir tentangnya lagi. Ibunya berasa lega akhirnya Raka mahu melupakan hal itu. Linda tanya Raka adakah dia sudi menolongnya? (towards the shinystar)

Linda: Mama mempunyai satu permintaan. Mama berharap kau mahu memenuhi permintaan mama.
Raka: Sebut saja, apa pun keinginan mama pasti saya akan kabulkan. Mama mahu makan di restoran favourit mama? Atau mama mahu saya temani mama belanja. Apa pun pasti saya kabulkan.
Linda: Mama minta kamu menemani Nadira ke Paris. Mama sudah siapkan semuanya. Petang nanti Nadira akan ke sini dan kalian akan terus ke lapangan terbang. (towards the shinystar)
Raka: Tapi, tapi ma...
Linda: Sayang, mama sudah janji dengan mamanya Nadira untuk minta kamu menemani dia. Kamu tidak bisa melanggar perjanjian itu. Tolong mama ya? Kamu mahu kan sayang?


Raka tidak mampu menolah keinginan ibunya, Linda dan terpaksa menuruti kehendak ibunya kerana dia tidak mahu ibunya tersinggung lagi.

Sewaktu Aida mencari Kirana, dia keluar bersedirian dari rumah Hilman, Aida dilanggar kereta dan dimasukkan ke rumah sakit. Keadaannya sungguh merisaukan dan tenat. Dia harus diioperasi. (towards the shinystar)


Aida pada dirinya: Rama, Galang akhirnya kalian pulang juga. Rama tunggu aku ya. Galang tunggu nenek. Nenek pasti rindu sekali sama kalian.Babak lain: Di rumah sakit


Kirana berasa amat risau mendengar tentang keadaan Nenek Aida dari Nenek Sita dan Pak Hilman. Tetapi menurut Pak Hilman pihak rumah sakit minta wang pendahuluan sebanyak Rp8 juta untuk pembedahan. Mendengar jumlah tersebut Kirana tambah panik dan bingung. (towards the shinystar) Di mana nak mencari wang sejumlah itu dalam waktu yang singkat. Tiba-tiba dia teringatkan Raka lalu menelefonnya. Kirana beritahu Baim siapa yang boleh membantu mereka.
Raka menerima panggilan daripada Kirana.
Kirana: Ini Kirana, Raka. Maaf kalau saya ganggu awak. Tapi saya tak akan telefon awak kalau keadaanya tak mendesak. Nenek saya masuk rumah sakit dan kalau tidak cepat-cepat dioperasi keadaannya akan membahayakan. Saya perlukan bantuan awak. Awak boleh tolong saya, kan?
Raka: Ya, ya. saya akan ke sana sekarang. Awak tunggu ya. Di mana tempatnya? (towards the shinystar)
Kirana: Di Rumah Sakit Harapan. Terima kasih, ya.

Selepas itu, Raka segera meminta supirnya untuk berputar balik dan terus ke rumah sakit. Mereka tidak jadi ke lapangan terbang. Ndira kaget mendengar hal itu. Sampai di rumah sakit, Raka minta supirnya hantar Nadira pulang. Nadira berasa kecewa.Raka membatalkan percutiannya ke Paris bersama Nadira untuk menemani dan menolong Kirana di rumah sakit. Nadira mengadu hal ini apda ibu Raka dan Linda berasa marah. Dia meyuruh Dian menyelidiki Raka. (towards the shinystar)Produser: Bikin filem mudah asalkan bahannya lengkap dan belanjawan cukup. Soal krew dan semuanya biar saya uruskan. (towards the shinystar)
Riana: Encik jangan risau tentang kosnya. Berapa yang Encik mahu saya mampu sediakan. Tapi saya tak mahu Encik buat kerja sebarangan.


Riana: saya juga tidak mahu ia dikendalikan oleh pasukan tak profesional. Semua yang terlibat dalam projek ini mesti yang ada nama. Bermula dari pengarah, krew, penulis semuanya harus yang punya nama.
Produser: Soal itu awak tak perlu khuatir.
Riana: Satu lagi, pelakon gandingan saya tak boleh lebih daripada saya. Ini filem saya. Jadi masa filem saya laris dan meletup di pasaran yang popular cuma saya. Encik fahamkan kemahuan saya?


Apabila Sandra memberitahu Riana tentang Kirana yang telah bebas dari penjara, dia tidak pedulikan hal itu yang dipentingkan Riana adalah pembikinan filemnya. (towards the shinystar) Kata Riana lagi tidak lama lagi dia akan menjadi bintang filem besar jadi dia meminta mamanya jangan mengganggunya.Di rumah sakit, Kirana terus risaukan keadaan Nenek Aida.

