Isnin, 21 Disember 2009

Mumun is Sweet 22 <3<3

21 st of December is My Birthday ! ! ! I am so Happy bacause..... I m 22 years old already guys! *nada mcm soh org pinang cepat2, sot!!* I Love Pink!! And I Love this Year Celebration Birthday Mumun cerita satu2 yer kiter mula dengan aper yg mumun dapat ~~Alhamdulillah~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Kurangkan Santan di Usia 22 Thn" Apekah?? Xper lah Ezad.. Mumun terharu ko bwk naik moto jauuhhh dr IP kek nie plus telah membatalkan meeting ko dgn client *sob3* ambil tisu hembus ingus.. sreeet** Thanks too to the Mastermind = Miz Lolit haha.. siyes xleh agak dokk.. Becoz she was my rumet sementara kat bilik nie.. Thanks to all yg telah dtg join my Suprise Birthday Party Lolit Ezad Izza Asiah K.Ira Bard Nina Malyn Anith Yana Izwan Arigato gozaimazz!! Love you all
Lama oo tunggu parcel nie tiba UMS Dalar bayaran Pos die mahal ooo around RM70 Whats inside?? haaa.... Jeng Jeng Jeng =)
Tadaaaaaaaa I got New Laptop Not so new but its My Dad Laptop but still new =) *pandai jaga ooo* By The Way My Dad da angkat tu DELL Laptop baru.. hahahaha
Alamak mcm kecik jak tulisan tu.. Korang nampak kah?? By The Way, that bunny i called it "Belly" it is becoz ive got it from Baby Elepen @ Asiah my ex Lovely Housemate Thank you so Much Lalink ok look other items pulak.. Haa selipar Bunny PiNk tu.. Cuker giler!!! Sebab memang suke benda berbulu2 nie.. Hahahahahaha.. Credit Thanks to my Lovely BFF iaitu Izza dan Kak Yuli Thn lepas izza bg bed sheet CJ7 Pink.. hehe.. Walaupun die ANTI-PINK tp untuk mumun die sanggup crkan adiah PINK xper2, dah "samak" blom?? hehe
Kekekeke.. Maceh Sis for the present for 1st Rank in Facebook sebulan plus Bday nie.. Now mumun dah ader 2 Jam tgn PiNk.. p/s: Jam tgn CAsiO mumun yg kaler PiNK tu pun hadiah birthday from parent mase tahun 2007.. =)
Last but not Least Terer tak mumun Overlap this picture?? waahhh sangat shantek kan you all.. hehe cube teka pict aper tu.. both picture adalah movie yang anna belanjer Mumun on 24Dec cube teka movie aper... da fikir? nampak tak? hehe okay2.. cian tgk korg tenung cm mo juling2 mata.. 1. Alvin and the Chipmunk 2 2. Avatar Movie Both cerita sangat siyookk Penutup movie maraton on year 2009 =)

Post yang diambil daripada blog adik angkatku~yanie

♥ hpy birhdy Kak moOn..

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to my cutest sista, sis moon
happy birthday to you...
21122009
gbu !
ilysm sis...

Post yang diambil daripada blog Dygku Diamond

Hepi birtdy mumun!

~hepi birtdy mumun..pjg umur murah rezeki cepat kawen
da 3 kali aku ckp cpt kawen ni
apa-apa hal bagi aku kawen dulu la
(telah ditapis oleh mumun in da house.. teet)
hehehe
mo dpt ketenagan tnpa kerubuhan ya..
amin

Ahad, 20 Disember 2009

Post Baru

Salam..
Ape Khabar semua? Sila jawab..
1. Sihat
2. Sederhana Sihat
3. Sangat Tidak Sihat
Hahaha.. Kalau tak sihat sila pergi makan ubat sana.. Kang tak pasal2 pengsan dan masuk ward mcm Artis AF iaitu Cik Heliza baru-baru nie.. Apehal skema sangat nie.. adeh.. No No No jgn speku arr, Mumun nampak kat FB jer lor.. Sajer nak story cz tak ader bender nak story mory ekceli..
Akan tetapi atas permintaan Cik Dayangku Diamond Zamrud tu yang asek komplen blog nie asek2 bersawang nak tak nak kene gak la update..
Oh ya, other request from my Family huhu yang rupe-rupenyer stalker blog Mumun nie dari dulu suruh unprivatekan kat diorg sebab nak tau perkembangan mumun kat sini.. haha terharu~~ sila ambil tisu nanges bersama-sama mumun sekarang yang tengah omsick nie.. Hak3..
Ala tak tahu la sebenarnya nak update aper..
Ok kawan2 yang boleh access blog nie, sile sebarkan kat kawan2 yg lain sape nak bukak tinggalkan email kat pesbuk mumun k.. Tq!!

Di Kala Keboringan

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Counting time for my Birthday


Make your own Countdown Clocks

Jumaat, 18 Disember 2009

Salam Maal Hijrah 1431

Assalamualaikum semua..
Hari ini,berdasarkan kalendar hijrah, genap sudah setahun usia blog mumun in da house telah beroperasi..
Maaf la rakan-rakan blogger semua sebab blog nie telah di 'private' lebih daripada sebulan lamanya..
Sebenarnya, mumun tak jumpa identiti mumun di dalam penulisan blog nie..
So, jump to the conclusion Mumun decide biarlah kat sini tempat Mumun tulis apa yang Mumun nampak, dan apa yang Mumun lakukan untuk dikongsi dengan semua terutama sekali ditujukan khas buat Ahli Keluarga Mumun yang tak jemu2 dan sentiasa ingin mengetahui aktiviti seharian Mumun sepanjang Mumun berjauhan dengan mereka..
Di Kesempatan ini, Mumun nak ucapkan kepada seluruh umat Islam:
Salam Maal Hijrah 1431
Semoga kita berhijrah kepada yang lebih baik..
Sama-sama kita mempertingkatkan amalan dan kurangkan perkara yang sia-sia..
Semoga kita dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki..
Amin ya Rabbal'alamin

Rabu, 4 November 2009

Happy Birthday Sis

Sis..
Happy Birthday..
Oh ya, entry nie di taip bukan pd 4hb..
kesibukan yg elampau..
lupe nak update..
hahahah
k la
have a nice birthday
xder pict cz nie laptop lolit teda pict sis..
hahaha

Ahad, 1 November 2009

Down with laptop

oh tidak..
ketepi ketepi..
Mumun yang hot2 semakin menyejuk mo bersiaran lagi..
oh ya..
Mumun sangat hot okeh..
Hot sangat dengan bendealah yang bernama Gadget nie..
Ada2 time mo rosak..
Ape ingat Mumun nie cop duet?
huhu.. tension2..
Hot sebentar.. oh tidak..
Setiap masalah ader penyelesaiannya..
Walau ia sukar tapi pasti ada..
Ape kebender yang mumun hot sangat tu?
My Laptop Okey..
Tengah time genting mo hantar Proposal dengan Thesis bab 1,2,3 boleh pulak nak rosak.. Geram betul oo..
Memula asek slow2..
hangin gak la..
tgk harddisk masih over 60% free oo..
meroyan ker aper..
ingatkan bervirus ker aper..
tapi biler ormat still xokay..
lagi hampeh biler xle instol aper2..
Last2 hang memanjang...
huhu..
Kesana kemari mencari penyelesaian..
sampai satu tahap jam 12 tghari (lapar mood) mumun give up kat kompleks karamusing sorg2.. sob..
teringat kat miz lolit..
tepon die, mo pinjam laptop..
huhu.. terima kasih..
sekarang nie mumun gune laptop die buat sementara waktu..
huhu jadi target cuti nie, kumpul duet..
yeah kumpul duet oke..
and usahakan beli laptop sendiri..
okey kita percaya ______ kita!
hehehehehe...
p/s: sis rasa mo swimming.. uhuk2.. me too.. jom la paling dekat kite g waterfall kionsom.. lama nda pegi.. hoho..

Isnin, 26 Oktober 2009

Somebody call 999

Malaysian's Version::
Somebody call 999
Shawty fire burning on the dance floor
Whoa I gotta cool her down
She won't bring the roof to ground on the dance floor
Whoa Shes fire burning, fire burning on the dance floor
That little shawtys fire burning on the dance floor
Shes fire burning fire burning on the dance floor
That little shawtys fire burning on the dance floor
Fire burning fire burning
*********************************************
Xder paper pun yg dapat di update kat sini..
now sangat2 DOWN
hell DOWN
but i still have You
who are you
yes ALLAH of coz
it is a hole start 2 grinding my heart into pieces
huhu..
help me
adakah disebabkan aku terlalu HoT??
haha.. R crew..
sudah2 ler tu..
teda2 nya la kereta putih lalu bile nampak aku yg hot2 perasan nie tros bertukar kaler itam or biler aku yg hot2 perasan nie lagi lalu seblah kete ko izza terus jatuh tu bumper kereta ko tu.. teda! teda maknanya... hahaha..
btw, maybe terlalu happy gelak sakan petang semalam wat aku Down to earth petang nie.. hahahaha.. Life must go on..
Thesis Thesis... I hate You!!
huhu.. what thesis for??
1. Bakar (izza, 2009)
2. Submit (anna,2009)
3. Bersemuka selalu dgn sp (sis,2009)
4. kene tembak (dena,2009)
5. kawen kene tunjuk thesis kat tok kadi kah?? (mumun,2009)
hahahahahahah..
da okay.. moood dah datang..
meh kite sambung wat thesis!!
yippie!!