Kirana: Galang pasti kecewa pada saya. Saya dah janji pada dia untuk menjaga nenek. Kalau Galang ada di sini, semua ini pasti tak akan terjadi. Dia tentu jaga nenek. Galang sayang sangat pada Nenek Aida. Dan saya tak dapat jaga orang yang paling disayangi tunang saya. (towards the shinystar) Saya memang tak berguna.
Suara hati Raka: Belum pernah aku menjumpai seorang yang begitu ikhlas menjaga keluarga tunangannya yang sudah tiada. Aku benar-benar malu pada diri aku sendiri.Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 15

Raka kaget melihat Kirana di restoran. Raka berusaha menemui Kirana namun gagal. Raka lalu meminta Beni, asistennya, untuk mencari tau di mana Kirana tingal. Sementara itu, Nadira yang kesal dengan sikap Raka yang cuek mengadu pada Linda. Linda meminta Nadira untuk tidak cemas, karena ia yakin Raka pasti akan memilih Nadira.
Riana dan Sandra yang takut Kirana melaporkan mereka, mengadukan Kirana ke Polisi hingga Kirana harus ditahan di kantor Polisi. Raka yang mengetahui hal ini diam-diam meminta pengacaranya membebaskan Kirana. Kirana dan Baim bingung karena tak ada seorangpun yang tau siapa orang yang sudah membebaskan Kirana.
Raka akhirnya memutuskan untuk menemui Kirana dan mengaku sebagai teman lama Galang. Raka lalu memberikan kartu nama pada Kirana dan meminta Kirana untuk menghubunginya kalau Kirana mengalami kesulitan.
Linda memaksa Raka menemani Nadira liburan ke luar negeri. Raka tak mampu menolak.
Di saat yang bersamaan, Aida yang mencari Kirana, keluar sendirian dari rumah Hilman. Saat menyebrang jalan, Aida tertabrak mobil dan harus dilarikan ke Rumah Sakit.
Kirana panik mendengar semua ini. Terlebih mereka diharuskan membayar uang muka untuk biaya operasi. Kirana yang bingung teringat pada Raka. Ia lalu menelepon Raka dan meminta bantuan.
Mendengar hal ini, Raka yang sedang dalam perjalanan ke bandara, segera meminta supir untuk berputar balik. Nadira kaget.

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 16

Raka membatalkan liburan ke Paris bersama Nadirademi menemani dan menolong Kirana di rumah sakit. Nadiramengamuk dan mengadu pada Linda. Linda marah dan memerintahkan DIAN menyelidiki Raka. Dan ketika Linda tahu bahwa Raka sedang menolong Kirana, Linda makin marah. Raka berhasil membujuk Linda setelah Raka berjanji akan minta maaf pada NADIRA. Sementara Riana sedang menjajaki pembuatan filmnya bersama seorang produser. Sandra yang mengetahui Kirana bebas dari penjara menjadi cemas. Tapi Riana tak peduli lagi soal Kirana dan konsen hanya pada pembuatan filmnya.
Setelah dioperasi, kesehatan Aida tak kunjung baik. Kirana sangat sedih. Raka dengan setia menemani Kirana. Kirana sangat terkesan akan kebaikan Raka. Tapi saat Kirana bertanya lebih lanjut soal kedekatan Raka dan Galang, Raka tak bisa menjawab. Raka bahkan tak tahu bahwa Aida adalah neneknya Galang. Hal ini membuat Kirana curiga.
Dari Benny, asistennya, Raka akhirnya mengetahui bahwa Riana yang menjebak Kirana sampai ditangkap polisi. Detektif itu bahkan curiga, kenapa Riana bisa memperoleh semua harta kekayaan Galang.
Baim kembali meminta Kirana menjawab lamarannya. Kirana marah. Dia menganggap Baim egois dan tak memikirkan Aida yang masih sekarat. Baim kecewa pada dirinya. Dan ketika Baim hendak meminta maaf pada Kirana, dia melihat Kirana memeluk Raka.

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 17

Kirana memeluk Raka karna senang sudah dibantu, sementara Baim dan Choky terpaku melihat mereka. Melihat Baim Kirana lalu melepaskan pelukannya dari raka. Raka sendiri jadi semakin sering memikirkan Kirana.

Hilman akhirnya tau kalau rakalah yang sudah mencelakai rama dan Galang. Hilman marah dan megadukan masalah ini kesemua keluarganya, Aida terpukul mendengar semua ini.

Kirana yang juga tahu marah dan menyuruh Raka menjauh dari hidupnya, Kirana juga membuat keputusan drastis dengan memilh menikah dengan Baim. Sementara Raka sangat sedih menyadari Kirana mau menjauh darinya.

Sementara Ayah Raka, Imran muncul dan meminta Raka membatalkan pernikahnnay dengan Nadira kalau tidak didasari oleh cinta. Raka bingung. Apalagi dia tahu perkataan ayahnya benar adanya.