Rabu, 14 Oktober 2009

Addicted

Khamis, 8 Oktober 2009

Reunion Umah 66 KF

Looking for nak wat reunion ngan penghuni rumah 66 KF
To all our seniors yg nak grad nie jap lagi..
1. kak ayu
2. kak zila
3. kak elve
4. kak miah
5. kak lisa
n dot dot dot sume la..
selamat berkonvo!

Isnin, 5 Oktober 2009

Thanks Iera !!

Pada hari sabtu yang lalu..
Salah seorang daripada BFF's mumun datang sabah..
Cepat la teka sape..
Mumun kenal die mase sekolah kat SAMURA dulu..
Satu dorm dan satu kelas masa form 4..
4 Azam dan Dorm bestari 2..
da dapat teka?
haha.. lor dah nama die kat atas..
walaupun nama mumun yang lain pun ira..
Terima kasih sebab susah payah la datang jauh2,
tapi sempat home baked my blueberry cheesecake tu..
rasa die? YUMMY...
i love it more than SR...
Serious! the cheese taste is light n the crumb also better than the SR one...
masyuk sangat sampai xsempat nak snap2 oke..
kirenyer ira da wish my birthday awal la nie kan..
sila abaikan muka saya yang sangat exited nak tgk kek tu.. tapi ira telah seal berhabis semua ceruk penjuru plastik dan kotak kek tu... sampai kene tegur mcm tak pernah dapat kek..
ish3.. kecik ati femly eden t kalo bace nie.. insyaAllah every year kami celebrate same2.. but tahun nie seems macam xberkesempatan nak balik potong kek same2 ngan family macam mumun tahun 1 dulu.. nie gara2 gatal xmo balik cuti sem..
apekah??
oh ya pisau tu sangat scary..
adakah ia telah dipenuhi dengan E.coli or yg sama waktu dengannya??
Iera, senyum sampai telinga bile dapat buli mumun bukak kek tu n nengok sampai comot2 tepi tu.. tapi.. kek nie special sebab merasa naik kapal terbang.. hahahaha.. sorry selamat sudah kamu wahai cake didalam perutku yang comel... lol...
it is me!
For mE!
yummy
Thank you!
k dah pas leh r ira kawen
xyah susah2 tempah kek kat kedai
da bley wat sendiri..
FYI: TOPPING N DECORETION ITU ADALAH CHEESE.. AND DALAM TU ADALAH CHEESE CAKE.. MOTIP??? MENGGEMUKKAN MUMUN LA TU KAN?? HAHAHAHA THANK YOU VERY MUCH!

Sabtu, 3 Oktober 2009

Farmville Fever

Ana da tegur blog da bersawang..
har3..
Sekarang nie banyak kerja+asaimen+FYP lagi
hehehe..
tapi sempat nak menyebokkan diri menjadi petani moden..
Facebook punye pasal la nie kan..
huhu..
Farmville best gile men..
hehehe.. ntah pape..
tapi sume da demam nie...

Ahad, 27 September 2009

selamat bertunang my cuzzins


26 sept was my cousin enggagement day
nama die iyah..
dua org sebenarnya..
die dan abg die..
but ader pict cousin aku nie sorang jer la..
My kembar xseiras aku nie da bertunang..
kami cuma beza 8 hari je..
mase kecik2 penah janji nak kawen sesame..
giler!!
tapi nampaknyer die dulu la kan?
hehehe..
usah kalian tanya aku bila pulak yer..
hahaha.. teda2..
nanti2 dulu..
xpuas menyingle mingle solo lg..
eh btw
congrates sis
lup you muah

Jumaat, 25 September 2009

hye..
mcm da bersarang da blog nie xder isi...
nak kata beraya tahun nie pecah rekod malas nak gerak kemana2..
keluar waktu petang/malam jer..
selebihnya dirumah..
dah mcm kelawar dah..
hehehe
xjumpe orang, xbukak pintu pagar..
hak3..
bukan aper, feel raya tahun nie xder r..
kepala berserabut..
hehehe
btw, selamat hari raya maaf zahir batin to all my friends kat luar sana..
tata..

Rabu, 23 September 2009

Selamat hari Raya

:: terima kasih ::
saya pergi~~

Rabu, 16 September 2009

Cuti Umum

Hari nie 16 sept 2009
Cuti Umum sebab Penggabungan kerajaan Sabah dengan Semenanjung
ala.. sejarah nie aku fail sket la.. Dulu maser sekolah menengah rendah tak bape gemar subjek sejarah cz tensyen sebab xpernah nak dpt highest mark. slalu betul kalah dengan beberapa orang mamat nie yg dulu har3.. ngeng..

aku rasa bingung la arini, tak terucap apa yg aku rasa kini, terasa ader banyak betul unfinish business dalam hidup nie.. kalo ikot kepercayaan org cina, kalo mati nie roh xtenang pastu jd hantu
*mengarut pla*

okey disebabkan hari nie cuti maka adakah kita juga perlu bercuti? nehh tidak.. aku arini 6 trip client.. aku cuma dapat buat 5 trip n satu lagi ana bantu sebab aku da xlarat sangat petang tu.. mengantuk betul sebab dr tengahari hujan.. aku nie xsuke dengan viper kete, cepat terhipnotise.. hehehe..

First client jam 7, minta aku ambil didalam.. nasib baik la pagar tu da dibuka.. tapi aku nie menunggu diluar ada r dekat 10 minit.. org terengganu, balik2 cerita pasal bf die.. har3.. malas betul mo melayan ekceli, nak balik kl dulu dating.. ala xpayah la kan stori ngan aku.. taw la aku nie kan bujang trang tang tang.. hihi.. mo kawen tapi xder bekalan yg cukup lagi..

pastu jam 8 pulak, fuh nasib la baik arini tak jem.. sempat balik dlm masa 1 jam tu.. sekali upe-upenye orang muar.. satu batch matrik lagi.. yg nie lagi satu.. aku tanya die flight johor jam 9 sempat ka nie, pastu die bilang nda pa.. die punya flight malam.. blank jap la aku, apesal lak awal btol datang.. tapi dlm agakan aku, die berdating dulu kot.. sebab siap bawa beg isi hadiah bereben2 lagi i lup u dan die cakap pagi nie tunggu kawan pastu jalan di kk kejap.. haha.. nie yg jeles sket nie kan.. hahaha..

balik anta client tu singgah ar bilik kejap, kunun mo tidur sampai jam 1.30ptg la nie.. ader sorg student nie ba, memula die kensel jam 11 sebab mo sewa kete dengan kawan pastu dlm jam 11.20 die kol aku soh amek die sekarang jugak.. ala.. kacau stim betul oo kene kejut mcm nie.. pastu dengan muke cm nak menangis da bdk 1st year nie bgtaw kawan die da kasi tinggal die.. haha.. apa kau rasa? malas mo api2kan.. layan ja la..

pastu jam 1.30ptg amek 2 client nie.. da kuar UMS br berbual.. sorg 1st year n lg sorang 3rd year.. aku nie 4th year.. terasa tua betul sebab sume client panggil aku sekarang nie.. hilang pricemarket da ka sekarang nie? hahaha.. pompuan la ba.. bila tnya sekolah mana, die bilang SSMP pastu aku ckp la lor sama la SSMP pastu cina dibelakang tu pun ckp.. wa, SSMP juga ka nie semua.. full house la nie kan.. 2nd year jer takder wakil.. hik3..

sampai UMs balik jam 3 tapi sempat tito kejap dlm kete kat B1 carpark tu.. hujan lebat malas nak keluar.. jam 3,30 client turun.. mengantuk yg teramat.. bley ka maser kat trafik light tu aku ckp ngan diorg, ba akak tito dulu bole ka da lampu hijau baru kejot..hihihi.. ana pla msg aku ok ka nda.. dengan senyuman riang ria dihati terus la pergi cafe sebelum singgah bilik pergi beli makanan..

Plan hari nie nak masak nasi goreng jer pun.. jadi ana pun take over client jam 5 ptg tu.. mumun? tito pas layan senandung si dayang.. hehehe.. balik2 tu ana kejot ajak g cari brg raya

Selasa, 15 September 2009

What a busy xbusy sgt day.. har3.. today trips xder la banyak.. 5.30 pg 7.30 pg 10.30 pg 4.30 ptg 6.30 ptg syukur ada ana, mengkaver mumun hantar client jam 10.30pg. ana yg hantar oke walopun die terkena dalam kereta tu bile client sume trap2 mem besar kat istana xmo dok depan.. har3.. Kelas ganti Datin ekceli harini jam 10-12 sebab hari khamis nie xder kelas.. ramai da balik kata datin.. Tapi arini, dena xder kak ikin pun xder.. tapi olynn ader.. giler lama nama olyn xmuncul dalam nie since da lama abes pektikal.. har3.. Disebabkan kelas datin agak strict pasal attendance jadi xtersign pun untuk depa.. kan datin suka betul menyebut nama student die.. kunun mo make sure teda yg tak datang.. Pagi2 bangun pagi mandi siap2 tros gerak.. sepatutnya ader 2 client pagi nie tp ntah aper r bley tersalah nek pulak budak tu.. lantak la kan.. pas anta client trip pertama tu, dena pla kol minta tulung hantar tu client die.. jadi alan2 aku sedang bersuka ria dijalanan jadi aku pun amek jer la da alang2 kan.. sempat pergi cimb bank in duet.. 2 kali pergi arini.. hehehe.. mission ximpossible lagi insyaAllah.. kat inanam tu maser kat trafik light ader satu kete nie tetibe hood die berasap.. tulun2 asap!! aku berkata dalam hati.. huhu.. rupe rupenya enjin terlalu panas kot abes air kat kaburator tu melimpahi jalanraya.. cuak kejap.. tapi i jalan jer la tros kang tak pasal2 i kene hon plak kan.. Pastu balik bilik lepak2 jer sambil.. eh ader la pojek rahsia.. haha.. pastu jam 10 g lect, ana pegang kete.. op ingatkan mumun, mumun ader hutang ngan dora RM1.20 gara2 xder bwk duet kecil kat kelas td, sume tinggal pd ana.. Maser dlm lect tadi tu xtenang langsung henpon ku.. berbunyi2.. dalar nak taep msg kene touch screen.. dok row depan.. caya la wa ckp sama lu.. org tu tepon minta hantar, org nie tepon minta kompem, org tu sms minta cepat... adoi2.. fenin oden.. lelama kuku di jari mariku yg mulus nie bakal tertanggal jugak nie karang.. hehe.. FYI, i gatal aritu g letak inai sket kat kuku.. tapi inai nie cepat tanggal warnanya.. opp pudar la.. t la raya nie tepek lagi.. gedik santai betul kan.. har3.. k k ana ader midtem petang nie, jadi pas hantar ana mumun g isi minyak kejap d jalan sulaman sana.. tetibe tgk temperature enjin kat dashbod tu mcm rise sampai separuh dengan mendadak.. jadi g la benti ngurat uncle mekanik kat shell tu.. adoina, tengok speku mumun r tu.. ne ader ngorat, terjah pakcik tu jer tanyer ape macam kete wa jd mcm tu recently.. tu uncle tengok tapi kete tu bengong pla, bole tetiba normal.. dah salah meterbod aku la tu kan? har3.. bikin malu ja.. xper2, t lengkali kalo ader prob sia cr uncle lagi k.. har3.. pastu g KF kunun nak beli air.. opps.. g KF lor.. pastu kuar2 jer tengok jem yg teramat panjang.. dr jam 2.30-3.00 trperangkap dalam kesesakan tu.. sekali upe-upenyer, kat depan tu ader eksiden kat Jambatan tu.. huhu.. kereta iswara putih digesel oleh lori ais.. salah sapa la tu kan? sapa soh selit2.. jalan tu pun ngeng, 4 lorong terus jd 1 lorong.. ner boleh.. pastu balik2 rehat2 kejap pastu jam 4.30 jalan g amek org.. pot pet pot pet mulut aku dlm kete.. jadi aku pun stori2 jer la takot client aku tertito.. pantang org tito dlm kete, takot ader air liur basi kat situ.. hak3.. dah bla bla bla malas nak cerita2 g.. janji ngan ana ngan iza nak buka sama di key Ep ci tapi nda la tu sempat makan sama2.. take away jer.. pastu tros balik.. n sekarang tengah melangok depan laptop sambil mengira2.. speku lagi r tu.. pk aper la bile aku cakap mengira2 nie?? kira kete? kira bintang? tunjuk bintang? oo mesti korg pk duet kan? har3.. tak? abes tu? berapa hari lagi nak balik da.. yippie, lagi 4 hari nak balik.. dalar sok lusa n tulat is my very giler the busy day.. adios amigos.. oh ya.. disini ader disertakan perjalanan ku pada hari esok.. 5.30 pg, 7pg,8pg, 11 pg, 12.30 ptg, 1.30 ptg, 3 ptg and 5 petang sempat la nie kan balik UMS buke same2 g ngan ana.. hehe.. eh adakah anda semua berpuasa hari nie? kui3.. lu pk la sendiri..

Isnin, 14 September 2009

Operasi Mengumpul Duit Sebelum Raya..

hehe.. raya minggu depan..
yeay, agak2 boleh dapat lagi ker dapat duit raya banyak2 lagi nie?
haha.. da besow da nie.. segan la pulak..
tunggu maser abes study jer nie..
pastu bile da kawen hye2 bye2 la duet raya dr mokcik pokcik gue..
nak tanak kene cepat2 r dptkan anak, bley collect untuk anak masuk poket maknyer la..
amacam? mcm best tak idea aku?
wargh!!! stop this nonsense!!!
berangan tak habis2..
proposal ko pun x siap2 lagi..
banyak lagi pembetulan sebenarnya..
yg hangpa dok loklak rilek2 cmnie aper kes..
hahaha..
Ampun mama abah.. anak mu td merapu jer..
dok eh, lambat lagi..
dun worry yer..
kene cerca la nie kan kalo mak abah aku bacer kan? haha
motip?? sudah.. tiru tredmark org pla..
okey2.. sebenarnya nak stori sket jer nie..
sepanjang minggu nie..
Mumun tengah berusaha keras mengumpul duit sebelum raya..
tapi ehem2.. anak2 buah dan sedara2 n adik2 aku sekalian..
sila jgn mintak duet dengan aku eh..
hangpa mintak jugak mumun bg sampul duet raya kosong jer..
aci tak?
hahaha...
Lari lagi dr topik..
haha.. gila sungguh sepanjang minggu nie..
nak kata bz memang bz sket la..
Alhamdulillah..
ramai gak la yg SMS n Call minta hantar ke Airport nie..
Pada mulanya hampir nak putus asa bila mcm takder org jer mo tanya2 nie..
Tambahan lagi dengan masalah aku dengan SSMP tu..
eish bikin panas.. nda aci!!
eh sudah.. Mumun da redha la..
Bukan rezeki mumun..
Alhamdulillah..
Pada petang selepas kejadian tu, mumun muhasabah diri sebentar didalam surau..
selepas mumun berdoa yg mumun redha, terus jer ramai yg kontek mumun..
Rezeki tu MasyaAllah tak tergambar rasanyer..
Mumun ada pass client dengan iza ngan dena..
Tapi makin banyak mumun bagi kat diorg, makin banyak yg mumun dapat balik..
Tak tergambar perasaan Mumun nie bila Allah tolong Mumun..
Dan sekarang nie.. Semua yg mumun dapat Mumun pass jer kat diorg..
Mumun rasa cukup setakat itu jer yg mumun mampu..
Sob3.. da termenanges pulak da nie.. Terharu sangat..
Sekarang nie mumun tengah tunggu ana balik..
Jap lagi ader client, ana xbalik lagi pulak..
Risau pulak nie.. hehe..
Ehem2..
Nak buat ucapan sikit..
Kehadapan Sahabatku, Anna Izza Dena Sis..
Terima Kasih kerana berada dekat dengan Mumun semasa mumun dalam kesulitan begini..
I love you all..
Esp Anna, suke betul spend mumun..
Sob3 terharu.. bile dpt bende free nie memang sedap!!
hehehe..
xterbalas jasamu semua.. Muah muah muah...
kepada yg tak tersebut namanya..
anda juga penting bagi ku..
Syg kamu~~
Opps:
today trip
2pm, 3pm,5pm
cian ana buke sorg2 la gamaknyer..
ader pape nak pesan?
hehe..

Selasa, 8 September 2009

-

dalama xduduk dalam bilik sendiri..
selama nie asek menumpang ajer..
ntah kenapa, tetibe takut tinggal bersendirian..
kenapa erk..
bila bersendirian, macam2 menggangu fikiran..
ntah la xtau la nak describe what actually happen to me recently..
dugaan demi dugaan
cabaran demi cabaran
datang menyerang bertubi2
nak listkan kat sini
tapi xperlu lah..
cukup hati ini yg berdetik
akan ku lalui seorg
tidak mengapa..
adikku berpesan,
Dia sedang menguji aku
Sabarlah wahai diri
Dia ingin menguji keimanan hambanya ini
Selama ini aku kuat
tapi tidak hari ini
mengapa?
entah lah..
air mata ini begitu murah untuk mengalir
tidak!!
aku perlu kuat
aku perlu bangkit ke tempat lain
tidak disini
tidak di bilik ini berseorangan
biarlah hati ini berbisik~~
p/s: cik ti sila nyah dr bilik ini.. penat la mengemas bilik nie.. huhu.. miss tenet here..

Selasa, 1 September 2009

Keretaku dipakaikan RANTAI+MANGGA??