Saat semuanya sedang berkumpul Dian datang dan memberikan undangan pernikahan raka, Dian juga meminta Kirana menjauhi Raka. Aida kaget mendengar semua ini.

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 18

Aida yang histeris membentak dan menuduh Kirana. Kirana yang terpukul, berlari sambil menangis. Baim yang datang dan melihat Kirana merasa sedih. Ia lalu mendatangi Aida dan menyadarkannya. Aida termangu.

Raka bermalam di tempat ayahnya. Saat itu Raka menceritakan semua masalahnya pada Imran. Imran memberikan nasehatnya pada Raka, hingga Raka merasa agak tenang.

Kirana yang sedih akan sikap Aida pergi ke rumah Surti. Di sana Kirana menyingung tentang Baim. Kirana mengatakan kalau ia menerima lamaran Baim karena ia tidak ingin mengecewakannya. Baim yang tak sengaja mendengar merasa terpukul.

Aida akhirnya minta maaf pada Kirana. Kirana senang mendengarnya.

Eva yang tau Opi menyukai Kirana lalu mengajukan ide untuk menjodohkan Kirana dengan Opi. Kirana kaget mendengarnya. Aida menolak ide ini. Eva kesal.

Karena kejadian ini, Eva marah-marah pada Hilman. Kirana yang mendengar semua itu mereasa tidak enak. Kirana lalu minta ijin untuk mencari pekerjaan, agar bisa membantu meringankan beban Hilman. Hilman terpaksa setuju. Ia mengajak Kirana menemui orang yang membutuhkan tenaga pengasuh.

Sementara itu Raka yang pulang ke rumah bertengkar dengan Linda karena ayahnya. Raka yang kesal lalu pergi. Raka pergi ke sebuah café untuk menemui Choky. Di sana, Raka melihat Choky berdua dengan Nadira.

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 19

Raka yang melihat Choky dan Nadira nampak terkejut, tapi dia tidak melakukan apa apa, Raka hanya diam dan meninggalkan mereka. Raka lalu menerima telepon dari Benny, Benny melaporkan pada Raka kalau Galang tidak pernah memberikan cek pada Riana. Raka kaget dan berniat melaporkan ini pada Kirana. Raka juga menyuruh Benny mengurus masalah ini ke pengadilan.

Sementara Itu Kirana bekerja menjdai baby sitter, saat dia bekerja, Eva terus menyiksa Sita. Aida kasihan pada Sita dan membantu Sita bekerja.

Saat pulang berbelanja, Sita bertemu dengan Raka, tanpa tau siapa Raka, Kirana yang melihat mereka mengamuki Raka dan menyurunnya meninggalkan mereka. Kirana baru mau meberitahu siapa Raka pada Sita, saat Aida datang, Kirana lalu membatalkan niatnya bicara, karna dia tidak mau menganggu Aida.

Riana yang kesal karna dilaporkan ke pengadilan, mengira semua ini perbuatan Kirana, dengan emosi, Riana datang dan memarahi Kirana. Kirana kaget dengan sikap Riana, karna dia tidak merasa melakukan apa apa. Kirana akhirnya sadar kalau semua ini perbuatan Raka.

Hari pertunangan Raka dan Nadira tiba. Choky yang mencintai Nadira nampak terpukul.. sementara Raka nampak menyembunyikan sebuah rencana.

Saat pertunangannya hendak diumumkan, Raka malah menumumkan pertunangan Choky dengan Nadira, semua orang terkejut.

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 20

Linda sangat kaget, mendengar kata kata Raka, Linda memarahi Raka, tapi Raka tidak perduli, yang dia perdulikan hanya kebahagiaan Choky dan Nadira.

Sementara itu Kirana sangat kesal dengan perbuatan Raka, dia merasa apapun yang dilakukan Raka, tidak akan bisa mengembalikan Galang dari kematian.

Riana dan Sandra menemui Linda supaya Linda mengambil tindakan agar Raka tidak menganggu mereka lagi. Rencana mereka berhasil, Linda yang emosi berniat bicara dengan Raka, Tapi Raka tidak mendengarkan Linda. Linda sangat kesal dibuatnya.

Baim yang bingung bagaimana bersikap dengan Kirana, akhirnya menjauhi Kirana. Kirana sedikit heran dengan sikap Baim ini. Tapi dia berusaha tidak ambil perduli.

Raka mendapat kabar dari asistennya, Benny, kalau Suami majikan Kirana bukan orang baik baik. Raka khawatir. Saat Kirana sedang bekerja, Raka mendatangi Rumah Sofia, Kirana yang melihat Raka kesal dan menuduh Raka berniat macam macam. Kirana marah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...