Hari nie.. kalut betul..
pepagi da xcited nak kuar g library..
kunun2 ader discussion la kunun..
sekali, ana dengan sis muncul..
datang dengan berita yg langsung xsedap di digest dalam kepala..
ana: mumun nak g mana nie?
mumun: g library, ader discussion..
ana sis: mumun, izza bgtaw kete mumun kene rantai..
alamak..
tros tepon dena bgtaw xjadi nak g library..
nak settlekan dulu..
dup dap dup dap..
dr kejauhan nampak sudah baby JHD 4413 ku..
da nampak shining2 da kat tayar yg kusam tu..
haha baby pakai rantai la..
saper la yg baik ati rantaikan dan mangga sekali si baby nie..
malunyer... siap ader nota cinta dr chase perdana lagi soh byr saman..
dalar kete tu tengah2 khalayak ramai..
hihihihi..
cian ana ngan sis..
dalar diorg br balik kelas..
mumun plak da start bengong2..
bak kata ana, mumun memang giler biler die tension..
ekceli org yg tgk mumun yg bley jd giler..
sebab org yg faham mumun akan tau mumun mcmana..
rubuh2 bley buat org yg panik...
k, sudah2..
ana da ambil nota cinta tu..
kami beriringan pergi ke pejabat Chase Perdana..
masuk2 jer, ana tunjuk jer nota tu kat sorg brother tu..
skali en sam yg kat seblah sempat pulak die gelakkan kami..
"kene rantai ka? hahahaha"
En sam nie memang tau, mentang2 mase mumun 1st year dulu selalu buli die kat HEP kolej kediaman Kingfisher dulu..
Selalu gak la mengepow En sam ngan En Andy kat situ..
Ala, mengisi masa lapang sementara menunggu bas KF d
ulu yg mcm biskut chipmore..
ok2.. sudah en sam gelak, brother tu ckp..
Kes rantai2 nie g bilik seblah yer..
Masuk2 jer g la kat meja akak nie..
Tanya die macamana nak buat nie..
Die kata ok, kene bayar denda RM 30..
hahaha.. sengaja jak mengepow aku r..
nyawa2 ikan suda nie..
Mumun pe lagi, tros ckp ngan akak tu..
kak, xder discount ka?
hahaha.. ingat tak dapat sekali dapat pla..
Akak tu bg soh bayar RM20 jer..
lege sket, dalar br jer nampak org dikampung A kene denda parking RM50..
syukur.. selesai jer bayar, tunggu sebelah kete..
menunggu org datang bukak mangga tu..
malu2.. rasa ramai yg tinguk..
hahaha...
k la tu jer la..
masuk2 bilik tros tito..
terkejut otak ku sebentar.. hehe..
p/s: dengan tetiba pg td mumun teringat pulak org kat bawah nie.. weyh aper motip mumun letak pict nie? cume nak tunjuk mcm tu la lebey kurang tayar kete mumun kene rantai.. cume kete mumun lg haru kot berbelit2 pokcik tu belit.. sabo2.. kalut2 xsempat nak snap.. elo.. ner ader kamera nak snap.. hehe..

Isnin, 24 Ogos 2009

Happy Birthday Mama

Hari nie mama mumun punya birthday..
Happy 44th birthday mama..!
alamak xdpt nak wish banyak2..
t lengkali update lagi..
hehe
love you so much mama
mmmuuuuuaaaahhhh

Khamis, 20 Ogos 2009

Sandakan Trip day 2

second day at sandakan was ....... haha nda taw la cmne mo ckp.. susah betul mau tidur malam tu.. maybe sebab di tempat baru.. plus budak2 nie masyaAllah haha.. jam 2.30 br mo tidur, tidur kejap jak bangun2 pg slt subuh jap jam 5 pastu sambung tidur balik.. sedar2 da jam 7.30.. pukul berapa gak mo jalan nie.. tros siap2 mandi sume da siap br la sorang2 nie bangun.. ada member nie nda pandai2 bangun.. rasa mo curah air kang ada orang marah n halau kami keluar.. haha.. tapi geram gak la sudah kami siap2 pkai tudung baru la terpisat2 mo bangun.. gilak la menunggu tu minah bersiap.. hahaha.. nda pedulik mumun dengan situasi begitu mumun pun menggeledah la isi dapur mo mengalas perut.. hihihi.. ada pula kan baki KFC semalam.. sedap hingga menjilat jari.. terlupe mo meng offer yg len.. pastu nda lama tu dena mengeluarkan rice cooker dan memasak mee megi.. disebabkan masak dlm bilik, bau nya sgt menggoda jd dengan nda malu pun mumun menumpang semangkuk.. hak3.. gilak masa tu cepat betul masa berlalu.. tinguk2 sudah jam 11 pagi.. cepat2 pergi tu hospital DOC sandakan.. Sangat malas mo mendrive, soh ana drive jer.. Senang sket ana da pandai drive nie.. macam taw2 ja mumun malas btol mo drive, penat semalam x abes lagi.. hehe.. dengan selamba masuk dalam bilik rekod tu kunun mo menyambung tugasan.. nda lama lepas tu, uncul en mior, ketua unit rekod sana bilang die komen la sebab kami masuk nda saing2.. jadi kami nie malu la sbb lambat, dena pla telah melepaskan diri sebab berdating xhengat dunia sama si arab.. Kadang2 gilak tensyen gak la haha.. jeles xder boipren disisi.. haha sot! sot! kebetulan semasa staf2 rehat, kami tak boleh berada di dalam bilik tu.. kene keluar la kami.. lepak di garden maner ntah.. di depan tu jak la.. ekceli masa tu muka nie da rasa malu gila nasib la baik teda org nampak lagi muka mumun nie sebab pkai mask sokmo.. tapi kan mumun hangin betul taw dengan diorg staff sini nie.. bukan semua la, ada yg mulut rasa mcm mo kene kasi cili jak sebab sukahati mumun la kan mo memakai mask di mana2.. ADA AKU KESAH?? menyibuk ja, balik2 ckp jgn risau sini tiada tu positif H1N1 lagi.. apa kamuorg pikir bila da ada br sibuk2 mo pakai tu penutup hidung dan mulut tu.. apa? kamuorg mo ka jd org pertama jd mangsa? bikin panas betul ba.. apa? alien sangat ka kami nie?? comel apa.. *kasi puji diri sendiri, sapa lagi mo memuji diri ini kan.. k, selesai waktu rehat, kami pun pergi la bilik td tu sambung kerja.. gila panik mumun sebab nda jumpa punca n cari tu ARF punya data dalam tu fail.. balik2 gout dia.. huhu.. fenin pale eden nie.. bikin panik ja masa tu sampai mo mencari case note yg lain.. masalahnya teda tu no ic org tu, suma pkai tu no RN susah mo mencari case note tu.. En mior and da team sengaja kasi sakat oo.. minta kasi belanja Pizza Hut SEMENANJUNG.. sot2.. macamana jugak aku mo pos pizza hut dr semenanjung tu.. haha.. mana la ada duet mo kasi belanja nie.. sabar ja la.. nanti2 la ya.. last2 nda jugak jumpa case note tu.. hampeh.. jam 4.30 da xle digest da otak nie.. jadi kami ber enam minta diri.. kami tu adalah; mumun, ana, dena, olyn, kak ekin sama supiati.. Special kredit to ana yg telah membantu mumun sepanjang mumun disini.. nasib baik jugak ko ada ana.. nda la mumun kesunyian.. haha.. walaupun ana nie kos lain tapi berminat betul dia mo taw apa yg kami buat.. bagus2.. keep it up bebeh.. erm erm.. pack oo kancil memuatkan 6 orang!! si arab nie teda pla.. kalo tak dpt la kurangkan sket bebanan.. diorg bertiga yg len tu bukan mo tinggal sama kami di Hutan Rimba nie.. opps salah pla, Taman Rimba nie.. kan da susah diorg dalar teda pengangkutan.. mo mengharap kami yg jauh nie jauuuh la susah sket.. bukan reti mo menabur janji nie.. kami nie di taman rimba nie, kalo mo kuar kami kuar ja la.. nda ada keja mo balik2 pusing2.. dalar nda familiar dengan tempat nie.. huhu.. k sampai2 umah, nampak arab g panggil pakcik mesin tu serai2 liar di laman rumah dia tu.. haha serai la sangat padahal lalang gila panjang.. so da bersih la laman tu dikerjakan diorg.. kami dalam rumah nie buat la hal masing2.. jam 8 mlm baru kuar makan.. mumun kene drive sbb arab nda mo drive.. baguslah, mumun rela drive dr nanti die perli "korang pernah rasa jalan kaki ka?" sabar jala mo kasi tinggal tepi jalan la tu.. haha.. so bile drive sendiri nie ada la kekuatan mo balas dendam... haha.. k back to da topic, kitorg g kampung buli sim sim cr tempat makan ikan bakar.. k la.. starting tu okay la sampai la part dena g tersiram air asam ikan bakar atas aku.. pijar dok lengan aku.. haha.. die nda sengaja tp berlaga sebab dia pun excited nampak makanan2 disana sampai aku sebesar baby panda nie pun nda dia perasan.. haha.. lepas makan kami pun pulang jak la.. penat la mo pk.. update again later.. haha

Rabu, 19 Ogos 2009

Sandakan Trip day 1

Hey u ols.. arini mumun suda berada di Sandakan!!.. dengan bangganya mengisytiharkan bahawa.. Mumun telah membawa baby mumun si kancil tu kesandakan pula!! trip paling jauh pernah mumun tempoh dalam experience memandu nie.. 1st time long distance nie, pergi kudat mumun sudah harungi semasa chinese new year tahun 2008 yang lalu semasa nak buat asaimen seni peribumi borneo dengan amal+rita+ina.. secondly, time pergi kundasang+ranau trip beramai2 berkonvoi 2 kereta.. kereta mumun dengan kereta family dena.. trip tu adalah masa merdeka day+awal puasa ba tu kan geng.. memang siok tp ada la yg part yg nda berapa siok after trip tu.. kami kami jak la yg tau tu.. 3rd time nie la pergi sandakan.. ku pikirin sandakan tu dekat jak la.. pk nda la jauh sgt dr tu ranau..rupanya berkali2 ganda tu boss.. hahaha.. tgk signboard td d bandar sandakan bilang dr sandakan ke kk jak adalah 325 km (tu sign board depan hospital sandakan nie k).. nie kisah day 1 kay.. hope teda2 la nie k tertinggal apa2.. malam sebelum bertolak tu, mumun mcm biasa mengemas itu ini.. sekali balik bilik iza, iza bilang ana merajuk sama dia.. nasib la nda lari.. padanlah awal dia tidur.. aku pula geng yg nda bulih tidur, nda taw mo buat apa.. msg jak pun bikin tambah masalah terguling2 pun nda jugak bulih tidur nie.. jadi dlm jam 1 tu mumun nekad g makan ubat tahan sakit kepala.. mo cepat tidur la kunun.. adalah 30 minit pas tu br bulih tidur, sear2 terlajak sudah jam 6.39 pagi! janji jam 7pg bertolak.. siap secepat yg bulih, sumbat brg dalam kereta.. mumun dengan ana pun bertolak isi minyak dulu.. tengah2 isi minyak tu perut kami pula menjerit minta di isi.. merangkak la kereta kami mengharungi jalan jem pepagi tu ke amak parvis isi pewot dengan mee goreng mamak pedas kaw2 tu.. k jam 8 pg br selesai n bertolak!! fulamak, 30 minit tu tersangkut jem di Taman kingfisher jak! buang masa betul.. tros la meneruskan perjalanan sbb masa tu dena kol bilang dia sudah sampai tu tamparuli.. jauh tu bos kami ketinggalan.. dalar kancil tu nek bukit merangkak2 berbanding kereta si arab tu.. bikin panas gak la haha.. kereta 1 pilot: mumun co-pilot: anna kereta 2 pilot: arab co-pilot: dena teda dlm list, izza sama sis!! rindu kamu!! perjalanan ke kundasang tu ternyata mcm jauh la jugak pd mulanya sebab kene naik bukit.. jalan selekoh banyak dengan lori2 pun banyak.. slow gila memanjat tu jalan berbukit.. honestly, hampir2 jugak la mo bertembung mumun dengan satu wira kuning.. mendebarkan ba brek mengejut diselekoh tu.. tu la nda biasa lg dengan jalan2 tu mumun ko tunjuk terror r.. sot.. sebbaik nda jd jugak apa2.. disebabkan kami nie lambat, 'kereta 2' sudah sampai di kinabalu park berenti makan2 dulu.. cis sadis menguji kekuatan dan kehebatan kereta kecil ku ini pula ya.. punya la merangkak2 mumun punya kereta.. huhu.. sampai2 jak sudah diorg abes makan.. haa.. disini la ana kene dengan arab tu.. ana : bla bla bla dena : pot pet pot pet arab : ba, aku jalan dulu r ana : kwang ajak!! k mean mo bergerak la tapi budak dua org tu nda berhenti2 ba stori pdhal satu rumah jugak kami tu nanti.. kami disuruh jalan dulu, tapi still berjaya dipotong oleh kereta tu.. mumun lambat woo.. wrong timing.. berapa kali kereta no 2 tu berhenti tepi jalan kasi si kereta no 1 nie jalan dulu.. paling lawak ba masa di ranau.. dena berdiri di tepi jalan menunggu kereta kami nie limpas menghayun2 tu teddy mr bean kot.. hehe.. berkaroke di dalam kereta dengar lagu2 lama2 dan mengimbau nostalgia dulu2 mase frust n mase berbunga2 haha.. ngeng.. 2008 in memory.. dalam jam 2pm gitu br sampai area2 sandakan, limpas beluran la.. di roundabout dia banyak betul arca ba.. masa si arab kol si ana ada kah dia bilang tu fuzieanna berdiri ditengah2 tu.. ada arca org utan ba disana.. lepas tu ada lagi arca dia bilang yg tu pula sis.. kurang asam.. si dena kasi menang kami jugak la tu bila jumpa pula arca buaya ditengah2 roundabout tu n ckp tu la si arab si buaya terlepas.. gila sot diorg nie.. tepat jam 3cmtu sampai la kami di aras 2 iaitu aras dietetic n ambil nama patient n disuruh pula pergi ke aras 1 ke bilik record dan ambil record case patient tu untuk diambil data2 yg macam agak diperlukan.. kami ada 9 org semuanya.. so kesemuanya dibawa masuk dan diberi taklimat dan memulakan tugas.. dlm jam 4.30 kami bla la sebab nda larat sudah.. penat gilos.. ada gak la yg stay back tapi mumun ana ngan dena da balik sebab belengas giler badan.. k follow kereta si arab tu g rumah family dia.. ekceli rumah lama la sudah kene kasi tinggal, cuma kadangkala ja la parent dia or sedara die dtg menjenguk tu rumah.. sampai2 jak mumun tengok muka dena da melopong.. hahaha.. bak kata arab memerli mak dia, "banyak suda serai yg mak tanam" lebey kurang cmtu la.. padahal tu rumput lalang weyh yg anna bole ckp da sama ketinggian dengan aku.. cis satu penghinaan weyh.. haha.. k masuk2 barang dalam rumah n kemas rumah sket2.. ada katil tilam tv suma r lengkap la.. kami pla beriya2 la bawak tu semua periuk nasi, pinggan mangkuk, kettle, iron.. haha.. ngeng ada tu disini rupanya.. k tu jer la, malam tu g giant dena beli barang sket n kunun mo pergi makan la tapi suma kedai tutup sudah.. terpaksa la u turn balik n pergi giant tu semula n g Kay Ep Ci.. cis.. bazir duet minyak ja tapi nasib baik la gak kan bukan pkai kereta aku kan.. hehehe.. balik rumah jam 10 tp sampai la nie mumun xbole tidur.. badan giler letih tapi otak mumun giler merayau2 nda mo berehat.. ada ja la yg tak kena.. huhuhu.. faham2 sendiri ja la masalah apa kan.. hahahaha.. $$$$ nyte!!$$$$

Ahad, 16 Ogos 2009

Psyco Freak

Recently, hidup Mumun terganggu oleh 2 orang psyco.. Mumun xfaham.. haruskah libatkan Mumun?? Geram betul.. tak nampak ker yg Mumun nie xnak amek tahu?? korang nak giler ker nak mati ker jangan libatkan Mumun boleh tak?? tensyen tau.. apehal mumun pulak yg kene fikirkan masalah korang?? korang bincang baik2 dalam bilik sendiri kan lebih baik.. eiii.... tu la sebab mumun pun melarikan diri ke sini.. malas bertembung dengan psyco tu.. sorry, bukan mumun xsuke kat korang.. tapi mumun tak mahu terlibat dengan masalah peribadi korang.. Cukup cukup dan cukup Mumun kene serang maser dalam kereta ari Sabtu lepas.. Rasa mcm nak tampar si N tu pun ader, ader ker die ckp yg tuduh die tu komfem budak SSMP.. cara die ckp pun mcm mumun pun terlibat sama sebab masa tu mumun ada bersama dengan si L.. What the~~~ telinga mumun tak pekak n tuli lagi korang nak menjerit bergaduh kat dlm kereta mumun.. Dalar junior mumun yg kat blok sebelah tu pun da tertanya2 why mcm dengar kak mumun bergaduh ker.. alahai, tercemar imej kiut miut mumun nie.. har3..
N malam nie, si L msg n kol kami dan mengatakan die mo jumpe pakar sakit jiwa sebab die rasa mo bunuh diri.. weyh!! apehal la singkat sangat nie pemikiran nie weyh.. mumun pun kengkadang sewel weyh tapi xder la sampai menyusahkan orang.. ingatlah mak bapak korang weyh.. belajar sampai universiti tp jgn la buat perangai mcm nie weyh.. mumun pun takot la weyh.. its freak weyh.. huhuhu..
sekarang mumun da tensyen.. lebih menakutkan bile ana pun da sama2 tensyen.. Menakutkan!! Iza, Mumun takot dengan ana.. har3.. dah berapa kali mumun checkmate dan merasa oren+jingga+ribena+milo disini.. hehehe..

Khamis, 13 Ogos 2009

Soalan Cepu cemas nie..

Entah berapa banyak hari la kan mumun stay kat bilik izza ngan ana nie.. sampai kan pagi td Anna telah memberikan kami satu soalan cepu cemas bah.. Mumun kemana2 memang Mumun akan angkat tu Nuno Mumun tu.. Khas bawak dalam beg AVON tu, beg Khas Nuno okey.. Nda kasi Mumun chance nak letak bende lain taw.. Ok2, back to the topic.. Ana tanya mcm nie taw... "Banyak2 benda, benda aper paling beruntung??" Hahaha.. ikot logik akal tu eh ape kebenda la soalan tu.. Pastu Mumun tgk die tengah syok peluk Nuno yg terletak atas katil die ba.. Hahaha.. Spontan la Mumun cakap , "N.U.N.O !! " haha Recently si Izza nie ba aneh since mcm angau n senyum kambing gurun sorang2 nie kan, die xkesah ba nak peluk Nuno Mumun yg kaler PINK tu.. Caya la weyh.. at least ader jugak ciri kewanitaan dalam dirinya.. hahha.. Pink! I love u la Pink!! lol Satu lagi ba soalan Checkmate nie Izza kene dengan Mumun.. Tghari td Izza tegur Jeeveeta look nice wearing Pink tshirt.. Then Mumun ckp la, if Jeevee can look nice in Pink why not if U izza try to wear Pink also.. see tak aneh kan Jeevee (indian girl oke) wear pink, apatah lagi Izza lagi la tak pelik.. CHECKMATE tros ba dia!!! hahahaha terkekek2 Mumun ngan ana gelakkan die yg muke da mcm ayam berak kapur n speechless nak balas aper.. terkebil2.. hahahahaha..
hehe.. love my nuno so much..
~tader kerja~

Rabu, 12 Ogos 2009

Hampir Pasti..

A Little too not Over You
nota kaki: nak upload lagu nie tp line slow la plak..i am David archuletta big fan oke..hehe..

Selasa, 11 Ogos 2009

Forever and Always

current mode was I Fall in love with this song so much!
har3.. Sweet gillerr!!

Isnin, 10 Ogos 2009

H1N1 vs JEREBU

Alamak seharian dalam bilik Iza ana nie Tingkap terbukak luas Angin pun senang masuk Masalahnyer bile tengok luar pergh apesal PutiH jer environment nie Giler bapak Teruk jerebu kat sini Kekurangan Oksigen Mumun dibuatnya hehe dalam bilik pun da kene pakai mask nie berat tugas bulu hidung mumun nie bekerja nanti har3 tengah tunggu dena sent asaimen datin nie wargh!! besok PRESENTATION LI giler cuak selamba kodok xprepare lagi Rabu nie midtem si Mok kim man plak menggoreng la nie xpernah nak fokus kat subjek tu huhu

Ahad, 9 Ogos 2009

Hola My Family

Erk Alamak...
Ghupe-ghupernyer mak abah Mumun bacer woo blog mumun nie..
Abes r woo..
Tapis tapis weyh nak tulis
xleyh carut marut maki lagi keyh..
hahaha..
dalar bhs yg digunakan dalam nie mang xagak2..
hahaha..
Family celik IT ghini la ghupenyer
p/s: mama.. pat hapdet blog key.. 1 post pun teda.. hihi

Sabtu, 8 Ogos 2009

Blank..

Semua orang disekelilingku bergumbira..
Weekend nie Ronggeng la kan korang..
Nda mo fikir la..
Apehal la aku nie..
nda sabar betulla..
tapi.. mcm possiblity cm tercicir dr senarai mcm ada...
dah mimpi da bende nie..
mcm dejavu mesti korg pk aku tipu kan..
Weyh mang dejavu..
sebab tu sedey giler batak nie..
hopefully malam nie cuma mimpi bagi aku..
esok lusa masuk la tu *kasi sedap ati*
tapi sila jgn remind aku pasal duet tu..
biarkan aku melupakannya..
hahahaha..
kalau ada tu adalah
kalau teda tu bukanlah rezeki aku kan namanya
tu la, maybe sebab da banyak sangat list ko mumun
nda pa la kan
lupakan ja la niat xberapa nak suci murni tu
balik bilik ja la k bertapuk2 di bilik sorang2
ahh mlm nie tito bilik ana ngan iza
Nuno tiada di sisiku!!
giler serius tengah down but nuno tiada!!
giler stress..
Nuno sabar ya syg..
Bisuk pagi2 lagi mama balik otey!!
p/s: sila jangan baca nie post serius nda masuk akal nie budak.. gila sot.. hahaha.. ckp la 40 kali sot betul2 kang br tau.. hahahahahahaha.. out~~

Rabu, 5 Ogos 2009

Puas !!

Setelah beberapa hari "mengidam" aka nak2 sangat makan big apple donut
ntah ape2 kejadahnyer la kan
pasal mimipi jer pown tu pun ngade2
akhirnya.....
haha pict tipu jer.. mumun ner ader camera lg since hp tu wosak..
har3.. i know my limit..
Sebbaik ana menghalang mumun dr membeli 12 pcs..
berjaya menghabiskan 2 pcs only and lagi satu tapau balik bilik..
cm heaven plak rasa kali nie ngan ana xkene tax..
rezeki mumun tuh kot..
alhamdulillah.....
tu jer la..
lately mcm update pasal makanan jer kan..
sengal betul..
selera tu punyer la bapak beso tp takmoh mkn pun..
sakit tekak xabes2 g..
still demam2 lg nie..
degil jer..
har3..
To all my Ronggeng Crew~~
Mumun sangat SAYANG korang!!
Thanks sebab datang maser Mumun sangat2 perlukan korang aritu..
Tp cm pelik korang datang2 jer mumun rasa cm da baik..
Mungkin sebab terkejut kot..
maner taknyer dah korang berlima datang serang bilik..
Mumun xpernah 'tayang bilik' mumun nie..
nah ko sekali korang datang pintu terbukak luas..
jiran2 sume menengok bilik gadis chipsmore nie yg jarang2 kuar bilik..
hehehe...
Walaupun dah kali ke 3 kiter terjah Hospital Likas pun nda berjaya..
tapi nda pa la..
yg paling klaka maser korang kalut mencari brg kat 7E tu..
ader ker akak tu panggil kiter geng purple n sis sorg bj itam jd taiko..
part memalukan tu la si izza ngan ana di kaunter..
ronggeng crew sila faham2 sendiri..
giler bongok malu siot..*amek xpernah2*
malu nak tunjuk muke kat 7E tu lagi..
hehe..
Then kat pakguard plak..
Mumun pakai mask ah..
sebab d balik lewat sket..
k r pak guard tu leh ckp..
bagus la kalau nak balik lambat da bgtau td, tapi masalahnyer sekarang sticker kamu tu ba..
hahaha.. Iza iza.. tu la soh amek sticker mumun seblom tu xmau..
tapi lepas jua la kami..
daa~

Isnin, 3 Ogos 2009

f.O.o.D

Selera makan da ok tp mengadanya tahap cipan, bley ka mo mkn...
  1. Big Apple
  2. Bubur McD
  3. Sausage McNuget McD
  4. Big Mac McD
  5. Big n Tasty McD
  6. Double Cheese Burger McD
  7. Snack Plate KFC
  8. Chicken Rice KFC
  9. Pizza Hut
  10. Secret Recipy
  11. Mee Curry La Manila Warisan Square
  12. Lamb Chop Gracepoint
  13. Seafood at Anjung Selera
  14. ABC
  15. Cendol
  16. Otak-otak
  17. Sambal belacan
  18. ikan patin masak tempoyak/asam pedas
  19. Ayam panggang
  20. ikan panggang
  21. Sotong sumbat
  22. ...................
  23. Mau masakan Mama dan Abah Saya!!

Ahad, 2 Ogos 2009

What happen to me?

huhu..
arini..
mumun da start da..
  • pening2
  • seleseme
  • batuk2
  • sakit tekak
  • bdn xsehat
  • mkn xlalu
  • perangai weird tak?
haha
xder paper tu kot
demam selsema biasa jer kot
ngeng tu hospital, nda buat saringan H1N1 lg
membazir minyak jer g sana
mumun demam sbb bwk miss lolipop yg tengah sakit kot
haru.. dr sihat jd macam nie
rilek mumun
Allah br tarik sket tu nikmat sihat
p/s: hope esok da okay, terasa mcm nak g makan bubur mcD tapi dr beli bubur mcD bek g beli bubur kampung CD 4 hengget da dapat 4 bungkus.. kenyang sehari tu beb!

Sabtu, 1 Ogos 2009

Cicak..

Di suatu petang yang indah..
Burung2 berkicauan di luar jendela yg terbuka luas..
sambil menghayati rentak irama Hitz.fm..
Serta melipat kain baju yg berlonggok..
Anak dara maner la tu kan..
Tiba- tiba..
Ketepek!! (bunyi ader benda jatuh)
Alamak ape ke bender tu?
arghhhhhhhh tidakkkkkkkkkk
cicak sebesar jengkal mumun nie!!
kaler cm putih kuning (albino kot!)
gelinyer ya Ampun!!
tros meloncat atas katil..
alamak kemana pla die menyorok nie pas mumun terkejot td..
terimbau kenangan lama di rumah
dibulan puasa thn 2000 har3..
Kami adik berdik tengah bersantai di ruang tamu.
tibe2 ader anak cicak yg baru belajar merayap agaknyer jatuh kelantai dr siling..
Kami berempat beradik meloncat ke sofa..
adikku anisah la yg xle ku lupa..
lompat jer lebey tp xwat paper pun..
har3..
perfume saper ntah yg jadi mangsa..
telah disembur pada cicak tersebut..
setelah beberapa minit cicak berkenaan koma barangkali sebelum menghembuskan nafasnya yg terakhir kerana kelemasan dengan perfume kali nie..
tapi masalahnyer cicak hari nie..
giler bapak beso..
disembur ngan perfume enchanted pun nda buli mati..
tapi taw die senoneng gak la..
pat2 bukak tingkap pastu pandai pla die cr jalan keluar..
har3..
pastu yg peningnye mumun jugak!!
nak biar bukak pintu maser mandi takot pla ader tikos masuk ikot pintu depan cm bilik izza n ana tempohari.. nak bukak tingkap takot cicak tu masuk balik..
haha.. tahan jer la..
ronggeng crew, agak2 mumun xder msg korg sok sampai luse korg cr la mumun dibilik yer..
kwang kwang kwang..

Khamis, 30 Julai 2009

UMS student, beware of Influenza A H1N1 okey..

KOTA KINABALU: Sepuluh sekolah di Sabah ditutup setakat hari ini bagi mengawal penularan wabak Influenza A (H1N1). Timbalan Pengarah Kesihatan negeri, Dr Yusof Ibrahim, berkata lebih 200 kes positif H1N1 dikesan di Sabah setakat ini. "Bagaimanapun, belum ada kes kematian akibat jangkitan itu dilaporkan," katanya pada sidang media di sini, hari ini.
[[ petikan daripada berita harian 30 Julai 2009]]

Selasa, 28 Julai 2009

Happy Birthday Abah

cube teka siapa lelaki hensem kat bwh nie..
hahaha..
jelas2 ba kan?
nie la abah mumun..
mumun xder la plak pict latest abah..
tp sebbaik terjumpe gambar nie mase raya haji thn lepas..
maser nie, angsa tu suke betul kat abah..
haha..
Dear abah,
Happy 34th Birthday to you!!
eh cm pelik
cam len jer..
haha
k k nie yg betul2..
"Happy 43rd Birthday
Abu Hasan Ahmad Amaludin"
just nak wish;
  1. Happy Birthday
  2. Semoga sihat2 selalu
  3. Murah rezeki
  4. Panjang umur
  5. Dipercepatkan pergi Haji
  6. Jaga mama baik2
  7. We love you so much
  8. xmampu lg la mo bg present hadiah kereta
  9. Hadiah kereta mainan mau ka?
  10. Take care

Ahad, 26 Julai 2009

Happy Birthday Dena

Finally, we manage to makes Suprise to Birthday Girl eventhough maser tu die tgh sibuk berdating dengan pakcik Arab tu di Sudir MampirSalut.. Haha terkejot tak Dena? Si Arab pun komplot tu sama kami "eh kene wat correction nie, bukan mumun r si Anna k, kang ada pla yg jeles nie nanti..huhu"
Happy 22nd Birthday to You
Nurul Diyana Yassin
Happy2 Always k
Good Luck
We Lurve you lots n lots n lots too dear
"Us with cupcake yg da separuh kene ngap"
p/s: Dena, tu jak la yg mampu kami buat.. Friends Forever Darls.. Oh ya, i have a present for you from my mom actually cz you help me keep my car aka my baby JHD for about 7 month.. thanks alots babe!

Sabtu, 25 Julai 2009

Kenduri at Dena House

Mumun sangat terkejut arini sebab bangun pagi awal giler.. Jam 4 pg da bangun.. Disebabkan xboleh nak bukak lampu (rumet dah ader kan..) Mumun pun pasang la laptop and online tengok cerita Nur Kasih kat My TV3 episod 9.. Best2 celcom nie sangat cepat loading drama tu pagi2 nie..
K bile da abes tengok, dlm jam 5 tu g la cuci muke and tros solat.. Tetibe teringat yg Asiah ckp arini nak jogging, tros la Mumun siap2 tukar baju and g kampung CD sana amek die.. Ala~~ bertuah punyer Ana ngan Iza ada ker ckp aku nie "Little Monster" tapi kan korang, i nie little Monster yg kiut kan? hahaha.. Mumun xle tahan yg Anna boleh ajuk sebiji2 ayat Mumun pagi tu maser bukak tu tingkap.. Ngeng btol dapat member cmtu.. hahaha.. Msg sis, ketuk2 bilik sis nda dibuka tu.. ish3.. So Asiah jer r yg nak g.. Adoina, bile kitorg da siap tu Ida pulak mo ikot nie.. menunggu lagi la mumun.. Ingat nak jogging kat Stadium tapi mcm da panas nda siok la.. Berjalan jauh sket arini.. Kami pergi tu waterfront di Tanjung Lipat.. Best2 xramai orang.. tapi da lama2 tu ramai family yg datang ngan bekalan makanan masing2 n berpiknik2.. hahaha.. pwot start lap
a, kami pun chow la balik n singgah di cafe CD dulu tapau bubur..
Samapai bilik da jam 8 pg.. ekceli ader 1 kejadian yg aku malas ba mo cerita.. takper2 nie org baru jer mumun kenal tapi act lebey2 la pulak.. Tengok2 laptop semacam dah ader virus yg merosakkan YM mumun, terpaksa r scan tu <pendrive asing> and uninstal mumun punya YM and install balik.. Nasib la baik Line maser tu tengah laju.. Sudah la, buang yg keruh ambil yg jernih.. malas mau pk huhu.. Mcm member blogging namanya ika punyer kes jugak r.. haha..
Dalam jam 11 cmtu mumun rasa mengantuk giler plus teddy bear mumun tak msg arini, sangat la terasa amat bosan.. So mumun pun tito la dalam jam 12.22tu Ana msg mo g umah Dena tu jam berapa?Dlm mind set nie, buli plak pk lor bukan zuhur masuk jam 1 ker reply la jam 1.30 la kita gerak.. Pastu izza pla kol mo pegi jam berapa, kbetulan terdengar bunyi azan tros la ckp jam 12.45 la kami grak.. tapi jam 1 baru la kuar pintu UMS..
Setibanya kami di Kuarters Polis Karamunsing, kami kol makcik Izza yg dok kat tingkat 3 tu.. Tunggu punya tunggu lambat jugak dia nie.. Skali sebbaik die turun dengan cookies die tu, kalo tak ngan kusyen2 kete die mumun geget.. hahaha..
Ehem2 akhirnya sampai gak di rumah Dena.. Pergh gadis2 nie kan sgt pemalu, masuk ikut pintu blakang jer la kami.. haha.. sampai2 mak dena soh makan.. pergi kat meja makan.. Waaahhhh Heaven!! banyak giler makanan nie..sume pebret aku.. macam mo ambil semua tu makanan tapi segan oo.. ader makcik2 n org2 yg keliling meja tu meninguk pinggan mumun sot! perasan lagi!!.. haha.. Terima Kasih tuan rumah!!
Yg syoknyer, adik2 Dena kasi kuar tu kek pre-coming birthday tu.. ekceli da kantoi dah, td lagi dena da nampak.. haha.. Tapi siyes kek tu sangat2 sedap.. bli kat Hyatt hotel tu.. coklat die sangat menggoda.. menjilat jari.. paling xtahan mumun kene kick oleh izza.. paralize sekejap.. siyes mcm mo menangis, tapi kontrol sbb ada ramai org yg asek meninguk kami.. sot perasan lagi haha.. nda pa, rasa jugak mumun dengan suapan mahal Anna.. hehe.. mekasih.. teringat mama dirumah..
Tu jer la, pas makan kami angkat kaki la.. hihihi.. Mekasih, sy sangat kenyang hari nie.... Lengkali jemput kami lagi.. har3..

Jumaat, 24 Julai 2009

Pizza and Kbox at OneBorneo

Tadi, rumet mumun si Eja tu balik.. giler kelam kabut mumun mengemas after melepak2 di bilik Asiah mencharging henpon.. Hihi.. abes tu dah satu bilik penuh brg mumun jer, kang mengamuk die parah lak kang.. k stedy2 mengangkut 'bekalan2 makanan' ke almari mumun, then buku2 mumun susun kat loker atas nie.. pastu lipat baju n menyapu lantai bagai nak rak sume.. tgk jam dah jam 4.. k rehat kejap la.. baru jer landing atas katil, dengar die bukak pintu.. hahaha nasib baik.. kalo Asiah xckp bdk LM ader taklimat tu td, abes mumun..
Lapar sangat2 nie arini.. Penat mengerah tenaga mengemas bilik kali.. ngah sengkek2 cmnie pun bley lagi mengidam ka? haha.. nda la ba.. teringin jak, terliur2 mo makan Pizza Hut.. dengan yakin n wat muke 2juta ringgit kami masuk jak dengan yakin.. macamana mo bayar tu belakang kira.. dlm pale da terbayang ader org menguli2 tu doh pizza and melambung2 tu pizza kena lempar.. cet fantasi berlebihan. teda la sekarang da xmcm tu la.. hahaha..we just having Meal 4 and of coz for 4 person..
Makan punya la pelahap mcm nda makan bertahun2.. lapar tahap terguling2 woo petang tu.. haha.. tapi tu la kitorg amek pizza toping Hawaiian Chicken ngan Hawaiian Supreme.. yg hawaian chicken die punya topping punyalah masam.. hehehe.. tapi licin jugak woo.. nda sempat mo mensnap2 gambar nie, ngeng mumun pun maner la ader kamera lagi after my bobon merajok sama mumun.. terpaksa menumpang populariti org len.. huhu.. eh ape mumun mengarut nie.. hahaha..
The best part tu, adalah satu waiter ker suitable ker mumun panggil waitress? jantina diragui but of coz i saw his name is male but kind da bit lembut sket la yg sabar melayan kami, nda taw nie bley ka susah betul mo order sebab kami mcm invisible nie dalam tu.. "terasing di dalam Pizza Hut" ikot ati sebab lambat sangat diserve macam mo bangun sudah tapi masing2 vontot macam melekat sudah sampai mcm mo menelan tu menu.. haha.. sampai2 jer waiter tu tros2 mumun ckp mau meal for topping tu tu tu tu.. nda mo tambah lor full stop.. okey die ulang menu, ekceli xulang pun xper bukan banyak sangat kitorg order pun.. hehehe.. k die ckp tunggu 17 minit.. k disebabkan td giler lambat kene serve, mumun g set time r.. k la geng.. dlm 15 minit dua-dua dah sampai la...
mumun makan nda bercakap2.. sis ana ngan izza buat aper pun mumun da nda pedulik.. sekejap jer geng sume makanan licin.. sis bulih pla kasi susun2 tu piring.. waiter td tu datang kemas meja kami ba.. sis bley ckp nie i da tlg kemas kasilah diskaun.. waiter tu sengeh2 jer.. k rilek2 dulu la n bermesyuarat la kami dengan aktiviti2 pd masa akan datang.. k sume da ready bukak purse masing2.. panggil la waiter td minta tu bill.. terkejut ba bile waiter td tu kasi kene balik kami.. k nie bil kamu after Diskaun.. ceh punya excited dengar tp ba taw jugak die tipu2.. hehe..
kunun2 mo menservei barang la.. survei punya servei izza pla menuntut tu adiah die.. dah pun mumun blikan sebenarnya tp ada disemenanjung.. pastu jumpa ader lagi lebih murah di living cabin mumun gantikan la, dr minta parent kasi pos tu adiah.. mahal lagi harga pos tu.. diorg bilang mo berkaroke pla.. k la join jer la.. yg nda bestnyer kami berempat.. one box tu bley masuk maximum 3 orang jd kami ambil 2 box la.. izza sama sis, mumun sama ana.. berbeza ba genre kami 2 grup nie.. izza ngan sis nyanyi sume lagu rock2.. mumun sama ana sume lagu2 lama.. nda tahan biler lagu dancing queen tu giler sakit mata tu tengok.. buduh ba klip tu bikin malu jak.. org blakang da tenok2 anna pla sudah mumun tengok melekat di TV malu tinguk tu aksi tu bitch sedang menari2.. hahahaha..
pastu mumun tengok ja la diorg men lumba kereta.. mumun malas mo men.. sis ngan anna beregu ba.. first round ana bley pla menang tapi bley terkinja2 melompat sebab menang dan yg sebenarnya ader byk lagi ba race yg die kene abeskan.. 2nd round da start die bley terkial2 duduk balik n henponnya bersepai dibawah terjatuh r.. die bilang dulu masa die kecik2 die rongak sebab mak die selamatkan pinggan instead of die.. nie dia pun sama selamatkan game dr selamatkan henpon satu2nya harta yg da habis bayar tu.. hahaha.. the next 2,3,and final round tu anna kalah.. kecoh betul ba maser tu.. org yg lalu sume benti mo meninguk.. nda pa la janji korang hepi.. tu jer la.. hehe..

Khamis, 23 Julai 2009

Good Luck ~~

Today his big day, eh tak lusa 25 July..After a few month struggling on that event..
Good Luck!! what big day? hehe.. neh.. Its Education Innovation of Motorspots & Automative Race 09 actually.. for more information about the EIMARace 09 tu bley la lawati blog nie.. http://utm-eimarace.blogspot.com/ team die no 8 r.. hope team die menang walau mumun xtau la hebat kah team die tu.. hihi.. dengki.. eh dah2 pepagi yg mulia ari jumaat nie, lebih baik mumun bersiap2 pergi lect Dr Iqbal kesyganku.. hehe..
p/s: org kuat

Selasa, 21 Julai 2009

Sis Kene Tinggal

Semalam, sis tertinggal ba..Diorg kata sis nda mo ikut..mane la mumun taw pape..mumun dr kampung Ab jugak kan..Diorg iza ngan ana satu aras tu kasi tinggal sis..kesudahannya sis merajuk..
panik jugak la kami..panik2 pun, dena ngan adik2 die rilek2 lagi makan soto..muke heaven giler..
hehe..
Dr atas kami ngendap sis ngan izza ok jer.. Izza siap buat sit up lg d bilik tu.. Skali dtg2 bilik iza kemana n sis plak da mcm bdk 5thn xdpt mainan.. muke sis da menyembam kat bantal sambil menonggeng.. memule tu dlm pale otak nie da pk da sis nie betul ka men2 nie.. nak gelak pun ader, aper la buruk perangai akak aku sorg nie.. umur da 24 masuk 25 dah.. har3..
Pastu pujuk2 punyer pujuk sekali sekala terdengar gak la die mendengus.. pergh.. garang siot.. tapi nampak tu pipi mcm tersenyum.. adoina.. mumun aper lagi.. tarik la aper yg boleh ditarik.. si dena pla da nda tahan memujuk abes die soh kami mendukung sis.. sis pla time tu nda tahan gelak, nampak jak muke die tersenyum tu.. si dena bertambah berang abes nie die smackdown sis siap berdiri atas sis.. adoina.. sabar jak lah..
Dlm kesemputan dismackdown kitorg, sis ckp izza pun komplot.. haha.. dengan senjata masing2 (mumun bawa tu bantal) g la masuk bilik izza.. ala.. makcik nie ngah bergayut ma pakwe die la.. mo pukul ka nda mo nie.. tapi si dena dblakang mumun tros nie terkam si izza nie.. tercampak tu henpon dikatil.. ana pla menjerit dibelakang, "wei2 jangan gusti atas katil aku!! g katil sebelah!!" haha.. ana ana.. katil die yg die risau.. nda pla die risau tu dena punya keganasan mengsmackdown diorg dengan mumun2 skali kene siku.. nda kenal musuh ma kawan ba dia nie.. punya la ganas.. haru biru tu aras.. minta maap la geng r.. sebbaik satu aras tu ssmp kenal la jugak..
selepas semua berbaik pd malam kejadian
Lengkap pict kami berlima.. i like!!
nota kaki: ba bukan sis jak kene tinggal, tupperware izza pun tertinggal di cafe E sana.. dan masa pergi semula tupperware tu da ilang tanpa jejak.. huhu.. pastu mcd la kami kan? mamam eskem malam2.. punya la siok kan geng pemandangan disana tu..

Isnin, 20 Julai 2009

I wish ~~

  • i have lots of $$$$$ boros recently
  • my handphone repaired baru pun ok gak ahaks
  • new antivirus for my laptop penternak berjaya suda
  • new casing for my laptop hehe lupe bwk beg lappy
  • my car serviced and in a tip top cond minyak itam xtuko lg
  • aircond in ma roomkipas punya slow

Sabtu, 18 Julai 2009

Memperkenalkan bobon ku

hahaha.. nak taw ka apa bobon ku.. tu naa dibawah tu.. bobon mumun nie, bikin panas ja.. huhu.. baru jer betulkan bobon ku nie 4-5 bulan yg lalu.. and now bobon ku merajuk balik.. bha bikin panas..
ini kali sebabnya babon ku merajuk
haa nah kau, apa kes pla jd mcm tv rosak nie
haa bulih jugak bertukar jd mcm nie, garis2 pla..
huhu, nie pla jd mcm nie.. nda taw mcmana mo describe..
yg ini pla yg paling pelik la memula kes sebenar kejadiannya berlaku.. boleh ka sreennya tunggang terbalik sesuka hati.. mcm hp canggih gler bulih rotate2 tu display..
~~~~
tulun2.. mana mo cekau duet RM150 mau betulkan nie.. mcm mo amek hp baru lagi la nda ada duet.. hahaha..

Jumaat, 17 Julai 2009

Time2 cmni pla mo rosak

haha
nda tau la
maybe asek terlalu xcited recently
skali xlama lpstu henpon kesyganku pla buat hal
rusak lagi macam dulu2..
sekejap skrin tu blank sekejap screen tu terbalik2 sekejap skrin jd putih jak sekejap ader garisan2 pla.. hehe..
sabar jer la..
br jak betulkan 4 bulan lepas..
cepat pla rusaknya..
huhu sadis giler..
my fwen izza pla time2 cmnie la starter kete naza die rusak
mo mo kene r ganti beli starter baru
lagi haru tu 6ratus lebey blom lagi upah baiki lagi
ba, biznez dgn aktif la kiter izza ya..
nda mo la aku wat tiger dance tu..
haha

Khamis, 16 Julai 2009

excited terlebey

Mumun!! tito la!!
virus betul ba nie..
Mumun Time Table
  • Isnin : -
  • Selasa : 11-2(lab ingredien) 2-5(lab dietetik)
  • Rabu : 8-10(toksikologi) 2-4(enterpreneurship)
  • Khamis : 10-12(dietetik)
  • Jumaat : 8-10(ingredien) 2-4(account)
oppps tukar sudah jadual
  • Isnin : Free
  • Selasa : Free
  • Rabu : 8-10(toksikologi) 2-4(enterpreneurship) 5-7(account)
  • Khamis : 10-12(dietetik)
  • Jumaat : 8-10(ingredient makanan)
lorr tukar lagi
  • Isnin : Free
  • Selasa : Free
  • Rabu : 8-10(toksikologi) 2-4(enterpreneurship)
  • Khamis : 10-12(dietetik)
  • Jumaat : 8-10 (ingredient makanan) 2.30 - 4.30 (account)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...